שתף קטע נבחר

"מסך המוות הכחול": הפאדיחות של השקות הגאדג'טים

תקלת זיהוי הפנים שהביכה את אפל בהשקת אייפון X מצטרפת לשרשרת פאדיחות דומות, שאירעו לאורך השנים באירועי הכרזה על מוצרים טכנולוגיים. מהמסך הכחול בהשקת חלונות 98 עד הרובוט הכושל במדרגות של הונדה

 

 

 

האירוע המשמעותי ביותר בחייו של מוצר טכנולוגי הוא רגע חשיפתו לציבור הרחב. אירועי השקה והכרזה של מוצרים טכנולוגיים הפכו עם השנים לאירועים עתירי רייטינג, שמושכים קהל וצופים מסביב לעולם. מנהלי החברה עולים לבמה, מסירים את הלוט מהגאדג'ט החדש שלהם, מציגים אותו לעינינו בפעם הראשונה, מספרים על תכונותיו ומדגימים את יכולותיו. כל כך הרבה עבודה מאומצת ותכנון קפדני, שנמשכים שבועות וחודשים, מתנקזים לרגע אחד בודד על הבמה.

 

לכן, כאשר משהו משתבש בשידור חי, זה יכול להיות כל כך טרגי ובו בזמן גם מאוד מצחיק, ואפילו נוגע ללב. יש שישמחו לאידן של חברות ענק טכנולוגיות עם הררי מזומנים, שנחשפות לרגע במערומיהן. אחרים ירחמו על המציג האומלל על הבמה, שנאלץ לאלתר ולהתמודד עם המצב המביך. ואכן, בתולדות אירועי הדגמות המוצרים התרחשו מספר פאשלות ותקלות מביכות ומשעשעות להפליא, חלקן כבר נכנסו לפנתיאון. הנה כמה מהן.

 

זיהוי הפנים באייפון X 

"בוא ננסה זאת שוב"

 

אחד הפיצ'רים החדשים המרכזיים באייפון X שהושק בחודש שעבר היה זיהוי הפנים, שמחליף את טביעת האצבע ומאפשר לשחרר את נעילת האייפון באמצעות מבט בלבד. על בימת תיאטרון סטיב ג'ובס החדש, עלה קרייג פדריהי , סגן הנשיא להנדסת תוכנה באפל, כדי להדגים איך זה עובד. "שחרור הנעילה הוא קל כמו להביט על המכשיר ולהחליק למעלה", אמר בביטחון, אך לחרדתו הרבה זה פשוט לא עבד. הוא הביט על האייפון, נגע במסך - וזה נותר נעול. "בוא ננסה את זה שוב", הוא מילמל במבוכה, אך גם בניסיון השני זה לא הצליח. "או הו הו", הוא פלט, ומיהר להרים טלפון חלופי - שם זה הצליח.

 

 

הפאדיחה התפשטה כאש בשדה קוצים ברשתות החברתיות ובבלוגים הטכנולוגיים. התקרית הקטנה הזו אף הביאה לצניחה רגעית במניית אפל, ממחיר של 163 דולר ל-159 דולר.

 

עם זאת, מאוחר יותר התברר, כי אף שהתקלה הייתה מביכה, בפועל לא היה מדובר בכשל של מערכת זיהוי הפנים. כפי שניתן היה לראות בעת ניסיון הפתיחה של פדריהי , על המסך נכתב "סיסמה נדרשת כדי להפעיל את FaceID". כפי שאפל הסבירה לאחר מכן, התברר, כי כמה אנשים שונים התעסקו עם מכשיר ההדגמה לפני האירוע, מה שגרם למכשיר לנסות לזהות אותם. כיוון שהם לא היו בעליו החוקיים של המכשיר, הזיהוי כמובן לא הצליח - ואז, מטעמי בטיחות, המכשיר ננעל ודרש הקלדת סיסמה ידנית.

 

בעיות גלישה באייפון 4

"יעזור לי אם תתנתקו מה-WiFi"

 

סטיב ג'ובס היה ידוע במצגות המתוכננות עד הפרט האחרון שלו. זו הסיבה להפתעה הגדולה בעת הכרזת האייפון 4, בשנת 2010. כשג'ובס ניסה להדגים עד כמה מהירה הגלישה בדפדפן באייפון החדש, האתר על הצג נתקע והופיע באיטיות ובאופן משובש. "הרשתות שלנו איטיות היום", קיטר ג'ובס ברוגז. "יעזור לי מאוד אם תתנתקו מה-WiFi", ביקש מהקהל. אף שהוא היה לחוץ ורציני לחלוטין, הקהל פרץ בצחוק. "אני חושש שיש בעיה ולא אוכל להראות לכם הרבה היום", הוסיף בזעף לאחר מספר שניות נוספות, ועבר מייד להצגת תמונות מהמצלמה ולהרחבה על איכות המסך.

 

בהמשך ניסה שוב: הוא התחבר לרשת הסלולרית - אך גם זה לא הצליח. בינתיים, אנשי אפל עבדו בקדחנות מאחורי הקלעים כדי לתקן את התקלה, אך התברר פשוט, כי 517 מודמים ניידים, משדרי אינטרנט, שהופעלו על-ידי בלוגרים שישבו בקהל, הפריעו לרשת של אפל. ג'ובס התעקש והעמיד לקהל ההמום שתי ברירות: "כבו את תחנות ה-WiFi כדי שנוכל לראות את הדמואים המדהימים שהכנו לכם, או שנוותר על הדמואים". הוא ביקש להדליק אורות וביקש מאנשים לכבות את המכשירים שלהם. "אם אתם רוצים לראות את הדמו, סגרו את הלפטופים וכבו את תחנות ה-WiFi".

 

בתחילה נראה שהמצב השתפר, אבל אז - בהדגמה של שיחות ווידיאו פייס־טיים - שוב חלו עיכובים והשהיות. ג'ובס שוב האשים את הקהל. פרטים על מה שהתרחש מאחורי הקלעים אחרי ההשקה לא פורסמו עד היום, אבל אפשר לדמיין.

 

ביל גייטס (משמאל) מתאכזב מחלונות 98 . "ווהו" ()
ביל גייטס (משמאל) מתאכזב מחלונות 98 . "ווהו"
 

 

מסך כחול בחלונות 98

"זו כנראה הסיבה שעוד לא השקנו"

 

לצערה הרב של מייקרוסופט, פאשלות ותקלות בעת הדגמות מוצרים הפכו להיות מזוהים מאוד עימה - ולאורך השנים היו לה כמה אירועים מביכים. אבל אף אחת לא זכתה לפרסום יותר מתקרית "מסך המוות הכחול". בעת הצגה מוקדמת של מערכת ההפעלה חלונות 98, ששודרה בשידור חי בטלוויזיה, המייסד ביל גייטס עמד על הבמה לצד בכיר אחר שהדגים את פעולת המערכת. הוא חיבר סורק כדי להדגים כיצד מותקן דרייבר למערכת באופן אוטומטי - כשלפתע מסך המחשב כבה ובמקומו הופיע "מסך המוות הכחול" המפורסם, אותה הודעת שגיאה חמורה המבשרת על קריסת מערכת ההפעלה.

 

מבחינת מייקרוסופט, זה לא היה יכול להיות יותר נורא: התקלה הגרועה ביותר בעיתוי הגרוע ביותר. הפאשלה האולטימטיבית. "וווהו..." פלט המדגים בחוסר אונים, על רקע שאגות צחוק הקהל. גייטס פשוט עמד וגירד בסנטרו עם חיוך קטן. "זו כנראה הסיבה שאנחנו עדיין לא משיקים את חלונות 98", אמר מספר רגעים מביכים לאחר מכן.

 

סינופסקי מופתע מהסרפייס. "אופס" ()
סינופסקי מופתע מהסרפייס. "אופס"

 

טאבלט הסרפייס נתקע

"אופס, חכו רגע"

 

זה היה אמור להיות רגע גדול עבור מייקרוסופט: השקת טאבלט "סרפייס" הראשון ב-2012, עם מערכת הפעלה חלונות 8 החדשה. סטיבן סינופסקי, בכיר מייקרוסופט, החל לתאר את תכונותיו של המכשיר, כמו גישה לאפליקציות, מוזיקה או ווידיאו. אבל אז הוא הפעיל את דפדפן האינטרנט אקספלורר.

 

"הנה, כך אני יכול לגלוש באופן חלק", אמר סינופסקי חלקיק שנייה לפני שהמכשיר הפסיק להגיב. כמה לחיצות על המסך ועל כפתור הבית לא הפיקו תגובה מהטאבלט. סינופסקי הצליח לשמור על קור רוח יחסי, וייתכן שברגע הראשון חלק מהצופים אפילו לא שמו לב שמשהו השתבש. הוא שינה נושא במהירות, והחל לדבר על איכות המסך. ואז עבר לדבר על משחקים - רק כדי לגלות שהמכשיר עדיין תקוע לחלוטין. סינופסקי בלע רוק, עצר לרגע, וקולו החל לרעוד מעט: "אופס, חכו רגע", אמר, כשהוא מנסה נואשות לגרום לטאבלט לעבוד. לבסוף ויתר, חש לשולחן והביא מכשיר חלופי ותקין, שהכין, למרבה המזל, מבעוד מועד.

 

קורטנה לא מבינה אנגלית

"טוב, זה לא הולך לעבוד"

 

שוב פאדיחה במוצר של מייקרוסופט, והפעם בכיכובו של המנכ"ל סאטיה נאדלה בכבודו ובעצמו. במהלך כנס של סיילספורס בסן פרנסיסקו ב-2015, הדגים נאדלה את היכולות העסקיות של קורטנה, העוזרת הקולית החכמה של החברה. למרבה הצער, הניסיון שלו לשוחח עם קורטנה נכשל באופן חרוץ. נאדלה פנה אל קורטנה בבקשה לקבל מידע עסקי הקשור לארגון:Show me my most at–risk opportunities. אבל קורטנה הבינה משהו אחר לגמרי: Show me to buy milk at this opportunity.

 

גם מנחת האירוע וגם הקהל לא התאפקו ופרצו בצחוק. הניסיון השני גם הוא לא צלח, וקורטנה ניסתה הפעם לקבוע תזכורת. נאדלה החל להתרגז. "נו באמת", פלט. ניסיון שלישי נוסף גם הוא לא צלח. "טוב, זה לא הולך לעבוד, מצטער", אמר בייאוש. למזלו של נאדלה, צוות מאחורי הקלעים נחלץ לעזרתו והעלה לבסוף את המסך המתאים.

 

זיהוי הפנים בגלקסי נקסוס

"למה אתה מתנהג ככה"?

 

ב-2011, בהשקת הסמארטפון המשותף לסמסונג וגוגל, גלקסי נקסוס, נכשל בגדול פיצ'ר חדש במערכת האנדרואיד - זיהוי פנים, שמאפשר לשחרר את נעילת המכשיר.

 

כן, כיום אנחנו יודעים שזיהוי הפנים באותה תקופה לא עבד היטב, אבל הסימנים מבשרי הרעה הופיעו כבר בהשקה. המדגימים רצו להראות כיצד זיהוי הפנים עובד וכיוונו שוב ושוב את מצלמת הטלפון לפניהם. אך שוב ושוב הופיעה הודעת שגיאה על המסך: "מצטער, אני לא מזהה אותך".

 

אחד המדגימים נזף בחיוך במכשיר: "באמת, למה אתה מתנהג ככה?", ולאחר מכן יצא מהעניין באלגנטיות יחסית: "טוב, ייתכן שהאיפור שלי יותר כבד ממה שציפיתי".

 

 

אסימו קורס במדרגות. פאניקה ()
אסימו קורס במדרגות. פאניקה

 

רובוט של הונדה נופל במדרגות

הקריינית המשיכה לדבר

 

בשנת 2006 הציגה חברת הונדה ביפן את יכולותיו החדשות של רובוט דמוי־אדם קטן בשם אסימו. על הבמה הותקן גרם מדרגות מפואר, והרובוט נשלח למשימתו - לעלות במדרגות כמו בן אדם. למרבה הצער, זה לא הלך כמתוכנן. מול המצלמות והקהל, אסימו עלה מדרגה, ואז עוד אחת, אבל בשלישית הברך שלו פשוט קרסה. הוא התנודד כמו שיכור, נפל אחורה בחבטה ונותר לשכב.

 

כמה רגעים המומים עברו, בזמן שהקריינית הנרגשת ממשיכה לדבר יפנית כאילו כלום לא קרה, וההמשך היה הזוי ומביך לא פחות: במקום לנסות להמשיך במופע כרגיל, אחד העובדים רץ לבמה בפאניקה והעמיד מחיצה בניסיון נואש להסתיר את הרובוט השוכב מעיני הקהל.

 

הכתבה פורסמה במוסף "ממון" בידיעות אחרונות"

 

sagi-@yediot.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תתנתקו מה-wi-fi. סטיב ג'ובס
קרייג פדריהי. מסך האייפון X ננעל
מומלצים