שתף קטע נבחר

קורבנות הסלפי: הצד האפל של פינות הליטוף

בפעם הבאה שתיתקלו באטרקציה של צילום עם חיות בר תזכרו שייתכן שיש מחיר ללייקים שתקבלו בפייסבוק או באינסטגרם. דו"ח של הארגון העולמי להגנה על בעלי חיים מצייר תמונת מצב מדאיגה של ההשלכות של התופעה על בעלי החיים

עצלן תלת אצבע מחייך למצלמה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
עצלן תלת אצבע מחייך למצלמה(צילום: AFP)

הארגון העולמי להגנה על בעלי חיים (World Animal Protection) פרסם דו"ח ובו קריאת אזהרה לחובבי החיות שלא לשתף פעולה עם אטרקציות צילומי הסלפי עם חיות בר, זאת בשל התנאים הקשים שבהם מוחזקות אותן חיות.

 

התופעה נפוצה מאוד באזור נהר האמזונס בדרום אמריקה, שם 61 מהמינים שמוצאים את עצמם מצטלמים עם תיירים נלהבים רשומים כמוגנים או על סף הכחדה. בעיר הברזילאית מנאוס, שעל גדות האמזונס לדוגמה, ישנן 18 חברות תיירות שמציעות "להחזיק ולגעת בחיות פרא כאביזרי צילום".
 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בדו"ח נכתב, בין היתר, כי החיות נלכדות ולעתים קרובות מוכות כדי לגרום להן להצטלם עם תיירים עבור כסף. מחברי הדו"ח אף הצביעו על זינוק של 292 אחוז שחל מאז שנת 2014 בכמות צילומי הסלפי עם חיות בר שגולשים העלו לאינסטגרם.

 

"מאחורי הקלעים, החיות האלה מוכות והופכות לכנועות", נמסר מארגון ההגנה על בעלי החיים, "החיות נלקחות מאמהותיהן לאחר הלידה ומוחזקות בחשאי בתנאים של לכלוך וצפיפות או שמאכילים אותן במזון שיכול לגרום להן לנזק ארוך טווח שישפיע גם על ההתנהגות שלהן".

 

בארגון העולמי להגנה על בעלי חיים לא מאשימים בשלב זה את התיירים עצמם. "התייר לא חושד, האכזריות שהופכת את החיות האלה לכנועות וזמינות היא לחלוטין בלתי נראית".

אנקונדה ירוק (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אנקונדה ירוק(צילום: AFP)

קיימן (צילום: AFP) (צילום: AFP)
קיימן(צילום: AFP)
  

קוף סנאי (צילום: שאטרסטוק) (צילום: שאטרסטוק)
קוף סנאי(צילום: שאטרסטוק)

דולפין נהרות ורוד (צילום: שאטרסטוק) (צילום: שאטרסטוק)
דולפין נהרות ורוד(צילום: שאטרסטוק)

לפי הדו"ח, החיה שזוכה לפופולריות הגדולה ביותר בצילומי הסלפי היא דולפין הנהרות הוורוד. אחריה ברשימת המצולמים הנחשקים נמצאים עצלן תלת אצבע, קיימן (זוחל ממשפחת האליגטורים), אנקונדה ירוק וקוף סנאי.

 

"יש סיבה טובה להאמין שרוב העצלנים (החיה כמובן) שמשמשים לסלפי עבור תיירים לא שורדים יותר משישה חודשים", נכתב בדו"ח. כמו כן, מצוינות בדו"ח דוגמאות של חיות אחרות שמוחזקות בתנאים קשים, כולל פרת ים שחיה במכל קטן מול מלון ודב נמלים ענק שמוכה על ידי בעליו.

 

בברזיל, גידול חיה לצורך צילומי סלפי של תיירים אינה חוקית, אולם ברשויות מתייחסים אל הבעיה כשולית לעומת הברחה לא חוקית של חיות. "האירוניה היא שתיירים שבדרך כלל מצטלמים עם חיות הם אותם תיירים שאוהבים בעלי חיים, אבל כשהם עושים זאת הם תורמים למצוקה של בעלי החיים", אמר פעיל למען בעלי חיים במדינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
עצלן תלת אצבע רגע לפני צילום
צילום: AFP
מומלצים