שתף קטע נבחר

משלחת בלוגרים מסין התארחה במסעדת הראמן של אהרוני

השף ישראל אהרוני קיבל פנייה ממשרד החוץ לארח קבוצה של בלוגרים סיניים פופולריים עם כ-35 מיליון עוקבים במצטבר במסעדת "הירו ראמן בר" שלו בתל אביב. "מפתיע כיצד מצליחים בישראל להכין אוכל כזה אותנטי"

משלחת הבלוגרים הסיניים השוהה בישראל, במסגרת תוכנית ראש הממשלה ואגף אסיה במשרד החוץ למנהיגים צעירים מסין ויפן, התארחה לפסגה קולינרית במסעדת "הירו ראמן בר" של השף ישראל אהרוני בדרום תל-אביב.

השף ישראל אהרוני. נבחר לארח את משלחת הבלוגרים הסיניים (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
השף ישראל אהרוני. נבחר לארח את משלחת הבלוגרים הסיניים(צילום: צביקה טישלר)

במשרד החוץ ביקשו מהשף שיארח את שמונת הבלוגרים, שלכל אחד מהם יש כ-35 מיליון עוקבים במצטבר בוויבו - הרשת החברתית הגדולה בסין. "רצינו להכיר לבלוגרים את מי שהביא לישראל את המטבח הסיני לפני עשרות שנים, וידענו שאהרוני יוכל לספר להם על הצלחת המטבח הסיני בישראל,  וגם על המטבח הישראלי בכלל", אמרה מפיקת התוכנית, נורית טינרי מודעי.

 

בין הבלוגרים אפשר למצוא את וואי וואי, שחקנית וסופר מודל יפהפיה עם 5 מיליון עוקבים; לין ג'י, קריקטוריסטית ילדים עם 14 מיליון עוקבים; ז'אנג יואנג', אחד מסופרי הילדים הידועים בסין עם 6.4 מיליון עוקבים; ז'אן האורן, בלוגר אוכל עם 5 מיליון עוקבים ועוד בלוגרים פופלריים אחרים.

השף ישראל אהרוני עם בלוגר האוכל (  ) (  )
השף ישראל אהרוני עם בלוגר האוכל
 

אהרוני הרים את הכפפה, והכין להם ארוחת צהריים שכללה מנות סיניות ויפניות כמו חציל מאודה בסויה, שום, ג'ינג'ר וצ'ילי; סלט אטריות שעועית ואצות; ירקות ירוקים במיסו-לימון; דפלינגס במילוי פרגיות; פרוסות בשר קר בתחמיץ אסייתי; ראמן ברווז וגלידת אגסים ומיסו.

 (  )
  

 (  ) (  )
   

הבלוגרים זיהו את המנות הסיניות, וציינו כי האוכל של אהרוני אינו נופל בטעמו מהמנות שמגישים במסעדות בסין: "אני ממש מרגיש כמו בסין. מפתיע כיצד מצליחים בישראל להכין אוכל כזה אותנטי", אמר אחד הבלוגרים שהשתתף בארוחה.

 

שגריר סין בישראל, ג'אן יונגשין, הגיע במיוחד למסעדה כדי לפקח מקרוב על האירוע ולטעום מהמנות האותנטיות: "הארוחה היתה מצויינת, אבל בפעם הבאה צריך לבוא למסעדה הסינית הכי טובה בארץ - אצלי בבית", אמר בחיוך.

 

 

התלהבות נוספת נרשמה מהירקות הישראלים ומהאירוח המופתי של השף, שהצליח, לדברי הבלוגרים, לחבר באופן מדהים בין המטבח הסיני לזה היפני. אהרוני ישב איתם מהרגע בו הגיעו ועד שעזבו, וסיפר להם שביקר בסין למעלה מ-15 פעמים. הם התלהבו במיוחד מכך שהוא עוסק שנים רבות במטבחים שעברו דרך המשי, שכיום הסינים רוצים לחדש על מנת להפיק מכך תועלת כלכלית.

זוללים ראמן (  )
זוללים ראמן
  

"היחס שלי לתרבות הסינית בכלל ולמטבח שלה בפרט, ידוע כבר שנים רבות. יש לי הערכה רבה לתרבות ולמטבח הזה שהוא בוודאי העתיק, הגדול והמגוון במטבחי העולם, והשפיע השפעה מכרעת על מטבחי אסיה, כולל על המטבח היפני (הראמן, למשל, הוא הגרסה היפנית למרקי האטריות הסיניים, שהיו שם הרבה לפניו)" אומר אהרוני, ומוסיף: "הייתי בסין המון פעמים, ואהיה שם עוד הרבה פעמים. היה מעניין לפגוש את משלחת הבלוגרים מסין ואת השגריר הסיני, לספר להם על הארץ מהזווית הקולינרית, כולל על ההשפעה המכרעת של המטבח הסיני על המהפיכה הקולינרית שהתחילה פה לפני כמה עשורים".

 

"הופתענו לגלות כמה האוכל במסעדות הישראליות טעים, וישראל צריכה להשקיע בפסטיבלי אוכל בינלאומיים ולהציג את האוכל הישראלי לעולם, כי יש לה הרבה מה להציע", אמר אחד הבלוגרים והוסיף: "עבר עידן תפוזי הג'אפה ועגבניות השרי, אתם יכולים להציע הרבה יותר מזה. בסין יש התעניינות שהולכת וגדלה באוכל בריא ובשמן זית, בגבינות, במוצרי חלב ואפילו יש כבר צמחונים - דבר שלא היו קיים בסין לפני כן".

 

ז'אנג האוראן, אחד מהבלוגרים שהשתתפו בארוחה, הספיק כבר להעלות את רשמיו אודות האירוח שקיבל במסעדת הראמן של אהרוני בבלוג שלו: "ביום השלישי בישראל ביקרנו את השף הישראלי האגדי והמוכר על ידי כל ישראל אהרוני. אדם חם, מעריץ גדול של סין וביקר בה לפחות 15 פעמים. הוא פתח בישראל חמש מסעדות, ובמשך 30 שנים עוסק בכתיבת טורי אוכל, הוציא 25 ספרי בישול, כאשר הראשון, מן הסתם, הציג כיצד לבשל אוכל סיני. הוא מכר כבר 400,000 ספרים! אהרוני הוביל צוות שלם לסין כדי לצלם תוכנית טלוויזיה על האוכל הסיני.

 

"במפגש הוא דיבר על מנות כמו ברווז צלוי בנוסח בייג'ינג ומנות סיצ'ואניות. הוא פשוט דיבר בהתרגשות וללא הפסקה. בצהריים אכלנו מהיצירות שלו, שאנשים רבים עומדים בתור כדי לאכול אותן: אטריות אצות, דאמפלינג מטוגנים, חזיר, ראמן, שילוב טעים של המטבח הסיני, היפני ומדינות אסייתיות שכנות. המסעדה הזאת לא כשרה ולכן היא מספקת בשר חזיר. שמתי לב שהמקומיים אוכלים אטריות עם מקלות. אהרוני מספר שהמון אנשים פנו אליו בבקשה שיניח מזלגות לצד המנות, אולם הוא בשלו התעקש על שימוש במקלות, וכעת מקומיים רבים יודעים להשתמש בהם היטב".

 (  )

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבלוגרית וואי וואי אוכלת ראמן אצל אהרוני
מומלצים