שתף קטע נבחר

קראו לי 'ראש ביצה'

השבוע ב'טעם מקומי', מוריאל לוטן עמדה בתור הארוך שהוביל למסעדת Egg Shop שבנוליטה ושרדה כדי לספר לנו אם זה היה שווה את המאמץ

שמעתי על ה- Egg Shop שב- 152 Elizabeth street כשישבתי ממש ממול ב- Butchers daughter ואכלתי ברעבתנות את טוסט האבוקדו המשובח שלהם. (עליהם אספר בהרחבה בהמשך).

 

החבורה שישבה בשולחן הסמוך (שעשתה רושם ששתתה לא מעט) נשמעה קולנית למדי בזמן שתרה אחר מקומות שווים עם מאכלים שומניים, אחרי שנראה שהתפריט האורגני במסעדה לא ממש עשה עבורם את העבודה.

הם קמו משולחנם, חצו את הכביש ופשוט הצטרפו לתור שנראה היה שמגיע עד לסוף הרחוב. מיד הסתקרנתי וניסיתי לברר עם חברי לשולחן על מה כל המהומה. הוא מיד סיפר לי שמדובר ב'מאסט'.

 

המנה הנבחרת. צילומים: ניצן קינן ()
המנה הנבחרת. צילומים: ניצן קינן

 

הוא סיפר שכל חבריו ה'פודיס' הגדולים של ניו יורק ממליצים בחום. אני לא מאלו שיתנדבו להיכנס לאותם מקומות בניו יורק שמחייבים עמידה בתור, אלא אם מדובר ברכבת הרים או משהו בסגנון, וכן, ניחשתם נכון, גם אם מדובר באוכל מבטיח במיוחד.

אני חייבת להודות שאחרי החוויה, אני מודה שבשביל המנות של האלו, אסכים, ללא ספק, לעמוד גם בפעם הבאה בתור הארוך.

טוב, כמעט ללא ספק.

 

תפריט המסעדה עוצב בקפידה על ידי צוות אינטימי של בעל ואישה ומורכב ממרכיבים מקומיים ואורגניים. האווירה סופר רגועה וחברותית וצוות המסעדה, לפחות מהחוויה שלי, היה קשוב וזריז למדי.

 

 

המאנץ' הנבחר:

את הארוחה התחלנו עם- Watermelon Marghertiaand, משקה מרענן

עם אבטיח, מלפפון ומנטה. המשקה היה טעים ומשובח וחייבת להודות, שלגמרי שווה תמונה. לא ממש ידעתי מה להזמין אבל המלצרית שלנו נראתה די בטוחה כשהיא המליצה לנו על ה- Hot Chix ב-14$, בלאגן טעים עד שיגעון של עוף מטוגן וחריף, ביצת עין רכה , גזר כבוש וחלאפיניו וכל זה על לחמניה (ללא גלוטן בשבילי). יאםםםםםם. ניצן, הצלמת המסורה שהצטרפה אלי, בחרה ב- Spandex ב-13$. כן, זהו שם המנה. שילוב מצוין של קינואה עם זרעי דלעת קלויים ואבוקדו.

 

 

כנראה שמדובר באחד הסנדוויצ'ים הטעימים ביותר שטעמתי בתקופה האחרונה במנהטן וזוהי איננה מחמאה שאני משחררת בקלות. אני, שתדעו, הסנדוויץ' גורו, טייטל שהענקתי לעצמי אחרי שנים ארוכות של ניסיון.

 

הסנדוויץ' העסיסי של ה- Egg Shop שווה את המחיר ואת התור ואם אתם שואלים אותי, מאסט של ארוחת צהריים.

Egg on and enjoy

 

מוריאל לוטן, מומחית קולינאריה ומייסדת האתר mekomee

תחשוף בפנינו מדי שבוע את המסעדות והטעמים הכי חדשים, טרנדיים, יוקרתיים או שווים בעיר הגדולה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנת הדגל. צילום: ניצן קינן
מומלצים