שתף קטע נבחר

כך תצאו לטיול הגדול הכי מסודרים שיש

עונת התרמילאות נפתחת וזה הזמן לדעת איך יוצאים לטיול מהסוג הזה ועוברים את כל המורכבות שיש בו בדרך הכי נוחה, בטוחה ומשתלמת. מה חשוב לדעת לפני שסוגרים טיול? איך בוחרים את הנעליים והתיק הכי מתאים? וממה כדאי להימנע או להיזהר? שני מומחים בתחום הגיעו לאולפן לתת את הטיפים שלהם יחד עם תרמילאי מושבע. צפו

 

בזמן שכאן נעשה רק קר יותר ויותר יש מי שאורזים את הדברים החשובים שלהם לתיק גב אחד גדול, המוצ'ילה כמובן, ויוצאים לטיול הגדול. לחפש את הנופים הכי יפים שיש, אנשים מעניינים והחוויות המיוחדות ביותר - אי שם במקומות רחוקים. במיוחד לקראת עונת התרמילאות שמתחילה בתקופה הקרובה, ריכזנו עבורכם מספר טיפים והמלצות כדי להפוך את ההכנות הדי מורכבות לקלות יותר, חכמות ומשתלמות.

כך תצאו לטיול הגדול הכי מסודרים שיש (shutterstock) (shutterstock)
כך תצאו לטיול הגדול הכי מסודרים שיש(shutterstock)
 

אורי מויאל שחזר מטיול ארוך אחד בהודו לא מזמן ופניו אל הטיול הגדול הבא בדרום אמריקה אומר כי הדבר הראשון שחשוב לו לבדוק לפני שהוא סוגר יעד לטיול מהסוג הזה הוא מזג האוויר במקום. "בסופו של דבר אתה מגיע ליעד מסוים ואתה רוצה למצות אותו עד הסוף ולהבין מה אפשר לעשות בו".


 

"הכי חשוב לבוא מוכנים. גם אם עושים טרקים רק של כמה ימים חשוב לבוא מוכנים עד כמה שאפשר למשל עם נעליים טובות. וחשוב גם לדעת כמה זמן וכמה כסף רוצים להשקיע בכל יעד", ממליצה אינה מנשה מאתר "עפתי" לתרמילאים מבית "למטייל".

 

ציוד ציוד ציוד

אז אחרי שנבחר היעד המתאים בתקופה הכי נוחה, הגיע הזמן לדבר על הציוד הנלווה. היום ניתן לראות מגמה, כמו בענפים אחרים, של אותו ציוד שמוכר לכולם בתחום התרמליאות רק בגדלים קטנים יותר ובמשקלים נוחים יותר לנשיאה.

 

היום, להבדיל מבעבר, המגמה היא לקחת דווקא דברים כמה שיותר קטנים וכמה שיותר קלים כדי לא להסתובב עם משקלים מאוד כבדים. כך לפי אדי וולמן, מדריך תחום התרמילאות מרשת "ריקושט".

קשה בתכנונים בארץ - קל בטיול בחו"ל (shutterstock) (shutterstock)
קשה בתכנונים בארץ - קל בטיול בחו"ל(shutterstock)

הנופים המרהיבים של דרום אמריקה (shutterstock) (shutterstock)
הנופים המרהיבים של דרום אמריקה(shutterstock)
 

"חובה להגיע מוכנים עם הציוד שהכי נוח לכם ומתאים לאופי הטיול. בכל מקרה להגיע גם עם ביגוד חם וגם עם ביגוד קצר ולא לשכוח גם מעיל גשם וכיסוי תרמיל, כי כנראה שתתקלו בגשמים פה ושם גם אם תסעו בעונה המומלצת. יחד עם זאת – לא להגזים. קחו רק מה שנחוץ ואל תפוצצו את התיק, יש לכם הרבה זמן לסחוב אותו על הגב", ממליצה מנשה.

 

ביטחון ובטיחות בטיול

בעניין הבטיחות מוסיף וולמן כי "כאשר אנו יוצאים לשטח וללא קשר לרמת הידע והניסיון שלנו, עדיף תמיד לצאת מוכנים. מי יודע, אולי תתקלו בשטח באדם אחר אשר יהיה זקוק לעזרה, או אולי למרות ניסיונכם יקרה דבר בלתי צפוי אשר אינו תלוי בכם.

הנופים של דרום ומרכז אמריקה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הנופים של דרום ומרכז אמריקה(צילום: shutterstock)
  

לכן, מומלץ תמיד להשאיר אצל חבר או קרוב משפחה פרטים רבים ככל הניתן על הטרק אליו יצאתם, ומועד חזרה מתוכנן ממנו. בנוסף, דאגו לצאת לטיול עם ציוד בסיסי כמו: אוכל, מים, מעיל גשם או אמצעי הגנה מהשמש, ערכת עזרה ראשונה ושניה, מפה, מצפן, מצית ואולר".

 

בסופו של דבר הדבר הכי חשוב הוא להגיע מוכנים, גם מבחינת ידע, גם כושר וגם הכנה נפשית כי זה לא הולך להיות טיול קל", מסבירה מנשה.

 

יעדים "חמים"

בתחום זה אין יותר מדי הפתעות – דרום אמריקה, המזרח וניו זילנד עדיין מככבות על מפת התיירות של התרמילאי הישראלי, שכן יש על יעדים אלו הרבה מידע, וישראלים אוהבים להגיד למקום שהחברים שלהם כבר היו בו וסיפרו להם.

הטיול שבו תפגשו את האנשים הכי מרתקים במקומות הכי מרהיבים (צילום: ערן ולגרין) (צילום: ערן ולגרין)
הטיול שבו תפגשו את האנשים הכי מרתקים במקומות הכי מרהיבים(צילום: ערן ולגרין)
 

יחד עם זאת, בשנים האחרונות מדינות מרכז אסיה (קזחסטן, קירגיזסטן וטג'יקיסטן) ושלל מדינות באפריקה (אתיופיה, טנזניה ואוגנדה) מתבססות כיעדים חדשים של טיולי תרמילאים ומסקרנים יותר ויותר את התרמילאים הישראלים, המתחילים להראות בהן עניין ולהגיע. הסיבה לכך שאפריקה עוד לא נותנת "פייט" אמיתי למזרח ולדרום אמריקה, היא שטיול שם הוא הרבה יותר יקר. כך לפי מנשה מאתר "עפתי".

 

לפניכם מספר טיפים קצת יותר מרוכזים ומהודקים אז נא לקרוא, לצלם ולשמור:

 

12 הטיפים של אדי וולמן מרשת "ריקושט"

1. מומלץ להכין העתקים מצולמים של כל המסמכים החשובים, למקרה של אובדן. עותק אחד הכניסו לתרמיל, עותק נוסף השאירו בארץ ועותק שלישי מוסרים לשותף לטיול.

 

2. מומלץ לניילן שטר כסף ולהכניסו מתחת לרפידה בנעל, על מנת שישמש כגיבוי.

 

3. מומלץ לאסוף מראש מידע נרחב ומסלולי טיול לתקופת ההסתגלות הראשונה. בהמשך הטיול נפגשים עם מטיילים נוספים והטיול הופך דינמי יותר.

 

4. מומלץ "לרכך" את נעלי ההליכה על ידי שימוש במשך מספר שבועות (כחודש) לפני היציאה לטיול. בדרך זו תתאימו את הנעליים לכפות הרגליים ותקטינו את הסיכוי לפציעות ויבלות.

 

5. מומלץ לצאת לטיול קצר בארץ עם כל הציוד ולבדוק שאכן כל הציוד תקין ובעיקר שאתם מסוגלים לסחוב את כל המשקל אשר ארזתם בתרמיל.

 

6. למדו כיצד לארוז את התרמיל באופן יעיל וחסכני במקום. התאימו מראש את סוג וכמות הביגוד שהנכם לוקחים למזג האוויר שתפגשו שם, בעיקר כשמדובר באקלים קיצוני.

 

7. כאשר מגיעים למקומות הומי אדם, מומלץ להעביר את תיק היום מהגב לנשיאה קדמית על החזה, ולא להתקרב יתר על המידה להתקהלות של אנשים.

 

8. הימנע מיציאה לטרקים בגפך. רצוי מאוד לקחת מלווה מקומי (סבל או מדריך) ו/או להצטרף למטיילים נוספים.

 

9. מים, בשר ודגים הם הגורם המכריע בעניין קלקול קיבה, עדיף תמיד לאכול במקומות הומי אדם שם יש תחלופה גבוהה של המזון, והסיכוי שהמזון יהיה טרי גבוה יותר.

 

10. לפני שממירים מטבע רצוי לבדוק את שער החליפין באותה עת.

 

11. בנסיעה בתחבורה הציבורית, מומלץ לחבר מספר תרמילים בעזרת כבל פלדה אל גוף הרכב, לאבטחת הציוד נגד גניבות.

 

12. רצוי להשאיר ייפוי כוח לאדם קרוב לביצוע פעולות בחשבון הבנק שלכם בארץ.

 

12 הטיפים של אינה מנשה מאתר "עפתי" לתרמילאים מקבוצת "למטייל"

1. כשיוצאים לטיול תרמילאי ארוך, בדרך כלל לא מתכננים מראש את כל המסלול וכל המקומות שמתכננים להיות בהם, אבל לפעמים כדאי בכל זאת להזמין חדר (או מיטה) מראש. אם מדובר בהוסטל פופולרי או ממש מבוקש, עיירה קטנטנה שאין בה הרבה מקומות לינה או אם זה נופל על חג לאומי כלשהו – מומלץ לשריין מקום מראש. כך או כך, כדאי להזמין לפחות ליום הראשון שאתם מגיעים למדינה, כדי לא לצאת לחיפושים אחרי טיסה ארוכה.

 

2. לוקחים כסף מזומן? כמו בארץ תמצאו כספומטים ברחובות ראשיים, בערים גדולות ובסניפי הבנקים. לפני שאתם מגיעים לעיירה נידחת או לאי מבודד, בהם אין מספיק בנקים או כספומטים (אם בכלל) וכרטיסי אשראי לא מתקבלים, כדאי להגיע עם מספיק מזומן למשך השהייה.

 

3. כדאי להצטייד בשיחון המתאים ליעד או להוריד אפליקציית שיחון לטלפון ולהתחיל להתאמן בשפת המקום. ככל שתוכלו לנהל שיחה בסיסית בשפת המקום, כך יהיה לכם קל למצוא מקומות שווים של מקומיים, לברר דברים. כך גם יהיה קשה יותר לנפח לכם מחירים רק כי אתם תיירים.

 

4. רוצים לחסוך כסף על לינה? לא חייבים לחפש דודה רחוקה. אפשר לחפש מארחים מקומיים שמכניסים אנשים לביתם בחינם. חסכון בהוצאות הלינה, חוויה מעניינת וגם דרך לקבל המלצות ממקומיים. בין האתרים הפופולאריים ביותר למציאת מארחים בחו"ל נמצאים באתר קאוץ' סרפינג ו חיבורים (מארחים רק יהודים).

 

5. ישנים בחדר משותף במיטת קומותיים בהוסטל? יש יתרונות וחסרונות בבחירת המיטה שתשנו בה. במיטה העליונה תהיה לכם יותר פרטיות, ולא יהיה מצב שתמצאו אנשים אקראיים יושבים עליה, או מניחים עליה את חפציהם. מצד שני, במיטה התחתונה תוכלו לאחסן את כל חפציכם בצורה נוחה יותר, להשתמש בשטח שמתחת למיטה והכי חשוב: לא לטפס על סולם באמצע הלילה כשאתם עייפים ו/או שיכורים.

 

6. אם אתם מתכננים טרקים: כדאי להשקיע בתיק עם מערכת גב טובה וחלוקה טובה של משקל עם המותניים. תרמיל משולב (בין "שק" ובין "תרמיל מזוודה") הוא טוב יותר משק – אז תוכלו להגיע למה שרוצים בקלות.

 

7. בנוסף, אם יש טרקים בטיול, מומלץ בחום רב להשקיע גם בנעליים (עם בולמי זעזועים, תמיכה לקרסול ואחיזת שטח טובה) ולהתחיל ללכת בהם עוד לפני היציאה לטיול, כדי שיתרככו ותתרגלו אליהן.

 

8. כשאורזים את התרמיל, סדרו את הפריטים כך שדברים חיוניים יהיו בהישג יד ולא ידרשו להפוך כל פעם את התרמיל כדי למצוא אותם (נכון בעיקר לתרמיל שק).

 

9. לוקחים אתכם אוהל? כדאי לארוז אותו אחרון בכל בוקר, כי אתם תפתחו אותו ראשון בערב. כלל זה יהיה לכם שימושי במיוחד אם מזג האוויר גשום ואז כל מה שתרצו זה להיכנס לאוהל.

 

10. אל תוותרו ותצטיידו בכיסוי גשם לתרמיל הגדול שלכם. הסיבה - אפשר לנעול אותו. זה חשוב בעיקר לנסיעות ארוכות ולטיסות, תוכלו לנעול בו דברים בהוסטל אבל גם כדי שלא יכניסו לתוך התיק שלכם דברים (כמו סמים) בשמכם‎.

 

11. חוששים מגניבות וכייסים בערים הגדולות? אל תמשכו תשומת לב עדיף לא לקחת איתכם חפצים יקרי ערך או תכשיטים. כדאי לשאת עליכם רק את מה שאתם צריכים באותו הרגע ואת השאר תשאירו נעול בהוסטל - בכספת של ההוסטל או אפילו נעול בתרמיל.

 

12. יש ערים שלא כדאי לעצור מוניות ברחוב, אלא לבקש מהאנשים בהוסטל, במסעדה או במועדון שאתם נמצאים בו שיזמינו עבורכם. אז כדאי לברר את העניין מראש לפני שמגיעים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
shutterstock
זו הדרך הנכונה לצאת לטיול הגדול
shutterstock
מומלצים