שתף קטע נבחר

6,000 נוצרים אוונגליסטים בירושלים לכבוד סוכות: תומכים בישראל באהבה וגם בכסף

הם הגיעו לפה מ-100 מדינות כדי להשתתף בחגיגות ולתרום הרבה כסף לארגון "השגרירות הנוצרית" שפועל בין היתר למען ניצולי שואה ועידוד עלייה. הם יוציאו פה כ-15 מיליון שקל על חדרי מלון, 200 אוטובוסים, כלי רכב שכורים ומזכרות יודאיקה. לצד האהבה לישו, הם מאוד נאמנים לישראל: "כי הרבי שלנו יהודי". היינו בכנס שלהם ולא ראינו אפילו צלב אחד, צפו

מתי בפעם האחרונה מישהו אהב אתכם כל כך, ללא תנאי, ללא ספקות ובלב שלם ואף תרם לכם כסף? כמות האהבה שישראל והעם היהודי זוכה לה בחגיגת סוכות של "השגרירות הנוצרית הבינלאומית בירושלים", תגרום לכל אחד להסמיק. ולא, הנוצרים האוונגליסטים שמשתתפים בה, לא רוצים לנצר אתכם, לפחות לא בגלוי. עובדה, ביקרנו בכנס המרכזי של הארגון בירושלים ולא ראינו אף לא צלב אחד לרפואה. להיפך: רבים מהנוצרים האדוקים האלה ענדו שרשראות עם מגני דוד, קישטו עצמם בדגלי ישראל, קנו שופרות ותרמו לניצולי שואה ולעולים חדשים.

 

ביקור הצליינים בישראל - כך זה נראה: 

 

לחגיגה, שנמשכת כשבוע ימים הגיעו למעלה מ-6,000 צליינים אוונגליסטים, מ-100 מדינות, במטרה לספוג את אווירת ירושלים בחג, למלא את מצוות האל (שכן הגויים מצווים לעלות לירושלים לצד עם ישראל בחג הסוכות, כדי לעבוד את אלוהים) וגם להפגין את תמיכתם בישראל ובעם היהודי - גם זו מצוות אל מבחינתם.

 

זו הסיבה שהם באים לפה בהמוניהם בסוכות ()
זו הסיבה שהם באים לפה בהמוניהם בסוכות

 

30 חברי פרלמנט, יותר מ-400 סינים והרבה מאוד כסף

בין היתר, הגיעו לחגיגת סוכות הנוצרית (המכונה: The Feast of Tabernacles או The Feast of booths), שלושים חברי פרלמנט מ-20 מדינות, יותר מ-550 אמריקאים, כ-500 ברזילאים, יותר מ-400 סינים וגם מאמינים מכל מדינות אירופה ואפריקה וגם כמה ממדינות ערב. כולם משתתפים בכנסי הענק שמארגן ארגון "השגרירות הנוצרית", הפועל בירושלים כבר 38 שנה, ורובם צעדו בחג בצעדת ירושלים. 

צועדים בצעדת ירושלים ()
צועדים בצעדת ירושלים

זכריה הנביא התנבא שעל הגויים להגיע לירושלים לכבוד חג הסוכות ()
זכריה הנביא התנבא שעל הגויים להגיע לירושלים לכבוד חג הסוכות
 

הצליינים מוציאים על המסע הזה לא מעט כסף, לא כולל תרומות בסכומים אדירים שהם תורמים לארגון. אפשר לראות אותם בלמעלה מ-3,000 חדרי מלון בעיר, קונים במתחם ממילא ובעיר העתיקה, או שוכרים רכב ונוסעים לאתרים הקדושים לנצרות בגליל.

צליינים מאזינים בבוקר למטיף רוסי שחי בארה"ב (צילום: מירב קריסטל) (צילום: מירב קריסטל)
צליינים מאזינים בבוקר למטיף רוסי שחי בארה"ב(צילום: מירב קריסטל)
 

ד"ר יורגן בולר, נשיא השגרירות הנוצרית, מסביר את המוטיבציה של המאמינים להגיע לישראל, חלקם ממדינות מתפתחות רחוקות כמו פיג'י ואיי קוק, ולהוציא לשם כך הרבה מאוד כסף. "יש להם אמונה זכה ותמימה במעשה הזה, בהגעה לישראל. הם קוראים את ספר בראשית, שם אלוהים מבטיח לאברהם: 'אברך אותך וכל מי שיברך אותך, אברך גם אותו', אז הם מרגישים שאם הם יברכו את ישראל, הברכה תחזור אליהם (בראשית, פרק יב ב-ג: "וַאֲבָרֶכְךָ וַאֲגַדְּלָה שְׁמֶךָ וֶהְיֵה בְּרָכָה. וַאֲבָרְכָה מְבָרְכֶיךָ וּמְקַלֶּלְךָ אָאֹר וְנִבְרְכוּ בְךָ כֹּל מִשְׁפְּחֹת הָאֲדָמָה". מ.ק)".

 

כמה כסף הם מוציאים פה?

"קרוב לוודאי שהשנה מדובר ב-10,000 לילות במלונות בירושלים. זו הכנסה לא מבוטלת למדינה. קשה לומר בדיוק כמה כסף הם מוציאים פה, כי חלקם תיירים עם תקציב מוגבל ויש צליינים מארה"ב שקונים חבילות יוקרה. אני מעריך שמדובר בכ-15 מיליון שקל בשנה".

קופסאות פלסטיק לתרומות כספיות לארגון (צילום: מירב קריסטל) (צילום: מירב קריסטל)
קופסאות פלסטיק לתרומות כספיות לארגון(צילום: מירב קריסטל)

במהלך ביקורנו במוקד הכנסים של הארגון פעלו עשרות דוכני מזכרות ומתן תרומות, ומטיפים אוונגליסטים נשאו בו דרשות בהתרגשות (בזמן שאנחנו היינו שם, נישאה דרשה ברוסית). עם זאת לא נראו במוקד הכנסים צלבים, וד"ר בולר מסביר למה: "האוונגליסטים שונים מהכנסיות ההיסטוריות", הוא טוען. "אחד מסימני ההיכר שלהם הוא שהם מאמינים בתנ"ך בדיוק כמו בברית החדשה, הם מבינים שהתנ"ך היה יהודי, שישו היה יהודי, אז הם מזדהים הרבה יותר עם מה שקורה פה במדינה".

  

הכנס עלה כ-1.5 מיליון דולר - מתרומות

בולר עצמו הוא גרמני משטוטגרט, שחי בישראל יותר מ-20 שנה. כמה מילדיו, כמו גם ילדי אוונגליסטים אחרים שעובדים בארגון, אפילו מתגייסים לצה"ל ומשרתים ביחידות קרביות. סגנו, דייויד פרסונס, שהוא גם דובר השגרירות, חי בארץ 23 שנה. במקור הוא מאזור החוף של צפון קרוליינה, ארה"ב.

 

"אלפי הנוצרים שמגיעים לפה ומטיילים בארץ למשך שבוע או שבועיים, מגיעים אפילו בזמנים רעים, אפילו באמצע האינתיפאדה השנייה כשכל האחרים ביטלו את הגעתם והם רוצים לעמוד לצד ישראל", אומר פרסונס, "אנחנו לא רוצים להיות חברים רק במזג אוויר נעים. גם כשיש צרות אנחנו פה, כי זה הזמן שצריכים אותנו הכי הרבה".

 

שכרתם את אצטדיון הארנה בירושלים, יש פה הרצאות רבות ודוכנים רבים. שכרתם אוטובוסים כדי להסיע מאמינים לאירוע בעין גדי. כמה עלתה לכם כל ההפקה הזאת?

"הוצאות הכנס הן סביב 1.5 מיליון דולר, אבל האנשים משלמים אגרה".

קונים בגדי גוף לתינוקות עם סמל צה"ל (צילום: מירב קריסטל) (צילום: מירב קריסטל)
קונים בגדי גוף לתינוקות עם סמל צה"ל(צילום: מירב קריסטל)

הכי קרוב לצלב: מנורה, מגן דוד ודג, שהוא סמל נוצרי עתיק (צילום: מירב קריסטל) (צילום: מירב קריסטל)
הכי קרוב לצלב: מנורה, מגן דוד ודג, שהוא סמל נוצרי עתיק(צילום: מירב קריסטל)

ערכת שמן זית למאור עם אדמת ירושלים: 170 שקל (צילום: מירב קריסטל) (צילום: מירב קריסטל)
ערכת שמן זית למאור עם אדמת ירושלים: 170 שקל(צילום: מירב קריסטל)

ספרי ילדים (צילום: מירב קריסטל) (צילום: מירב קריסטל)
ספרי ילדים(צילום: מירב קריסטל)
  

ואכן, באחד החדרים אליהם נכנסנו, ניצבו קופסאות פלסטיק גדולות שמיועדות לאיסוף תרומות. בצד עמדו שתי נשים וספרו את הכסף. הרבה מאוד כסף. המון כסף.

 

"אנשים תורמים תרומות לשגרירות הנוצרית מכל העולם", מסביר פרסונס. "אנחנו ארגון דתי שחי על תרומות מהקהילה. רבים מהם אוספים כסף כל השנה והם מביאים את זה לפה, לחגיגת סוכות. לדוגמא, בבוליביה שנחשבת למדינה הענייה ביותר בדרום אמריקה יש כמה מאות כנסיות. בכל ערב שישי נערכים בהן ערבי תפילה, בהם מתפללים עבור ישראל ואוספים תרומות עבור ישראל. הכסף מצטבר ומדי שנה הם מביאים קרוב ל-100 אלף דולר לשגרירות הנוצרית כדי שנוכל לעזור לניצולי שואה, כדי שנוכל לעזור ליהודים לעשות עלייה".

 

10 שקלים לדגלון. יקר, אבל יש מחיר לאהבה (צילום: מירב קריסטל) (צילום: מירב קריסטל)
10 שקלים לדגלון. יקר, אבל יש מחיר לאהבה(צילום: מירב קריסטל)

לא חוששים ללכת עם סמלים שמסגירים את תמיכתם בישראל (צילום: מירב קריסטל) (צילום: מירב קריסטל)
לא חוששים ללכת עם סמלים שמסגירים את תמיכתם בישראל(צילום: מירב קריסטל)

בקשה לתרומת ארוחה לנזקקים (צילום: מירב קריסטל) (צילום: מירב קריסטל)
בקשה לתרומת ארוחה לנזקקים(צילום: מירב קריסטל)

דוכן משותף ליהודיה אורתודוקסית ונוצרייה אוונגליסטית (צילום: מירב קריסטל) (צילום: מירב קריסטל)
דוכן משותף ליהודיה אורתודוקסית ונוצרייה אוונגליסטית(צילום: מירב קריסטל)

חלק מדוכני מזכרות היודאיקה מופעלים על-ידי פלסטינים ממזרח ירושלים (צילום: מירב קריסטל) (צילום: מירב קריסטל)
חלק מדוכני מזכרות היודאיקה מופעלים על-ידי פלסטינים ממזרח ירושלים(צילום: מירב קריסטל)

שופרות למכירה. מחירי הגדולים והכשרים מביניהם מגיעים לאלפי שקלים (צילום: מירב קריסטל) (צילום: מירב קריסטל)
שופרות למכירה. מחירי הגדולים והכשרים מביניהם מגיעים לאלפי שקלים(צילום: מירב קריסטל)

 

מתפללים עבור ישראל ומוציאים פה כסף רב

סאנייה טוואקה נאמוק, בחור צעיר, אחד מיני כמה צליינים מפיג'י, הוציא כ-4,000 דולר על הביקור ובכוונתו לקנות מזכרות. עם זאת הוא בעיקר "רוצה להשאיר משהו בישראל, שזה בעצם תרומה לשגרירות הנוצרית עבור ניצולי שואה ומטרות אחרות שהארגון מקדם".

 

גרו וינקלר מגרמניה, שהגיע לכאן עם אשתו לטיול של 18 יום, הוציא יותר מ-3,000 אירו על טיסות, שהייה ומכונית שכורה. "עבורנו, בני ישראל הם המקור של האמונה שלנו באל הכל יכול. זו הסיבה שישראל מאוד חשובה לי ואנו מתפללים עבור ישראל לעתים קרובות", הוא מספר.

 

עמונאל משבדיה לעומת זאת, מתגורר בדירה שמצא ב-airbnb ואוכל פלאפל כדי לשמור על תקציב נמוך. "עבור תחבורה - אתה משתמש ברגליים שלך או באוטובוס. זה לא יקר", הוא טוען. צלייניות מטאיוואן אומרות לנו שלא זול להגיע לפה, אבל הן פשוט מרגישות פה בבית.

 

סילביה היינס ובתה ליאוני מגיעות לפה מדרום אפריקה בפעם השמינית והשישית. הן דוברות אנגלית, אפריקאנס וזולו, אבל עברית היא השפה שכנראה הכי עריבה לאוזניהן. "העלות של המסע לישראל היא 38 אלף ראנד (כ-9,700 שקל מ.ק), אומרת ליאוני, "אבל זה שווה את זה. זה שווה את זה, כי אנחנו אוהבים את הארץ הזאת".

סילביה היינס ובתה ליאוני (צילום: עפר מאיר, ICEJ) (צילום: עפר מאיר, ICEJ)
סילביה היינס ובתה ליאוני(צילום: עפר מאיר, ICEJ)
 

יש אנשים בדרום אפריקה שלא אוהבים את ישראל. את מדברת איתם לפעמים?

"אני מיידעת את האנשים שאני גאה ולא מתביישת לקשר את עצמי עם ישראל. הממשלה אולי אומרת שהיא לא פרו ישראלית, אבל אני פרו ישראלית. יש הרבה מאוד דרום אפריקאים שהם בעד ישראל ואנחנו רוצים שיידעו את זה, שדרום אפריקאים אוהבים את ישראל".

 

עשיתן שופינג?

ליאוני: "קניתי מזכרות למשפחה. הם רוצים חתיכה מישראל אז אני מביאה להם חתיכה. אני מביאה חולצות לאחיינים שלי שכתוב עליהן: 'אני אוהב את ירושלים'. האחיין שלי בן 6 בכה בנמל התעופה כי גם הוא רצה לנסוע לירושלים".

 

סילביה, הבנתי שאת תורמת כסף למוסד לניצולי שואה.

סילביה: "כן כן, אני גם מבקרת אותם כשאני פה. את יודעת, אני צופה בהם בתכניות טלוויזיה והלב שלי יוצא אליהם".

 

פועלים נגד ה-BDS

פרסונס טוען שכל זה נעשה כדי להיות נחמד ל"עם של ישו". אמנם רוב מעשי הארגון הם בתחום הרווחה, אבל הוא מתהדר גם בעשייה פוליטית מעבר לים (בישראל, התמיכה היא בצד הימני של המפה, אבל לכאורה רק ברוח ולא בחומר). בכל מקרה, לא מדובר בארגון בעל השפעה פוליטית שנויה במחלוקת, כמו זו של האוונגליסט ג'ון הייגי. פרסונס מסביר: "זה מה שאנחנו מצווים לעשות. בסופו של דבר אנחנו הולכים אחרי רבי יהודי ואנו צריכים להראות כבוד ואהבה לעמו".

 

יש ישראלים שחושבים שאתם מיסיונרים.

"אנחנו אכן מאמינים שישו הוא המשיח, אנחנו לא מסתירים את מי שאנחנו, אבל אנחנו גם מכירים את הטרגדיות ואת העוולות שנעשו לעם היהודי בשמו של ישו, אז אנחנו רגישים לזה. השגרירות הנוצרית אינה ארגון מיסיונרי, הנוצרים שמגיעים למשתה שלנו יודעים שאנחנו צריכים להראות פנים אחרות של ישו עד פה".

 

לא פשוט להיות אוהד ישראל. למשל באירופה.

"סייענו לכך שיותר מ-20 מדינות בארה"ב הוציאו את ארגון ה-BDS מחוץ לחוק. אפילו באירופה האנשים שלנו עומדים לצד ישראל, הם לא פוחדים והם לא פחדנים. הם יודעים שכל קמפיין ה-BDS זה BS (בולשיט). עמדנו בפרלמנט האירופי לפני שנתיים כשהתכוונו לסמן מוצרים מההתנחלויות, ואמרנו שזו אפליה".


פורסם לראשונה 11/10/2017 08:26

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים