שתף קטע נבחר

לאוניברסיטה בצפון קוריאה דרושים מרצים זרים

מאז שארה"ב אוסרת על אזרחיה לנסוע למדינה המבודדת מתקשה אוניברסיטת פיונגיאנג למדעים וטכנולוגיה לתפקד. כמחצית מאנשי הסגל במוסד היו אמריקנים, וכעת מחפשת האוניברסיטה מרצים מאירופה ומאסיה

האוניברסיטה היחידה בצפון קוריאה שמקבלת מימון מהמערב מתקשה לגייס מרצים שאינם אמריקנים, אחרי שארה"ב הטילה איסור טיסה למדינה המבודדת. בעקבות האיסור התחילה אוניברסיטת פיונגיאנג למדעים וטכנולוגיה את הסמסטר בחודש שעבר עם מחצית הסגל.

 

האוניברסיטה פרסמה הודעת דרושים שבה נכתב כי היא נמצאת ב"קמפיין נמרץ לגיוס מרצים" לסמסטר שיתחיל באביב 2018. בהודעה נכתב כי המוסד מתמקד בגיוס "פרופסורים שאינם אמריקנים", בעיקר מאסיה ומאירופה וכי השיחות עם מחלקת המדינה על אישורים מיוחדים שיאפשרו למתנדבים להגיע לאוניברסיטה לא צלחו.

סטודנטים באוניברסיטה בפיונגיאנג ()
סטודנטים באוניברסיטה בפיונגיאנג

מבין כ-130 זרים בסגל המרצים באוניברסיטה, העובדים ובני המשפחות כ-60 הם אזרחים אמריקנים. פול סונג, דיקן בחוג למנהל וכלכלה בינלאומית באוניברסיטה, אמר כי "מיותר לציין שהמחסור הכרוני שלנו באנשי סגל ואי היציבות של תוכנית הלימודים החמירו עוד יותר, וגורמים למצב חירום שפוגע בפעילות המוסד".

 

החל מ-1 בספטמבר אוכפת מחלקת המדינה את האיסור על נסיעת אמריקנים לצפון קוריאה בעקבות מותו של הסטודנט האמריקני אוטו וורמבייר, שנעצר כשטייל במדינה המבודדת. בנוסף המליצה ארה"ב לאמריקנים שחיים בצפון קוריאה לעזוב את המדינה.

 

צפון קוריאה גינתה את ההחלטה של וושינגטון לאסור על אמריקנים לבקר במדינה. התקשורת הממלכתית מסרה כי מדובר במעשה "שפל", וכי הדלתות לאמריקנים שרוצים לבקר בצפון קוריאה תמיד פתוחות.

"קמפיין נמרץ לגיוס מרצים" ()
"קמפיין נמרץ לגיוס מרצים"
  

בתקופה האחרונה, נזכיר, גברה המתיחות בין המדינות בעקבות ניסויים גרעיניים של צפון קוריאה ומתקפות חריפות של המנהיגים דונלד טראמפ וקים ג'ונג און אחד נגד השני. המתיחות בין הצדדים גרמה לחשש בינלאומי מעימות צבאי אפשרי.

 

חודש מתחילת סמסטר הסתיו אמר גורם באוניברסיטה למדעים וטכנולוגיה בפיונגיאנג כי החשש מעימות צבאי "מקשה על מציאת אנשי צוות חלופיים". הוא הוסיף כי כמה ארגונים לא מאשרים לאנשי הצוות לנסוע לפיונגיאנג.

 

האוניברסיטה הוקמה ב-2010 על ידי אמריקני נוצרי-אוונגליסטי במטרה לסייע לדור העתיד של האליטה הצפון קוריאנית להפוך למודרני יותר ולשפר את היחסים עם העולם שבחוץ. מאז הקמת האוניברסיטה הגיע מספר הסטודנטים לתואר ראשון ל-500 ו-60 בוגרים בסך הכול. הסטודנטים לומדים בעיקר בשלושה חוגים – הנדסת חשמל ומדעי המחשב, מנהל וכלכלה בינלאומית וחקלאות ומדעי החיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים