שתף קטע נבחר

השקיעו בריהוט: טיפים למשכירי דירות לסטודנטים

פרסמו את הדירה על לוחות מודעות במוסד האקדמי ודברו עם משכירים קודמים. רגע לפני תחילת שנת הלימודים האקדמית אספנו עצות וטיפים חשובים למי שמשכירים את דירתם לסטודנטים

שנת הלימודים האקדמית עומדת בפתח ולא מעט סטודנטים, שמתחילים או ממשיכים את לימודיהם,  מחפשים עדין דירה להשכרה. כיצד בעלי הדירות צריכים להתנהל מול השוכרים הצעירים ברובם, כך שיקבלו את המגיע להם?

 

ניר שמול, מנכ"ל חברת שניר המשווקת פרויקטים בתחום המגורים ובתחום המסחרי, מרגיע קודם כל את החששות של בעלי דירות רבים, מפני נזקים שעלולים להגרם לנכס. "סטודנטים הם אוכלוסייה מצויינת", הוא אומר, "אמנם, לרוב השכירות נעה בין שנה לשלוש שנים לכל היותר, אך עם זאת מדובר באוכלוסייה סולידית, איכותית ששומרת על הנכס למשך כל תקופת השכירות".

 

אז מה חשוב לדעת בטרם תשכירו את הדירה? לפניכם טיפים חשובים שאספנו בסיועו של שמול:

 

  • מקסמו ביקושים - שמול מציע לפרסם את הדירה בלוחות מודעות שנמצאים במוסד הלימודים עצמו, או בסמיכות אליו, וכן בקבוצות של סטודנטים בפייסבוק, על מנת להעלות את הביקוש לנכס.

 

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

  • הפיצו בקרב קרובים - הוא ממליץ להפיץ בקרב מכרים, חברים ובני משפחה את רצונכם להשכיר את הנכס. "יש סיכוי טוב שתוכלו להתוודע לשוכר שמישהו מכיר או עליו מישהו המליץ, וכך תבטיחו לעצמכם שהבית נמצא אצל שוכר ראוי שישמור עליו", הוא מסביר.

 

  • דברו עם משכירים קודמים - מצאתם שוכר פונטציאלי? שמול מציע לבקש המלצות קודמות ושוחחו עם בעלי נכסים קודמים. "אל תתעצלו, התקשרו", הוא אומר. "לעתים תוכלו לקבל מידע שיעזור לכם לבחור את השוכר הנכון לנכס שלכם".

 

  •  השקיעו בריהוט - לדברי שמול, כדאי להשקיע בריהוט כהשקעה חד פעמית של כמה מאות שקלים. "לעתים הוספת ריהוט בסיסי כדוגמת איקאה או שווה ערך, עשוי לשוות לדירה ערך גבוה יותר וכך לאפשר שכר דירה גבוה יותר משמעותית, לעומת דירה שהשוכר נדרש לרהט בעצמו", הוא מפרט. "ההשקעה חד פעמית והתשואה קבועה".

 

 (צילום: התאחדות הסטודנטים בישראל) (צילום: התאחדות הסטודנטים בישראל)
(צילום: התאחדות הסטודנטים בישראל)

 

  • צפי להתחדשות עירונית - אם הדירה נמצאת בבית שעשוי לעבור התחדשות עירונית במסגרת פינוי בינוי או תמ"א 38 - חשוב להכניס סעיף בנושא לחוזה ולעדכן את השוכר מראש לגבי אפשרות זו. כמו כן חושב לתת פיצוי בחודשי העבודות, לאור העובדה שהשוכרים גרים באתר בנייה. 

 

  • השאירו אפשרויות נוספות - "אין לדעת מתי תרצו למכור את הנכס", מציין שמול, "לפיכך הכניסו סעיף המאפשר מכירה ללא פגיעה בשוכר. לעיתים הפחתה של כמה מאות שקלים, או פיצוי, יכולה לאפשר הכנסת סעיף לחוזה של אופציה לפינוי בהתראה של 3 חודשים".

 

  • מכירה עם תשואה לצידה – שמול מציע לבחון אפשרות של מכירת נכס מניב, כלומר מכירה של נכס עם שכירות מובטחת לקונה. "כך, במקרים שבהם מחיר הנכס נמוך ודמי השכירות גבוהים יחסית, הדבר מגלם אפשרות של מכירה במחיר גבוה משמעותית לאור התשואה המגולמת מהשכירות בפועל".

  

  • שקט לטווח ארוך  - אם מצאתם שוכר ראוי, שמול ממליץ להציע לו חוזה ארוך טווח לאורך כל תקופת הלימודים, על מנת לקבל שקט נפשי . "שקט זה שווה לעיתים יותר מכל כמה מאות שקלים בחודש", הוא מסביר. "בקשו כל שנה תוספת הוגנת וראויה עד לסיום תקופת השכירות".

פורסם לראשונה 15/10/2017 20:30

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
סטודנט סטודנטים מלגה מלגות
צילום: shutterstock
מומלצים