שתף קטע נבחר

ראש מערך האבטחה בפייסבוק: אלגוריתם הוא לא נייטרלי

בתגובה לסיקור התקשורתי השלילי בבנוגע לחוסר היכולת של הרשת החברתית להיאבק בתופעת הפייק ניוז, ובעיכוב משמעותי במהלכים שנועדו להגביל אותה - צייץ אלכס סטאמוס: "אף אחד בחברות הגדולות לא חושב שאלגוריתמים הם נייטרלים. כולם מודעים לסיכונים"

הפערים בהבנה של עבודה טכנית בין אנשי התקשורת האמונים על סיקורה, אנשי אקדמיה וחוקרים ובין אנשי המקצוע עצמם - עומדים במוקד הטענות של הרשת החברתית הפופולרית בעולם כלפי אופן הסיקור שלה בשבועות האחרונים.

 

ראש מערך האבטחה בפייסבוק, אלכס סטאמוס, צייץ בטוויטר אתמול (שבת) בתגובה לריבוי הטענות שעולות בתקשורת לאחרונה, על חוסר המסוגלות של פייסבוק לעצור את תופעת הפייק ניוז. בין היתר נטען כי לחדשות המזוייפות היה משקל כבד מדי במערכת הבחירות לנשיאות ארצות הברית בשנה שעברה, וכי החברה ואנשיה היו אמורים לצפות את השימוש לרעה באלגוריתם של הפלטפורמה.

 

 (אילוסטרציה: Shutterstock) (אילוסטרציה: Shutterstock)
(אילוסטרציה: Shutterstock)

 

"אני רואה המון סיקור לאחרונה, שנוגע לעובדה שהאלגוריתם שלנו נגוע בסטריאוטיפים של העובדים", צייץ סטאמוס, "אף אחד שיש לו משקל אמיתי בחברות הגדולות לא חושב שאלגוריתם הוא נייטרלי. כולם מודעים לסיכונים".

 

למילותיו של סטאמוס יש חשיבות מכרעת, שכן הוא מוביל כרגע את החקירה הפנימית של פייסבוק בנוגע לשיבוש תוצאות הבחירות בארצות הברית על ידי גורמים רוסים - ובאמצעות שימוש בחדשות מזוייפות והפצתן על פני הפלטפורמה. לפני שאייש את התפקיד ברשת החברתית, שימש סטאמוס כקצין אבטחה ראשי בחברת "יאהו!".

 

סטאמוס קורא לאנשי התקשורת, לעיתונאים וגם לאנשי אקדמיה לבסס שיח ישיר עם הצוותים הטכניים האמונים על פתרון בעיות, על קידוד ועל אלגוריתמים. לטענתו, רק הם יכולים להסביר את המורכבות של העבודה הטכנית.

 

יחד עם זאת, יש לקחת בחשבון כי אמירות מהסוג הזה הן פתח להסרת אחריות מעל הפלטפורמה, שכאמור כבר נטען כלפיה שהייתה אמורה לצפות את האופן שבו סטריאוטיפים ודיעות קדומות של אנשים מקודדים גם הם אל תוך האלגוריתם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתוך טוויטר
אלכס סטאמוס
צילום: מתוך טוויטר
מומלצים