שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

הפתעה מרעננת במדינה המדברית: נבחרת נשים בהוקי קרח

ב-2007 הקימו בכוויית נבחרת הוקי קרח לנשים שנסגרה בעקבות מחסור במשאבים, אבל כעת היא קמה שוב למרות המסורת ומשתתפת בתחרויות בינ"ל: "מדובר בספורט שמצריך כוח וריכוז ואין פה הבדל בין גבר לאישה"

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

לשבור את הקרח: כשחושבים על מדינות המפרץ חושבים בדרך כלל על אקלים מדברי וחם במיוחד עם 40 מעלות צלזיוס לפחות בעונת הקיץ. אך מסתבר שיש מי שמנסה לשבור את הקרח - נבחרת הנשים של כוויית בהוקי קרח. בימים אלה עורכת הנבחרת הכנות לקראת השתתפותה הראשונה בטורניר בינלאומי בסוף החודש.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

התופעה הייחודית של נבחרת הוקי קרח בלב מדבר החלה בשנת 2007 ביוזמת "הוועדה הכווייתית להוקי קרח", אלא שאחרי זמן קצר פעילותה הופסקה בגלל משאבים דלים של אותה ועדה ורק באחרונה היא קמה מחדש.



 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

"זה דבר חדש בכוויית ובמפרץ בכלל שאישה עושה ספורט שנדרש בו כוח. מדובר בספורט שמצריך כוח וריכוז ואין פה הבדל בין גבר לבין אישה", סיפרה לסוכנות הידיעות הצרפתית שחקנית ההוקי קרח הכווייתית, בחאר עלי אל-חרבאן.

 

ענפי ספורט שקשורים לקרח לא ממש נפוצים במפרץ ובכלל בעולם הערבי, אך נראה שהשינוי מורגש באוויר. מלבד הוקי קרח לנשים, שעדיין לא תופס תאוצה, באיחוד האמירויות הפכה זהרה לארי לאישה הראשונה כנראה במישור המקומי והמפרצי שעוסקת בהחלקה לקרח באופן מקצועני. היא גם הפכה לאישה הראשונה שמשתתפת בתחרויות בינלאומיות עם החיג'אב המסורתי.

  

נבחרת הנשים של כוויית בהוקי קרח כוללת כרגע 56 שחקניות בגילים 30-15, בהן אימהות שמביאות את הילדים שלהן לאימונים. נבחרת נשים אמנם, אבל מי שמאמן אותה הוא גבר ששמו משעל אל-עג'מי. שחקניות הנבחרת מספרות שהן מקבלות תמיכה מהמשפחות שלהן, אך תמיכה מורלית לבדה לא תספיק. הבעיה העיקרית היא היעדר מתקני הוקי קרח ראויים במדינה הערבית שיאפשרו לשחקניות להתאמן כראוי. 

 

"אנחנו זקוקים למתקנים מיוחדים לבנות כדי שנשכנע את בני המשפחה בצורך שהן ייקחו חלק בספורט שונה", הסבירה נשיאת התאחדות הספורט הנשי בכוויית, השייח'ה נעימה אל-אחמד אל-ג'אבר א-סבאח. לדבריה, "בהתחלה נתקלנו בקשיים בגלל המסורות של החברה, אבל תרבות הספורט הנשית נפוצה והתחלנו לקחת חלק באליפויות באסיה". 

 

נשיאת התאחדות הספורט הכווייתית התייחסה לעובדה שמספר מועט של נשים עוסק בספורט מקצועני במדינה, ואמרה שאחד הקשיים לגייס ספורטאיות הוא נישואים של בנות בגיל צעיר. קושי אחר הוא העובדה שנשים מוסלמיות לא יכולות להשתתף בתחרויות שבהן נאסר על לבוש מוסלמי - רעלה למשל. בהוקי קרח אין את הבעיה הזו משום שהבגדים מכסים את השחקניות מכף רגל ועד ראש ביחד עם מגיני הפנים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נבחרת הנשים של כוויית בהוקי קרח
מומלצים