שתף קטע נבחר

אחרי 20 שנה: הנרצחות מקפה אפרופו יונצחו במקום הפיגוע

ענת רוזן וינטר, מיכל אברהמי-מידן ויעל גלעד נרצחו בפיגוע שבו הניח מחבל מטען בבית הקפה. הערב יוקדשו להן שלושה דקלים בבית חנה בתל אביב. בעלה של מיכל, שנפצע בפיגוע: "הזיכרון קיים, הכוחות שלנו הן להתרחק מאותם רגעים כואבים ומכאיבים"

  

"עברו 20 שנה מאז, זה תמיד יהיה חלק ממני, אבל המסר שלי הוא שצריך לקום מזה, לחזור לעולם החיים". כך אומר היום (יום ג') שי אברהמי, שאיבד את אשתו מיכל בפיגוע בבית הקפה אפרופו בתל אביב ב-1997, שבו נרצחו גם ענת רוזן-וינטר ויעל גלעד. הערב ייערך אירוע זיכרון לזכרן בבית חנה, במקום שבו התרחש הפיגוע, ובו יוקדשו שלושה דקלים להנצחתן.
 

ב-21 במרץ 1997 הגיע המחבל אבראהים ע'נימאת לבית הקפה, הניח מטען ונעלם. מהפיצוץ נהרגו שלוש נשים ו-48 בני אדם נוספים נפצעו. הפיגוע נחרת בזיכרון בין היתר בשל תמונתה של שני וינטר, התינוקת של ענת, שהייתה מחופשת לליצנית ונישאה על כפיה של השוטרת ציונה בושרי שהייתה חלק מכוחות הביטחון.

 

התמונה המפורסמת: התינוקת שני וינטר על כפיה של השוטרת ציונה בושרי (צילום: מיכאל קרמר) (צילום: מיכאל קרמר)
התמונה המפורסמת: התינוקת שני וינטר על כפיה של השוטרת ציונה בושרי(צילום: מיכאל קרמר)

שי אברהמי, בעלה של מיכל, היה אחד הנפגעים בפיגוע. "כמי שהיה שם, החוויה והזיכרון תמיד יהיו חלק ממני. זה מי שאנחנו גם אחרי 20 שנה", הוא אומר. "הכאב לא נעלם לשום מקום ותחושת ההחמצה נוראית, אבל אני חושב שהכוחות שלנו הם להתרחק מאותם אירועים, מאותן דקות ואותם זיכרונות שהם כואבים ומכאיבים, בטח למי שהיה שם. אני מסתכל קדימה, לוקח איתי את הזיכרון, גם באירוע שיתקיים הערב ובו זוכרים ומכבדים את מי שנהרג".

 

הדיווח על הפיגוע ב"ידיעות אחרונות" (צילום: ארכיון "ידיעות אחרונות") (צילום: ארכיון
הדיווח על הפיגוע ב"ידיעות אחרונות"(צילום: ארכיון "ידיעות אחרונות")

 

מיכל, בת 31 במותה, הייתה בהריון בעת הפיגוע. "זו תחילת החיים. היינו זוג צעיר ונשואים שלוש שנים. כשמסתכלים על הדבר הזה מפרספקטיבה של 20 שנה, מבינים שלא צריכים לשכוח את זה אבל גם צריכים לקום מזה, לחזור לחיים, לעבודה, להקים משפחה מחדש. הכוח הוא ביצירת חיים חדשים".

 

שי אברהמי (מימין) ומשה גלעד ()
שי אברהמי (מימין) ומשה גלעד
 

משה, אביה של יעל גלעד, סיפר כי על פי הידוע לו המחבל התכוון להגיע לדיזנגוף, אבל בחר את קפה אפרופו. "יעל סיימה את השירות הצבאי בהצטיינות והיה לה תואר שני בעבודה סוציאלית. בצבא היא הייתה קצינת בריאות הנפש בבה"ד 12 וטיפלה בכל מיני אנשים שחוו טראומה בתקופת הפיגועים", אומר האב. "אחרי שהיא נהרגה הגיעו אלינו בנות שסיפרו שיעל הצילה את החיים שלהן, כי הן רצו להתאבד".

 

האב משה ביקש להודות ליואב קדמון ורוני דואק, היזמים שהוציאו לפועל את האנדרטה לזכר הבנות. "אני חושב שאני מדבר גם בשמו של שי, ומודה להם על הקדשת שלושת הדקלים לזכר הבנות. הם עשו צעד נועז ביותר. לייצר אתר זיכרון במקום הפיגוע זה מראה על כבוד גדול". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכאל קרמר
התמונה מהפיגוע
צילום: מיכאל קרמר
מומלצים