שתף קטע נבחר

הפנים של הדיכאון: התמונות האחרונות של 5 אנשים שהתאבדו

איך נראה אדם שעות ספורות לפני שהוא שם קץ לחייו? בחודש האחרון התמלאה הרשת בתמונות פניהם של אנשים הסובלים מדיכאון, חלקן פורסמו על ידי יקיריהם של אלה ששמו יד בנפשם. הנה חלק מהתמונות, שמראות שלדיכאון אין פנים - לעתים הוא אפילו מסתתר מתחת לחיוך גדול

איך נראה אדם בדיכאון? האם אפשר לראות על הפנים שלו שבעוד כמה שעות הוא מתכנן להתאבד? אם אתם מדמיינים אנשים שסובלים מדיכאון או מחשבות אובדניות עם חזות עצובה או מוזנחת, שדמעות זולגות על לחייהם ובידם בקבוק של משקה אלכוהולי, הרשת שוב מראה שהמציאות נראית אחרת לגמרי.

 

אנשים הנאבקים במחלות נפש ובדיכאון כחלק משגרת יומם, לא נראים אחרת מכל אדם אחר בו תיתקלו ברחוב. לרגל חודש ההתאבדויות הבינלאומי שצוין בספטמבר, אתר האינטרנט Bored Panda קיבץ תמונות גולשים שהעלו תמונות של עצמם או של יקיריהם שעות לפני שניסו להתאבד, חלקם גם הצליחו. תחת התיוג (האשטאג) #faceofdepression (הפנים של הדיכאון) ניסו הגולשים להראות שלדיכאון אין פנים, ואנשים שנראים "רגילים" לגמרי לעתים מתמודדים עם סערות גדולות בתוך נפשם - שלעתים נגמרות במוות. כך נראים נערות ונערים, גברים ונשים, ימים ושעות לפני ששמו קץ לחייהם:

 

 

 

 


 

בתוך שנים ספורות: המחלה הנפוצה בעולם

דיכאון על צורותיו השונות נחשב כהפרעה הנפשית הנפוצה ביותר בעשרות השנים האחרונות, ומהווה, על פי ארגון הבריאות העולמי, את סיבת התמותה השנייה בעולם. על פי הנתונים, כ-80% מהאוכלוסייה בעולם נפגעו או נחשפו לפחות פעם בחיים לדיכאון הפוגע בכל המישורים של איכות החיים.

 

"בתוך כעשור, דיכאון יהפוך למחלה הנפוצה ביותר בעולם", כך צופה ארגון הבריאות העולמי, שאף הזהיר כי דיכאון יהווה את הנטל הבריאותי הכבד ביותר על החברה.

 

על פי נתוני הארגון, 450 מיליון איש ברחבי העולם סובלים מהפרעות ונכויות נפשיות, מרביתם חיים בארצות מתפתחות. בארגון טוענים כי מערכות בריאות הנפש נמצאות במשבר כלל עולמי מחוסר בתקציבים.

 

מומחי הארגון כינו את הדיכאון "המגיפה השקטה": היא אינה נראית או נשמעת לעתים, ואינה גורמת למוות מהיר כמו מחלות סרטן או לב, אך היא גובה מחיר יקר מהחולה והחברה.

 

הבעיה מחריפה בארצות מתפתחות, שם אין די משאבים לטיפול בתופעה. על פי הנתונים, בארצות עניות חיים יותר אנשים הסובלים מדיכאון בהשוואה לארצות עשירות, שם שכיחות המשאבים לטיפול בהפרעות נפשיות גבוה פי 200.

 

על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, כ-8% מהאוכלוסיה הבוגרת בישראל סובלת מתסמיני הפרעות רגש או חרדה, כשהשכיחה מהפרעות אלה היא דיכאון בדרגה כלשהי. הפרעות רגש וחרדה שכיחות כמעט פי שתיים בקרב נשים מאשר בגברים. פחות מרבע מהסובלים מבקרים אצל רופא או איש מקצוע אחר לקבלת טיפול.

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כך נראה אדם שבועיים לפני שתלה את עצמו. קשה להבין
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים