שתף קטע נבחר

באופן טבעי: 4 צמחי מרפא לשמירה על בריאות הלב

מחלות הלב מהוות את סיבת התמותה השנייה בישראל. אולם חשוב לזכור כי לא מדובר בגזירה משמיים ועל ידי אורח חיים בריא ניתן לסייע למנוע - 4 צמחי מרפא שיוכלו לסייע במקביל לטיפול התרופתי והמניעתי

פעמים רבות כשאנחנו חושבים על מחלות לב עולה בראשנו אותה תמונה של גבר שיושב במטבח ביתו בשנות השישים לחייו ואוחז לפתע בזרועו השמאלית בחוזקה, לאחר מכן שולח את ידו אל החזה וכעבור רגע מתמוטט תוך כדי שאנחנו שומעים ברקע את סירנת האמבולנס.

 

האמת היא שהתמונה ההוליוודית הזו מתרחשת מדי יום. מחלות הלב יכולות לפגוע בכל אחד מאתנו והן מהוות את סיבת התמותה השנייה בישראל. אולם חשוב לזכור כי פעמים רבות מחלות הלב הן לא גזירה משמיים ועל ידי אורח חיים בריא ניתן לסייע במניעתן.

 

לצד הטיפול התרופתי הניתן לבעיות הלב, קיים גם טיפול טבעי. הכירו את ארבעת צמחי המרפא שיסייעו לכם לשמור על לב בריא וחזק:

 

1. מרווה אדומה

המרווה האדומה, שנפוצה בעיקר באזורים הגבוהים בדרום ומערב סין, ידועה כאחד מהצמחים "מניעי הדם" החשובים ביותר ברפואה המסורתית בסין. הצמח משפר את סירקולציית הדם ואת אספקת הדם לשריר הלב וכן מאזן לחץ דם גבוה, מסדיר דופק מהיר ומרגיע במצבי חרדות.

 

כיצד הוא עושה זאת? צמח המרווה האדומה תורם לדילול הדם במצבי קרישיות יתר ויש לו פעילות נוגדת חמצון שמסייעת למניעת תהליכים טרשתיים בכלי הדם. בנוסף, הצמח תורם להרחבת כלי דם ובכך עוזר לווסת את לחץ הדם.

 

 

מרווה אדומה. תורם לדילול הדם במצבי קרישיות יתר  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מרווה אדומה. תורם לדילול הדם במצבי קרישיות יתר (צילום: shutterstock)

בסין, משמש הצמח לטיפול במחלות לב, בכאבים ובלחץ בחזה ובפלפיטציות (כאשר אנחנו חשים בדפיקות הלב גם במצב מנוחה).

 

מחקרים שונים הראו כיצד מיצוי המרווה האדומה מגביר את זרימת הדם ומגן מפני נזקים פוסט איסכמיים בעוד שאחד ממרכיבי הצמח הראה יכולת להרחבת העורקים.

 

במחקר שפורסם בסין ב־1999 בו נבדקה השפעת מיצוי המרווה על חולי לב, המשתתפים שטופלו במיצוי מרווה אדומה הראו תוצאות טובות יותר באופן משמעותי בבדיקות השונות כמו ECG, רמת הסטורציה של החמצן בדם, קצב הלב ולחץ הדם העורקי לעומת קבוצת הפלסבו.

 

עוזרר

לעתים, הטיפול הטוב ביותר נמצא ממש מתחת לאף שלנו. פירות ופרחי עץ העוזרר הנפוצים בכרמל, בגולן ולמעשה ברוב חלקי הארץ נחשבים למן החשובים בעולם הצומח לטיפול במחלות לב וכלי דם. מסיבה זו הם מכונים ברפואת הצמחים המסורתית "האחות הרחמנייה" של הלב וכלי הדם.

 

פירות ופרחי העוזרר מתאפיינים בתכולה גבוהה של חומרים פיטוכימיים שונים כמו פלבנאידים, אנטוציאנינים ורכיבים נוגדי חמצון ודלקת. השימוש בפירות ובפרחים נודע כמשפר את תפוקת הלב, את זרימת הדם בעורקים הכליליים ומחזק את מערכת הלב וכלי הדם.

 

הם עושים זאת, בין היתר, על ידי, איזון רמות השומנים בדם, הרחבת כלי הדם הכליליים והגברת גמישות העורקים תוך סיוע בבלימת תהליכיים טרשתיים. השימוש בעוזרר נמצא בשימוש רפואת הצמחים כחלק מטיפול בלחץ דם גבוה, בהפרעות קצב לב, בתעוקת חזה ובמחלות לב וכלי דם.

 

כף זאב אירופאית

הצמח 'כף זאב אירופאית' גדל לצד מקורות מים ובתוכם. שמו הייחודי נובע מצורת העלים שדומה לטביעת כף רגלו של הזאב. השימוש הרפואי נעשה בחלק העלי של הצמח והוא ידוע כמסדיר קצב לב ובנוסף כבעל השפעה מרגיעה. נעשה בו שימוש מזה מאות שנים לטיפול במקרים של חוסר שקט נפשי ועצבנות, הפרעות בקצב הלב (דופק מהיר) וחרדות.

 

מחלה אחרת שמשפיעה על בריאות הלב היא יתר פעילות בלטות התריס שיכולה לגרום לדופק מהיר, לא סדיר או פלפיטציות. מחקרים שונים הראו כיצד טיפול בכף זאב אירופאית מביא להטבה בתסמינים האופייניים ולירידה בקצב הלב תוך וויסות המסלולים ההורמונליים השונים הקשורים במחלה.

 

טיליה. מאפשרת זרימה טובה יותר של הדם אל הפריפריה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
טיליה. מאפשרת זרימה טובה יותר של הדם אל הפריפריה(צילום: shutterstock)

 

טיליה

בפרחי הטיליה משתמשים מזה מאות שנים להכנת תה ודבש שניחן בארומה האופיינית לפרחים. מעבר לטעם ולארומה, פרחי הטיליה ידועים גם בפעילותם שמרחיבה את כלי הדם ומאזנת לחץ דם גבוה.

 

הטיליה גורמת בראש ובראשונה להרפיה כללית של שרירי השלד וכן של השרירים העוטפים את כלי הדם ובכך מאפשרת זרימה טובה יותר של הדם אל הפריפריה. השימוש בצמח נעשה במקרים של לחץ דם גבוה, בפלפיטציות, בדופק מהיר וכן כחלק מטיפול בטרשת עורקים.

 

שמירה על בריאות הלב שלנו, על ידי שימוש בתכונות ובאיכויות הטבעיות שמצויות בצמחי המרפא כפי שהציגו תוצאות המחקרים השונים, יכולה להעניק לנו שנים ארוכות של בריאות טובה ואיתנה.

 

 

*התוכן במאמר זה הוא בעל אופי של סקירה כללית בלבד, והמידע בו אינו התוויתי ואינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת והוא לא מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה או הוראה או עצה לשימוש או שינוי או הורדה של תרופה כלשהי, ואין בו תחליף לייעוץ רפואי פרטני או אחר. נשים בהיריון, מניקות, ילדים, אנשים החולים במחלות כרוניות והנוטלים תרופות מרשם – יש להיוועץ ברופא לפני השימוש בתוספי תזונה.

 

שרון קוצר, הוא הרבליסט קליני ומנהל מחקר ופיתוח ב'ברא צמחים'

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
התקף לב. איך למנוע באופן טבעי
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים