שתף קטע נבחר

"הטיעון שהחומר 'מזוהם' לא יעזור לצדק ולב"ש"

ד"ר ז'ק אשרוב, יו"ר הוועדה הרפואית לכדורגל, טוען שהפועל ב"ש לא תוכל להסתמך על טענה לפיה בתוספי המזון שצרך הבלם ישנם חומרים אסורים שלא היו אמורים להיות בהם: "בוועד האולימפי החליטו שאי אפשר להשתמש בשטויות האלה כהגנה"

ד"ר ז'ק אשרוב, יו"ר הוועדה הרפואית בהתאחדות לכדורגל, לשעבר יו"ר הוועדה הרפואית למניעת סמים בספורט, התייחס לחומר שנמצא בבדיקת הסמים בה נכשל שיר צדק: "אוקטופאמין מוגדר כתוסף מזון מקבוצת הממריצים. בטבע אפשר למצוא אותו בעיקר בלימונים, אבל בכמות קטנה מאוד. הוא נמצא בהרבה תוספים. כשנותנים למישהו תוסף, רוצים המרצה".

 

זה נחשב חומר אסור קל?

 "בכדורגל, כמו שאסור שהיד תשחק בכדור, ולא משנה אם זה ברחבה או מחוצה לה, כך לגבי חומרים אסורים. חומר אסור הוא חומר אסור".

 

איזה עונש צפוי לו?

"השופטים מסתכלים על הטענות של עורך הדין ולוקחים אותן בחשבון. בכל מקרה, כולם צריכים להתיישר על אותו פסק דין. זאת אומרת שאם בחו"ל על אותה עבירה העונש הוא שנתיים השעיה,

בארץ אי אפשר להשעות לחודש, ולהיפך".

 

אם הפועל באר-שבע תוכיח שהוא השתמש בחומר חוקי, אך הוא היה "מזוהם"?

"בוועד האולימפי דנו בזה והחליטו שאי אפשר להשתמש בשטויות האלה כהגנה. ספורטאי אחראי לכל חומר שהוא מכניס לגופו. אם יש לך ספק בנוגע לחומר, אל תיגע בו".  

 

הקבוצה צפויה לעונש?

"הכל תלוי בהגנה שיציג עורך הדין שלהם. אם הוא יטען שמישהו מהקבוצה נתן את החומר האסור לשחקן, אז אותו אדם וגם הקבוצה יענשו. הדיון יהיה בקרוב מאוד. אני מאמין שהוא יתקיים בתוך 14-10ימים. על פי ניסיון העבר, ההחלטה היא מקסימום אחרי יום אחד. בכל מקרה חשוב לי לציין שלא מדובר בסם. זה חומר שמותר לשיווק בארץ, לכן כל אחד יכול להשתמש בו, אך לא ספורטאי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים