שתף קטע נבחר

מחקר: תרופה לאי שליטה על סוגרים נמצאה יעילה להזעת יתר

מחקר חדש ב"איכילוב" מצא כי תכשיר הניתן כטיפול לחוסר שליטה על הסוגרים יעיל נגד הזעת יתר. 94% מ-61 הנבדקים במחקר דיווחו על הטבה במידת ההזעה באיבר שנמרח בתכשיר

מחקר חדש שנערך לאחרונה בבית החולים "איכילוב" שבתל אביב עשוי להביא מזור לבעיית הזעת היתר ממנה סובלים כ-3 אחוזים מהאוכלוסייה.

 

המחקר, בהובלתו של פרופ' אלי שפרכר, מנהל מחלקת העור של בית החולים, מצא כי תכשיר לטיפול באי שליטה על הסוגרים מפחית גם הזעת יתר מקומית.

 

עוד בנושא:

נלחמים בזיעה: איך להישאר יבשים ומריחים טוב

הזעת יתר: מי סובל מכך ואיך לטפל בבעיה?

הזעת יתר: הטיפולים שיעלימו את המבוכה - והמחיר

 

התכשיר, המבוסס על החומר אוקסיבטנין כלוריד בריכוז של עשרה אחוזים, נוסה על 61 מטופלים הסובלים מהזעת יתר יותר מ-15 שנה. הנבדקים מרחו את התכשיר במשך ארבעה שבועות באחד מבתי השחי. בבית השחי השני נמרח על ידי הנבדקים פלסבו (תכשיר דמה).

 

94% מהנבדקים דיווחו כי התכשיר גרם לשיפור במצבם. 30% מהנבדקים תיארו את ההטבה במצבם כ"שיפור ניכר" ודיווח כי ההזעה באזור שנמשח בתכשיר פחתה בין 20 ל-75 אחוזים. עוד מצא המחקר כי לחומר הייתה השפעה מיטיבה לא רק על האזור שנמרח וספיגתו במחזור הדם השפיעה גם על אזורים אחרים בגוף.

 

הטיפול בבעיה כולל כיום התערבות כירורגית והזרקת בוטוקס. ביה"ח איכילוב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
הטיפול בבעיה כולל כיום התערבות כירורגית והזרקת בוטוקס. ביה"ח איכילוב(צילום: מוטי קמחי)

 

בעקבות ממצאי המחקר, שפורסם בירחון המדעי Acta Dermatovener, אמר פרופ' שפרכר כי "הטיפול בהזעת יתר צריך לכלול, בראש ובראשונה, שימוש בתכשיר יעיל, נגיש, בטוח ולא פולשני. כמו כן יש צורך בקביעת אומדני טיפול לאזורים השונים ופיתוח מוצרים בהתאם".

 

הזעת יתר היא תופעה ממנה סובלים כ-3 אחוזים מהאוכלוסייה. הסיבה לתופעה, שמתרחשת בעיקר באזור בתי השחי, כפות הידיים, כפות הרגליים ואזורים שונים בפנים, אינה ידועה.

 

הטיפולים המוצעים כיום לטיפול בתופעה כוללים בעיקר הליכים כירורגיים והזרקת בוטוקס לאזור הסובל מהזעת יתר. את הבוטוקס יש לחדש בכל שישה עד 12 חודשים.

 

"הזעת יתר היא בעיה שמטרידה הרבה מאוד אנשים", מסביר ד"ר אופיר ארצי, מנהל המרכז המשולב לאסתטיקה שבמחלקת העור, "כיום אין טיפול יעיל באמת בבעיה. מעט מאוד אנשים עוברים התערבות ניתוחית משום שהגוף מפתח במקרים רבים הזעת יתר במקום אחר. התכשירים שמוצעים כיום למריחה עושים מעט מאוד. הטיפול היחיד שהוא אפקטיבי לטיפול בבעיה הוא הזרקת בוטוקס, אך מדובר בטיפול יקר מאוד שמצריך חידוש בכל כמה חודשים".

 

ד"ר ארצי מוסיף ומסביר כי "אנחנו לא המצאנו תרופה. בעבר ניתן החומר שבדקנו ככדור לבליעה לטיפול בהזעת יתר. לכדור היו הרבה מאוד תופעות לוואי קשות ולכן השימוש בו הופסק. נתקלנו במאמר שמתאר כי התרופה אפקטיבית גם במריחה. חשבנו שזה יכול להיות יעיל גם כתכשיר לטיפול בהזעת יתר. אנחנו עדיין בתחילת הדרך. צריך להשקיע עוד בפיתוח המוצר כדי שיתאים יותר למריחה באזורים ספציפיים. מדובר בחומר שהוא מאוד זול. ישנם מטופלים שדיווחו שהמוצר הזה ממש הציל אותם".

 

קבוצת החוקרים מאיכילוב כללה יחד עם פרופ' שפרכר וד"ר ארצי גם את ד"ר כריסטוס לויזידס ואייל צור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
94% דיווחו על הטבה במצבם. אילוסטרציה
צילום: shutterstock
צילום: ג'ני ירושלמי, דוברות איכילוב
ד"ר אופיר ארצי מבית החולים איכילוב
צילום: ג'ני ירושלמי, דוברות איכילוב
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים