שתף קטע נבחר

האייפון X לא מסתדר עם תאומים

הביקורות הראשונות על האייפון X יצאו בעולם ולצד מחמאות רבות למכשיר העשור של חברת אפל, יש גם ביקורות על חלק מהפיצ'רים החדשים

אתרי הטכנולוגיה הגדולים בעולם כבר קיבלו את מכשירי האייפון X החדשים לביקורות עוד בטרם הוא הגיע למדפים בחנויות אפל והממצאים הראשונים די צפויים.

 

 

כשמדברים על הפיצ'רים החדשים במכשיר, כמו למשל המסך החדש, נוכל למצוא תשבוחות מקיר לקיר בכל מה שקשור לאיכותו, הנראות שלו והחדות. על התכונות הללו אין עוררין אבל בגלל המבנה הייחודי שלו, אשר משאיר מפרץ קטן בחלקו העליון (שם ממוקמים כל החיישנים והמצלמה הקדמית), ישנן אפליקציות שעדיין לא מותאמות למבנה הזה ולכן הן יוצרות במקרים מסויימים איזורים בעייתיים בהם או שלא רואים את כל המאפיינים של האפליקציה.

 

במקרים אחרים, כמו ביוטיוב, אפליקציה שאמנם עברה התאמה אבל כשצופים בסרטון לרוחב, האייפון מקטין את גודל הפריים בגלל אותו מפרץ, מה שאומר שלמרות שמדובר במסך בגודל 5.8 אינץ', כשרואים סרטונים לא משתמשים בכל הגודל הזה והסרטון הוא באותו גודל כמו באייפון 8 פלוס, בו המסך הוא בגודל 5.5 אינץ' בלבד.

 

אייפון X: ביקורות ראשונות (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אייפון X: ביקורות ראשונות(צילום: AFP)

 

המצלמה הראשית היא כמעט זהה לזו שבאייפון 8 פלוס מלבד העובדה שבאייפון X, שתי העדשות נהנות ממייצב תמונה אופטי (באייפון 8 פלוס רק העדשה הרחבה מיוצבת בצורה אופטית) מה שמוביל לתוצאות טובות יותר כשמשתמשים בזום.

 

הסוללה מקבלת מחמאות באופן יחסי לציפיות ממנה, ולפי דעתם של רוב אתרי הטכנולוגיה, המשתמש הממוצע יהנה מיום שלם של שימוש במכשיר ללא צורך בטעינה נוספת. משתמשים כבדים יצטרכו עזרה לקראת הערב אם ברצונם להמשיך וליהנות מנפלאות המכשיר.

 

נכשל במבחן התאומים והשלישיות (צילום מסך) (צילום מסך)
נכשל במבחן התאומים והשלישיות(צילום מסך)

 

הפיצ'ר שמקבל את מירב תשומת הלב מן הסתם הוא מנגנון זיהוי הפנים שאפל הטמיעה באייפון X בעקבות ההחלטה לוותר על כפתור הבית המסורתי, עם המנגנון לזיהוי טביעת האצבע שמלווה את מכשירי האייפון מהאייפון 5S ועד האייפונים האחרונים מסדרה 8. הדעה הרווחת בקרב האתרים שסקרו את המכשיר היא שבתנאים אופטימליים, מנגנון זיהוי הפנים עובד בצורה טובה ומהירה, אגב הרבה בזכות טכנולוגיה ישראלית מבית Prime Sense, אבל בתנאים מסובכים יותר כמו אור שמש בוהק, חדר חשוך או מקום בו התאורה משתקפת מעל, אותו מנגנון נוטה להסתבך ולהיכשל.

 

זיהוי הפנים הצליח במבחן המסיכה (צילום מסך) (צילום מסך)
זיהוי הפנים הצליח במבחן המסיכה(צילום מסך)

 

מבחן משעשע אחד נעשה בכמה אתרים, והוא בדיקת היכולת של המנגנון לזהות פנים מתמונות, מסיכות ואפילו נעשו כמה נסיונות להכשיל אותו עם תאומים ושלישיות זהות. בכל המבחנים שנעשו באתרים שראינו, מנגנון זיהוי הפנים הצליח להתגבר על מכשולים בצורת תמונות ואפילו מסיכות שנוצרו על ידי אנשי מקצוע מתחום הקולנוע, אבל המקום בו המנגנון המתוחכם נכשל הוא בזיהוי של תאומים זהים ובמקרה אחד גם שלישייה זהה הצליחה להכשיל אותו.  לא ברור אם אפל תתייחס בשלב מוקדם זה לבדיקות הללו אבל בהחלט ייתכן שמהנדסים בחברה כבר עובדים על שיפור המנגנון כדי שאחוז הכשלונות שלו יהיה קרוב ככל האפשר לאפס.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים