שתף קטע נבחר

הקטל בכבישים: 100 משאיות הורדו מהכביש

60 בני אדם נהרגו השנה בתאונות שבהן היו מעורבות משאיות, למרות שהן מהוות רק 3% מכלי הרכב בישראל. מבצע בדרכים מנסה לצמצם את ממדי התופעה ולהרחיק מהכבישים את הנהגים והמשאיות המסוכנים

 

 

 

קרוב ל-100 משאיות הורדו מהכביש בשבוע החולף במסגרת מבצע של הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים ומשרד התחבורה. המבצע נערך על רקע המעורבות הגבוהה של משאיות בתאונות דרכים קטלניות: חלקן בתאונות שגובות חיי אדם גדול משמעותית מחלקן מתוך כלל כלי הרכב הנעים כבישי ישראל.  

  

משאיות שמשקלן יותר מ-3.5 טונות מהוות רק 3% מסך כלי הרכב שנעים בכבישי ישראל. אולם מנתוני הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים עולה, כי כ-18% מההרוגים בתאונות דרכים השנה ניספו בתאונות שבהן היו מעורבות משאיות. תאונות שבהן מעורבות משאיות גבו מתחילת השנה את חייהם של 60 בני אדם. בתקופה המקבילה אשתקד נהרגו בתאונות דרכים שבהן מעורבות משאיות 68 בני אדם. ירידה מסוימת חלה גם במספר הנפגעים שנפצעו קשה בתאונות אלו: 136 בני אדם נפצעו קשה מתחילת השנה, לעומת 210 בתקופה המקבילה אשתקד. למרות הירידה הקלה במספר הנפגעים, מעורבותן של משאיות נותרה גבוהה משמעותית, ובשנת 2016 27% מכלל ההרוגים בתאונות הדרכים ניספו בתאונה שבה הייתה מעורבת משאית.  

 

 

במהלך המבצע "מוביל בטוח", המשותף לרשות הלאומית לבטיחות בדרכים ולמשרד התחבורה - שנערך זו השנה התשיעית ברציפות - נבדקו מכלולי הבטיחות במשאיות ובהם: היגוי, בלמים, רתימה בטוחה של המטען, צמיגים וכשירות הנהג. השבוע החולף הורדו מהכביש 93 משאיות שבהן נמצאו ליקויים מתוך יותר מ-600 משאיות שנבדקו. המבצע יימשך גם בימים הקרובים.

 

קרוב ל-600 משאיות נעצרו ונבדקו (צילום: הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים) (צילום: הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים)
קרוב ל-600 משאיות נעצרו ונבדקו(צילום: הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים)

במבצע נבדקים המשאיות וכשירות הנהגים (צילום: הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים) (צילום: הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים)
במבצע נבדקים המשאיות וכשירות הנהגים(צילום: הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים)

 

מנכ"לית הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, עו״ד רחלי טבת-ויזל: "מספר התאונות שבהן מעורבות משאיות גבוה, לא מידתי וחשוב מכך – קטלני. אנו רואים מדי יום כיצד מתרחשות כמעט תאונות שפוטנציאל ההיפגעות והנפגעים בהן, בשל העובדה שהן מעורבות משאיות, הוא גבוה, ואנו רוצים ופועלים למנוע אותן ככל האפשר".

 

מנכ"לית הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, רחלי טבת-ויזל (צילום: הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים) (צילום: הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים)
מנכ"לית הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, רחלי טבת-ויזל(צילום: הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים)

 

במקביל למבצע, מפעילה הרשות הלאומית את תוכנית "שומרי הדרך" בשיתוף אגף התנועה של משטרת ישראל ועמותת "נתיב בטוח", שבמסגרתו מתנדבים מתעדים את נסיעותיהם באמצעות אפליקציה, שמופעלת עם תחילת הנסיעה ומצלמת באופן רציף את הכביש מהשמשה הקדמית. מתנדב שמבחין בעבירת תנועה נותן הוראה קולית, ששולחת את הדיווח לרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, וזו מעבירה את הדיווחים הרלוונטים להמשך טיפול במשטרה. המתנדבים תיעדו עשרות עבירות תנועה של משאיות: עקיפות מסוכנות, הובלת משא בחוסר אחריות ושלא כחוק ומהירות מופרזת. מול נהגים אלה מתנהלים בימים אלה הליכים משפטיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו אביב
משאיות מעורבות בתאונות יותר מחלקן על הכביש
צילום: עידו אביב
מומלצים