שתף קטע נבחר

כשהילד לא רוצה לישון בגן - להכריח או להניח?

כולם הולכים לישון בגן ורק הילד שלכם לא נרדם - מה עושים והאם בכלל שנת בוקר או צהריים חשובה כל כך? קבצנו דברים שצריך לבדוק ולעשות כדי לעזור לו

התחילה השנה, הילדים נכנסו לגנים הפרטיים והגננת מדווחת שהילד שלכם לא מוכן לישון צהריים בגן. האם להכריח אותו לישון כי אלה ההרגלים בגן? האם שנת בוקר או צהריים חשובה והכרחית? בואו נעשה סדר עם דגש על ילדים בגילאי שנתיים עד שלוש (אחרי גיל שלוש הם מגיעים לגן עירייה וכבר לא ישנים צהריים).

 

חשוב להבין שקודם כל אם הילד לא עייף, הוא לא יירדם ויכול להיות גם מצב שהוא עייף אבל בוחר שלא ללכת לישון וזה יכול לנבוע מכל מיני סיבות. יכול להיות שהוא טרם הסתגל לגן או שיש לו איזשהו קושי רגשי מסוים או לחילופין גוף רווי אדרנלין בגלל התרגשות הסביבה בגן, מה שמקשה עליו להתכנס לשינה למרות שהוא עייף.

 

לכתבות וטורים נוספים - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

אפשרות נוספת היא שיש צורך אחר לא מסופק או משהו שמפריע לו, למשל שהוא פשוט רעב וכשילד רעב אז מראש הוא לא יכול להתכנס לשינה טובה ואיכותית ולכן חשוב להקפיד על האכלה איכותית ושהאווירה סביב ההאכלה, למשל לא להאכיל את הילדים מול טלוויזיה. ככל שההאכלה תהיה איכותית יותר כך העיכול יהיה טוב יותר והפעוט יהיה שבע יותר ולכן יהיה לו קל יותר להתכנס לשינה ואותו דבר על כל צורך אחר בגוף שיכול להפריע לשינה כמו למשל התרוקנות.

 

מה מציק לך? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מה מציק לך?(צילום: shutterstock)

מה צריך להיות בשיחה מול צוות הגן?

קודם כל חשוב שיהיה שיח מכבד מתוך מטרה משותפת והדדית. חשוב לסמוך על הצוות, להעביר תחושה שמאמינים בו. זכרו שאלה הילדים שלכם וזו מסגרת שבחרתם להכניס לתוכה את הילד, ואתם כהורים של הילד יכולים ומותר לכם לבקש לשוחח עם הצוות ובעצם אתם מדברים בשמו של הילד.

 

על מנת לעזור בנושא השינה אתם יכולים לתרום לצוות מהניסיון הגדול שלכם עם הילד ולתת להם כלים כמו הסימנים המקדימים שלו לשינה, כדי שידעו מתי הוא מתחיל להיות עייף, מה עוזר לו להתכנס לשינה ואילו שלבים ליצירת אווירה שינה אתם עושים בבית לפני ובמהלך ההרדמה. אפשר לבקש עדכון באופן יומי עד שהדברים נרגעים ולמצוא את הזמן שנוח לצוות לעדכן.בנוסף, אפשר לבקש מהצוות לצלם את ההרדמה או להיות נוכחים בהרדמה על מנת לראות כיצד אפשר לעזור לילד להירדם גם בגן.

 

קראו עוד:

- תשכחו מכל מה שידעתם על טקס שינה

- הטעויות הגדולות של הורים בשינת ילדים

- שינה עם ההורים: הרגל מסוכן או הכרח לתינוק?

 

צריך להתייחס לצרכים של הילד באותו הרגע בלבד- אם הילד עייף וסופקו כל הצרכים שלו, יחד עם אווירה והכנה מתאימה לשינה, לאחר מספר ימים הילד ילמד להירדם גם בגן כמו בבית סביב הזמן המיועד. בנוסף, חשוב לזכור שבגן יש עוד ילדים ו"כוח של קבוצה" הוא כוח חזק וגדול, וכאשר כולם הולכים לישון ביחד, הרצון בשייכות והדוגמה האישית אחד לשני תורמים בצורה משמעותית לשינה בגן.

 

אם בסופי שבוע לדוגמה הפעוט ישן בצהריים, חשוב לבדוק עם הצוות של הגן מה עובד שם אחרת ולנסות להוסיף אלמנטים מטקס השינה בבית לטקס השינה בגן. יכול מאוד להיות שהוא "מפחד" להפסיד משהו אם יילך לישון בגן ובמקרה כזה הרבה תקשורת והכנה יעזרו.

 

שימו לב

1. במידה והילד לא מוכן לישון בגן בהחלט תהיה לכך השפעה על השינה בלילה, ולכן חשוב לבסס שינה בשעה מוקדמת יותר וחשוב לא לחכות שהילד יהיה מאוד עייף מאחר וזה מוביל לשינה לא איכותית.

 

2. שימו לב לשינויים ורגישות לסימני הילד ואפשרו לו את הבחירה. זה גם גיל שהצורך בעצמאות שלו מאוד מתגבר.

 

3. אם בכל זאת הילד שלכם בוחר לא לישון צהריים בגן אז יכול להיות שהוא באמת לא צריך. במקרה כזה אנחנו ממש לא מתעקשים להרדים את הילד אלא להגביר דוגמה אישית, למשל להראות לו מה הילדים האחרים עושים ולתת לו את הבחירה לכך. אם עדיין הוא לא מעוניין אז פשוט לשחרר.

 

לריסה גינת היא היא בעלת תואר שני ממכון ויצמן למדע, בעלים ומייסדת של "Small Talk ", המרכז להנחיית הורים, גישה המבוססת מדעית לזיהוי הצרכים של התינוק

 

החשיבות של שנת צהריים לילדים ולמבוגרים:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
"מפחד" להפסיד משהו
צילום: shutterstock
מומלצים