שתף קטע נבחר

שוטרים היו מעורבים בפריצה - ויצאו בזול

שני שוטרים ושני עבריינים היו מעורבים לפריצה בבית בחולון ובגניבת כסף ונשק. "ערכי האמון בשלטון נפגעו פגיעה קשה", כתבה השופטת. עם זאת, היא גזרה עונשים קלים על השוטרים בשל "נסיבות חייהם"

 

בית משפט המחוזי בלוד גזר היום (ד') עונשים קלים על שני שוטרים לשעבר שהיו מעורבים לפני תשע שנים בפריצה לבית וגניבה מכספת, ועל עבריין שהשתתף בפריצה. "שוטרים ותיקים, מסורים וראויים קשרו קשר עם עבריין להתפרץ לבית חמו של אחד מהם", כתבה השופטת ורדה מרוז בגזר הדין.

 

יניב חורש היה בלש במרחב איילון ואילן עמוס היה רכז מודיעין במרחב. השניים הוצבו למשימת אבטחה של עבריין בשם טל מזרחי, ששימש כסוכן סמוי שפעל להפללת סוחרי סמים. אלא שהגבולות בין השוטרים לעבריין נפרצו ונקשר ביניהם קשר לפרוץ לבית. למשימה צורף עבריין נוסף בשם אורן אביטון, נרקומן שבילה את העשורים האחרונים בכניסה ויציאה מהכלא והיה מכר של מזרחי.

  

ב-2008 השלושה פרצו (ללא אילן עמוס) לבית מגורים בחולון שהיה שייך לחמו של חורש. במהלך הפריצה נגנבו כספים, תכשיטים ואקדח. לפני הפריצה, מזרחי נשבע לשוטרים מול ארון הקודש בבית הכנסת שלא יפליל אותם. לאחר מכן השוטר חורש נסע עם מזרחי ואביטון בניידת משטרה אל יעד הפריצה. הם סיכמו שאחרי שיפרצו למקום וישימו את ידם על השלל - מזרחי יקבל את האקדח שבכספת. אביטון פרץ בפועל למקום וגנב 46 אלף דולרים, 6,000 אירו וכסף נוסף, אקדח 7.65 מ"מ ותכשיטים. חלקו של השוטר עמוס היה קטן יותר בפרשה, הוא לא השתתף בפועל לפריצה לבית ולא ידע כלל שיש אקדח שצפוי להיגנב.

אורן אביטון. ביצע בפועל את הפריצה (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
אורן אביטון. ביצע בפועל את הפריצה(צילום: אבי מועלם)

אילן עמוס. "קיבל רגליים קרות מבעוד מועד" (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
אילן עמוס. "קיבל רגליים קרות מבעוד מועד"(צילום: אבי מועלם)

בסיום הפריצה לבית הושלכו כלי הפריצה וחלק מהרכוש הגנוב נקבר בחולות. מזרחי קיבל את האקדח עם תחמושת, ומכר אותו לעבריינים אחרים. לאחר הפריצה הוא פנה מיוזמתו לשוטר במרחב איילון, סיפר על הפריצה ומח"ש החלו לחקור את האירוע. מזרחי חתם על הסכם עד מדינה בפרשה והוביל את החוקרים לרכוש הגנוב.

 

בית המשפט גזר היום את עונשם של המעורבים בפריצה. על  השוטר לשעבר יניב חורש נגזרו שישה חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות ו-150 אלף שקל פיצויים, לאחר שהורשע בקשירת קשר לביצוע פשע והפרת אמונים, מסירת החזקה בנשק, כניסה ופריצה למקום מגורים וגניבה. על השוטר לשעבר אילן עמוס נגזרו שמונה חודשי מאסר על תנאי ו-15 אלף שקל פיצויים, לאחר שהורשע בקשירת קשר לפשע, מרמה והפרת אמונים. על אביטון נגזרו שישה חודשי עבודות שירות לאחר שהורשע בהתפרצות וגניבה.

 

השופטת ורדה מרוז, סגנית נשיא בית המשפט המחוזי בלוד, כתבה בגזר הדין: "כוחות האכיפה הפכו למפרי חוק, הטוב הפך לרע ובמבחן התוצאה ערכים חברתיים ומוסריים, ערכי אמון בשלטון והשמירה על ביטחון הציבור - נפגעו פגיעה קשה. השוטר אילן עמוס קיבל רגליים קרות מבעוד מועד ואילו השני, יניב חורש, דבק במטרה למימושה".

 

השופטת הסבירה את הסיבות לעונשים הקלים שהושתו עליהם, בהן לדבריה נסיבות חייהם האומללות של הנאשמים, העובדה כי הפרשה אירעה לפני תשע שנים, תלאות הנאשמים מאז המקרה ועוד. התיק נוהל בראשות עורכת הדין קרן אלטמן מהמחלקה לחקירות שוטרים בפרקליטות המדינה.

 

עורך הדין עופר ברטל ייצג את חורש: "מדובר במקרה שאירע לפני כמעט עשר שנים. יניב, שהיה אז שוטר, הושפע מאוד מהפיגוע בדולפינריום שגרם למצבו הנפשי להחמיר באופן שלא אתאר, כדי שלא לפגוע בפרטיותו, אך הצדיק את העונש הקל שהוטל עליו. אנו מודים לכבוד השופטת מרוז על ההתחשבות שגילתה בו ועל כך שבמקרים החריגים והמתאימים יודע בית המשפט להתאים את העונש לנאשם הספציפי שעומד בפניו, ולא משתמש בנוסחאות ענישה מוכתבות".

 

עורך הדין יאיר רגב ייצג את עמוס אילן: "מדובר במקרה מצער מאוד שבו מח"ש השתמשו בעבריין וגייסו אותו כעד מדינה להפליל שוטרים, על לא עוול בכפם. גם מח"ש וגם בית המשפט הלכו שולל אחרי דמותו הדומיננטית וחלקות לשונו ולכן השוטרים הורשעו. אין לנו ספק שהתוצאה שהגיע אליה בית המשפט מאזנת את כל הטענות שההגנה הציפה במשפט ואת השיהוי הרב מאז המקרה. אנחנו לומדים את גזר הדין ונשקול את צעדינו בהמשך".

 

עו"ד קרן אלטמן ממח"ש מסרה בתגובה: "מח"ש טענה כי יש לראות בחומרה את יחסי הגומלין המסוכנים בין שוטרים לעבריינים עליהם הם מופקדים, ואת חציית הגבול בין אוכפי החוק לבין מפריו כפי שבאה לידי ביטוי בתיק זה, וביקשה להטיל על הנאשמים עונשי מאסר משמעותיים. נלמד את גזר הדין שניתן היום ונשקול צעדנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
השוטרים שהורשעו
צילום: אבי מועלם
מומלצים