שתף קטע נבחר

6 דברים שצריך לדעת כדי לרוץ עם עגלה

כבר אין תירוצים: ריצה עם תינוק בעגלה היא ניצול זמן יעיל ואימון לא רע בכלל. רגע לפני שאתם לובשים טייץ - חשוב שתשימו לב לכמה ענייני בטיחות כדי להפוך את האימון לזמן איכות מוצלח לכם ולספורטאי הצעיר

תופעת הבייבי-ג'וגינג (ריצה עם עגלה) לא נפוצה כל-כך בישראל, את זה אני יכולה להגיד בעקבות התגובות שאני מקבלת כאשר אני יוצאת לריצה עם העגלה. לרוב אני מקבלת קריאות עידוד ופליאה, ומדי פעם גם איזה "מבט פולני" שאומר "מה התינוק אשם אם האימא רוצה להיות בכושר?" הרבה אנשים לא מבינים שריצה עם התינוק היא למעשה ניצול זמן יעיל ואפילו אימון לא רע בכלל.

 

הנה מספר עקרונות חשובים לפני שאתם לוקחים עגלה ומתחילים לרוץ:

 

1. עגלת בייבי-ג'וגינג

כדאי לבצע בייבי-ג'וגינג עם עגלה המותאמת לכך, ולא עם העגלה הרגילה. באופן מוחלט, רצים בדרך כלל עושים את השיקול המתבקש ורוכשים עגלה מותאמת לריצה כבר מההתחלה, ואיתה הם משתמשים גם ביום-יום. כמובן שקיימים סוגים רבים של עגלות ריצה, ובעת הרכישה צריך לבחור את העגלה נוחה ביותר והמותאמת לצרכים האישיים שלכם ממבחר עגלות הריצה שיש בחנות.

 

רצוי לבדוק מספר פרמטרים בעגלה כמו: נוחות של ידית האחיזה, גובה העגלה, משקל, הנוחות של קיפול העגלה, נוחות סגירת הרצועות ומאפיינים נוספים של העגלה שבוחנים בכל קניית עגלה. לכל אחד חשובים יותר דברים אחרים ויש לבדוק זאת לפני הרכישה.

 

בדקו את נוחות העגלה לפני הרכישה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בדקו את נוחות העגלה לפני הרכישה(צילום: shutterstock)

2. בטיחות התינוק

אחד הדברים החשובים שיש לשים אליהם לב הוא שהתינוק מאובטחים בעגלה ומוגן כמה שיותר מזעזועים. בהרבה מקומות ברשת מדברים על כך שאפשר להתחיל בייבי-ג'וגינג מגיל שישה חודשים, כיוון שהזעזועים והטלטולים מסוכנים לתינוקת צעירים יותר. מצד שני כל הורה מכיר את התינוק שלו הכי טוב ויודע מתי הוא "מוכן".

 

בדרך כלל בגיל חצי שנה תינוקות כבר מתחילים לשבת, ושרירי הצוואר שלהם מתחזקים והם יכולים כבר להחזיק את הראש לבד (כשהם על הבטן ומרימים את הראש לבד זה סימן מעולה). אם התינוק שלכם נראה לכם עדיין שברירי מדי, קטן ולא יציב, כדאי לחכות. כיוון שזה משתנה מתינוק לתינוק, ולכל תינוק יש את הקצב שלו, החזקת הראש היא סימן טוב כדי לדעת מוכנות לריצה עם עגלה.

 

בכל מקרה, חובה לאבזר את העגלה במגן ראש ובכריות הגנה נוספות על מנת למזער את הזעזועים. בכל הרשתות מוכרים אביזרים משלימים לעגלות וניתן להשיג תמיכה ונוחות לתינוק. אפשר גם לבצע שיפורים וחיזוקים במידת הצורך מבלי לרכוש אביזרים במאות שקלים, למשל לקחת מגן ראש מסלקל שאינו בשימוש ולחבר אותו לעגלה. בסופו של דבר חשוב לבדוק שבעת הריצה הראש של התינוק לא מיטלטל, והוא יציב ונשאר במקומו.

 

קראו עוד:

- הורות, לא מה שחשבנו

- 16 רעיונות לזמן איכות עם הילדים

- הייתם ילדים דחויים? כך תיראה ההורות שלכם

 

3. בטיחות בדרכים

ריצה עם עגלה יכולה להתבצע על דרכים נוחות כמו מדרכות, כביש או שביל אספלט, או בקיצור כל שטח שהוא ישר ומהודק ואין בו מכשולים. כמו כן, חשוב שמעברי החצייה יהיו ידידותיים - כאלו שמשתלבים בירידה לתוך הכביש. אם סביבת הריצה באזור מגוריכם לא ידידותית במיוחד חשוב בריצות הראשונות לתרגל את חציית הכבישים והמעברים, ועדיף לעבור אותם בהליכה.

 

ריצה עם עגלה אידיאלית לביצוע בפארק, שם לעולם לא נפגוש מכוניות או מעברי חצייה, אבל בכל מקרה, לא משנה איפה אתם מבצעים את הריצה צריך להפעיל את כל החושים שבדרך כלל רצים נוהגים "לכבות" כשהם רצים. זה לא הזמן לחלומות או לנסיון לשבירת שיאים וביצוע אימונים עצימים.

 

זה לא הזמן לשבור שיאים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
זה לא הזמן לשבור שיאים(צילום: shutterstock)

4. רמת המאמץ והתרומה לכושר הגופני

בריצות הראשונות עם עגלה חשוב לתרגל את המימד הטכני ולשים לב לנוחיות התינוק. חשוב להתחיל בריצה איטית ולתרגל את דחיפת העגלה. להפתעתכם תגלו שזה שרצתם מרתון, לא אומר שלרוץ עם עגלה זה קלי קלות. למעשה בריצה עם עגלה אנו מפעילים יותר את פלג הגוף העליון, מה שגורם לנו להשקיע יותר מאמץ מאשר בריצה רגילה, וכמובן נוסף מימד דחיפת המשקל, שמוסיף עוד עומס על הרגליים.

 

בריצות הראשונות מומלץ לבחור מסלול קבוע ולבצע אותו בדיוק אותו דבר. מאימון לאימון תוכלו לראות שיפור בזמן ולאחר שהתחזקתם מעט, אפשר להתחיל להגדיל את המרחקים. אמנם ריצה עם עגלה מתבצעת בקצב יותר איטי ממה שאתם מסוגלים לרוץ בלי עגלה, אך כיוון שרמת המאמץ עולה, האימונים האלו נחשבים לאימון לכל דבר ואף יכולים להביא לשיפור הכושר וחיזוק כללי של הגוף.

 

5. טכניקה ושליטה

- מצאו את האחיזה הנוחה לכם ביותר, כזו המאפשרת לכם להניע את העגלה בשליטה אך בחופשיות.

- שמרו על פלג גוף עליון משוחרר, על מנת למנוע היתפסות שרירים, בעיקר לאחר הריצות הראשונות.

- בעלייה - במידה ואתם עדיין מתקשים, "נצלו" את העגלה והעבירו מעט ממשקל הגוף אליה, וכך תעלו ביתר קלות. בהמשך - נסו לשמור על קצב בעלייה ואולי מעט להגביר, כך תוכלו להנות גם מאימון עצים.

- בירידה - שמרו על אחיזה חזקה ואל תתפתו לרדת בשיא המהירות. זה לא נעים לתינוק וגם מאוד מסוכן.

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

6. מה עושים אם התינוק לא רוצה?

מעטים המקרים שבהם תינוקות לא נהנים מטיול בעגלה. בדרך כלל, רוב התינוקות נרדמים במהלך הטיול או נהנים מהנוף. במידה והתינוק מסרב לשבת בשקט במהלך האימון או לא מפסיק לבכות, צריך לבדוק מה מפריע לו ואולי לתזמן את האימון לזמן אחר.

 

דברים שיכולים להפריע לתינוק ולהרגיש חוסר נוחות: רעב, חום, קור, חוסר מיגון הגורם לטלטלה מרובה וכדומה. אם התינוק יושב בשקט או נרדם במהלך כל האימון, כנראה מה שאתם עושים זה בסדר.

 

לסיכום, ריצה עם עגלה היא פיתרון מושלם להורים שמתקשים למצוא זמן לביצוע אימוני הריצה שלהם. זו דרך מצויינת לשמור על כושר למרות המגבלות ואף דרך נהדרת לחיזוק כללי של הגוף ושיפור הסבולת. בסופו של דבר, אם תתמידו בריצה עם עגלה תוכלו גם להרגיל את התינוק, שיבין את המסר מעכשיו - יש רצים בבית הזה.

 

הכותבת היא מאמנת כושר גופני וריצה לקבוצות ויחידים, רצה למרחקים ארוכים ואמא של זוהר ונועם

 

איך לבחור את נעלי הריצה? צפו:

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
עדיף לרוץ בפארק עם עגלת תינוק
צילום: shutterstock
מומלצים