שתף קטע נבחר

סקר: הדברים שהכי מטרידים אותנו בחיפוש עבודה

ראיון עבודה, קורות חיים, או שאולי בכלל הרגלי חיפוש לא טובים? גלו מהם הדברים שאנחנו הכי רוצים לשפר כאשר אנו נדרשים לחפש עבודה חדשה, וכיצד ניתן להתמודד איתם

בשיתוף Alljobs

 

ישנם לא מעט דברים שמלחיצים אותנו כאשר אנו נאלצים לחפש עבודה חדשה, וישנן מגוון דרכים כיצד להתמודד איתם. סקר שנערך על ידי אתר Alljobs בקרב 731 עובדים בדק מהם 4 התחומים שאותם היינו רוצים לשפר כדי שפחות ילחיצו אותנו בכל הקשור לחיפוש עבודה. התוצאות לפניכם:

 

עוד בערוץ הקריירה

 

במקום הראשון: מוכנות לראיון עבודה (46%)

תכלס? צודקים. אי אפשר להדגיש את זה יותר: לראיון עבודה צריך (ואפשר) להתכונן. הרי מדובר במעמד חשוב בקריירה שבמהלכו אנחנו בעצם נבחנים על ידי המעסיק. אז אם לכל מבחן אחר אנחנו מתכוננים - למה לא להתכונן לראיון עבודה? אין כמעט שאלה שאין עליה תשובה מומלצת. זכרו שלכל שאלה בראיון יש תפקיד ומטרה מסוימת, וכל מה שצריך לעשות – הוא להבין מה עומד מאחורי השאלה וכך לענות עליה באופן הטוב ביותר.

 

הדרך הטובה ביותר להתכונן היא לעשות שיעורי בית: לקרוא כמה שיותר חומרים בנושא, להיעזר בחברים ולערוך סימולציות. קחו בחשבון שעדיין יש סיכוי שיתקילו אתכם בשאלה שלא התכוננתם עליה, אבל גם אז – השתדלו להיות רגועים ולענות לעניין.

 

כשמדברים על להגיע מוכנים לראיון, לא מתכוונים רק להיכרות עם השאלות שעומדות להגיע, אלא גם על היכרות עם החברה עצמה. חשוב להתכונן גם בהיבט הזה ולקרוא על החברה לפני שמגיעים. לבדוק מה תחום העיסוק שלה ומהן נקודות הזכות שלה. זה משדר מסר של אכפתיות ומראה שהגעתם למקום שאתם רוצים לעבוד בו.

 

ראיון עבודה. מלחיץ (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
ראיון עבודה. מלחיץ(צילום: Gettyimages)

במקום השני: בחירת קריירה נכונה (24%)

אנחנו מבלים את רוב היום שלנו במקום העבודה, ולכן ברור שרובנו רוצים שזה יהיה מקום שטוב לנו להיות בו. מעבר לשעות הרבות שאנו מקדישים לעבודה, יש לה גם השפעה גדולה גם על תחושת הערך העצמי ובמובן מסוים היא אפילו מגדירה את הזהות שלנו.

 

חוסר סיפוק מהתפקיד והקריירה שבחרנו יכול לגרום לתסכולים רבים. ולכן,בחירה במקום עבודה שנכון לנו, כזה שנעים לקום אליו בבוקר ולחזור אליו ביום שלמחרת, היא בחירה חשובה וצריך לעשות כל מאמץ כדי למצוא את הייעוד האמיתי שלנו בחיים ולעסוק בו.

 

כדי להגיע להחלטה הנכונה, צריך להסתכל פנימה ולבדוק האם השאיפות האמיתיות שלנו נובעות מרצון אמיתי לעסוק בתחום, או שאולי מדובר בהשפעות סביבתיות?

 

גלו מה אתם אוהבים לעשות ומה גורם לכם הנאה וסיפוק – ונסו לתרגם את האהבות האלו למקצוע. לאחר מכן בדקו איזה מהתחומים שרשמתם הכי מתאים לכם מבחינת יכולת אישית ומעשית, איזה תחום מאפשר לכם להתקיים ולהתפרנס ממנו, ומהם הצעדים שתצטרכו לעשות – כדי לגרום לזה לקרות בפועל. עצה חשובה נוספת היא להתייעץ עם אנשים שקרובים אליכם ומכירים אתכם. מישהו במחוץ, תמיד יכול לתת זווית הסתכלות אחרת ובלתי תלויה ולהציג לכם את התמונה הרחבה.

 

במקום השלישי: קובץ קורות חיים (18%)

הבחירה הזו אינה מפתיעה. כל מי שמחפש עבודה יודע ש"התחנה הראשונה" שצריך לטפל בה – היא קורות החיים. ובצדק! קורות החיים הם כרטיס הביקור שלנו בשוק התעסוקה והם אלו שיכולים לסמן אותנו כמועמדים מובילים כבר מהרגע הראשון. זו הסיבה שכדאי להשקיע בהם ולצאת לדרך עם מסמך מנצח שמשרת ומשווק אותנו היטב.

 

מגייסים מתמודדים עם עשרות ומאות קורות חיים לכל משרה, ולכן מקדישים לא יותר מ- 10- 30 שניות בממוצע לכל קובץ. מדובר במעט מאוד זמן שבו קורות החיים צריכים "לעשות את העבודה" בשבילנו ולהראות למעסיק שאנחנו המועמדים המתאימים לתפקיד.

 

הדבר השני שצריך לזכור הוא להתאים את קורות החיים למשרה שאליה אתם שולחים אותם. המשמעות היא שלא מספיק לעבוד עם קובץ אחד מנצח. כשאנחנו שולחים את אותו המסמך למשרות שונות – אנחנו בהכרח מפספסים, שהרי לכל תפקיד יש את הדרישות המסוימות שלו, והן אלו שצריך להדגיש כששולחים את קורות החיים. זו הסיבה שצריך להשקיע כמה דקות ולהתאים את קורות החיים למשרה המבוקשת – לפני שלוחצים על כפתור ה"שלח".

 

זכרו: בצד השני יושב מעסיק שרוצה לגייס את האדם המתאים ביותר לדרישות תפקיד. קורות החיים שלנו אמורים להראות לו שאנחנו האדם הזה.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

במקום הרביעי: הרגלי חיפוש (12%)

חשבו על תהליך חיפוש עבודה כדרך שמכילה בתוכה מספר תחנות; קורות חיים, ראיון טלפוני, ראיון פרונטאלי ועוד. המטרה שלכם לא צריכה להיות להתקבל לעבודה, אלא רק לעבור לשלב הבא, ממש כמו במשחק שמורכב ממספר שלבים. למשל, כשאנחנו כותבים קורות חיים, המטרה שלנו היא שהמעסיק יקרא אותם וירים אלינו טלפון. כשאנחנו מקבלים שיחת טלפון, המטרה שלנו היא לקבל זימון לראיון ראשון, שמטרתו היא להביא אותנו לראיון שני, וכן הלאה.

 

ההצלחה שלנו בתהליך תלויה בדברים שאין ביכולתנו לשנות (כגון ההיצע בשוק, או אפילו כימיה מעסיק ספציפי) אבל גם בדברים שכן נמצאים בשליטה שלנו, כמו האופן שבו אנחנו מנהלים את החיפוש. הנה כמה הרגלי חיפוש נכונים שכדאי לסגל:

 

ליזום: חיפוש עבודה הוא עבודה בפני עצמה. לא נכון לשבת ולחכות שהזדמנות תיפול עלינו מהשמיים, או לקוות שמישהו אחר יעשה עבורנו את העבודה. צריך לייצר שגרת חיפושים מסודרת ולהקדיש שעה ביום שבה אנחנו מתעסקים אך ורק במשימות הקשורות לחיפוש עבודה, כמו שיפור קורות החיים, שליחה שלהם והתאמתם למשרות מתאימות.

 

לעקוב: כדאי לרשום לאן שלחתם קורות חיים, באיזה תאריך הם נשלחו ומה קורה בגזרה הזו. נוהל כזה עוזר לשמור על המוטיבציה ועוזר לנו לא לאבד את הידיים והרגליים.

 

לעבוד חכם: הצעות עבודה ישירות לתיבות המייל: אתם מוזמנים להירשם חינם ל-סוכן המשרות לבחור לעבוד חכם: הגדירו מראש את הקריטריונים שאתם רוצים (תחום, תפקיד, אזור) ובקשו לקבל הצעות עבודה חדשות - ישירות למייל. כך תוכלו לקבל התראה על משרות שמתאימות לכם ולהיות בין הראשונים שמגישים אליהן מועמדות.

 

מניפה רחבה: כדי שחיפוש העבודה יהיה אפקטיבי, כדאי להשתמש בכל הערוצים ולא להסתפק רק באחד. לוחות דרושים, רשתות חברתיות, וכמובן – חברים. לא לשמור בבטן את העובדה שאתם מחפשים עבודה. חשבו על תהליך החיפוש כעל חיפוש רוחבי, במקביל, ולא בטור.

 

לא לשלוח סתם: רבים שולחים קורות חיים לכל הכיוונים, רק כי זה נורא קל. אבל חשוב להציע את עצמכם רק לתפקידים שאתם עומדים בלפחות מ-70% מדרישות המשרה שלהם. אם לא תקפידו על זה, המעסיק פשוט לא יחזור אליכם. הוא קבע רף מסוים ואלו הדברים הראשונים שהוא יחפש.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים