שתף קטע נבחר

צעדת נרות בברצלונה: 200 אלף קראו "חופש"

רבבות מהתומכים בעצמאות קטלוניה צעדו בשדרה המרכזית, הניפו דגלים וקראו "חופש" בעקבות מעצרם של שני פעילים למען העצמאות. ממשלת קטלוניה: "לא ניכנע לתנאיה של מדריד"

200 אלף בני אדם באו הערב (יום ג') להפגין במרכז ברצלונה בדרישה לשחרר ממעצרם שני פעילים למען עצמאות קטלוניה שנעצרו אתמול על-ידי שלטונות ספרד. המפגינים צעדו בשדרה המרכזית של ברצלונה – מחזיקים נרות, מניפים דגלי תמיכה בעצמאות קטלוניה וקוראים "אסירים פוליטיים, חופש".

בשדרה המרכזית של ברצלונה, הלילה (צילום: AP) (צילום: AP)
בשדרה המרכזית של ברצלונה, הלילה(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

שני הפעילים העצורים הם ג'ורדי סנצ'ז וג'ורדי קויחרט, ראשיהם של שני ארגונים עממיים הפועלים בקטלוניה. הם נעצרו בחשד להמרדה. השופט קבע כי הם אלה שעמדו מאחורי הפגנות הענק שנערכו בברצלונה ב-21-20 בספטמבר, הפגנות שהקשו על המשטרה להתמקד במבצע למניעת ההכנות למשאל העם על עצמאות קטלוניה שנערך ב-1 באוקטובר.

 

בית המשפט העליון של ספר קבע כי המשאל היה לא חוקתי – ובכך הוסיף משק משפטי למאמציה של ממשלת ספרד לחסום כל ניסיון של ממשלת קטלוניה לפרוש מספרד. גורם בממשלת קטלוניה אמר הערב כי מעצרם של שני הפעילים הבדלנים מראה שממשלת ספרד בוחרת בדיכוי על פני דו-שיח.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

ראש ממשלת ספרד, מריאנו ראחוי, איים לשלול מהשלטון המקומי של קטלוניה את כל סמכויותיו אם ממשלת קטלוניה לא תודיע עד יום ה' כי היא מקבלת את תנאיה של הממשלה במדריד ותישמע לה מעתה. דובר ממשלת קטלוניה, ג'ורדי טורול, השיב ששלטונות קטלוניה אינם מתכוונים להיכנע.

 

לפני שבועיים וחצי, נזכיר, ערכה ממשלת קטלוניה משאל העם על עצמאות החבל. 90% מהמשתתפים במשאל הצביעו בעד התנתקות מספרד, אבל בפועל רוב המתנגדים למהלך כלל לא הגיעו לקלפיות והמצב בשטח שונה. רק 43% מבעלי זכות הבחירה בקטלוניה באו להצביע, ולפי סקרים רק 40% מכלל התושבים בחבל תומכים בפרישה מספרד. במהלך ההצבעה שלחה ממשלת ספרד כוחות לסגור קלפיות, ובעימותים עם תומכי העצמאות נפצעו קרוב ל-900 בני אדם.

 

קטלוניה היא אזור עשיר שיש לו שפה משלו, תרבות משלו ותנועה פוליטית תוססת הקוראת להיפרדות מספרד. בשנים האחרונות התחזקה התנועה הזו. לפני מאות שנים הייתה קטלוניה מדינה עצמאית, ואז סופחה לתחום אחריותו של השלטון המרכזי בספרד. בעשורים האחרונים היא נהנית מאוטונומיה לא מועטה, אבל עדיין נחשבת לחלק אינטגרלי מספרד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
"הם אסירים פוליטיים". המפגינים בברצלונה
צילום: AP
מומלצים