שתף קטע נבחר

משה קצב הופיע לפני ועדת השחרורים: ביקש לבטל את מעצר הבית הלילי

אחרי שחרורו מהכלא הוטלו על הנשיא האנס הגבלות, בהן איסור לצאת מהבית בערב. עורך דינו פירט את הנימוקים: "זה תנאי כמעט מטומטם. הוא לא היה יכול להיות בלילה לצד אשתו כשעברה ניתוח בבית חולים". ועדת השחרורים של בתי המשפט תמסור את תשובתה בתוך שבועיים

 

 

 

ועדת השחרורים של הנהלת בתי המשפט דנה הבוקר (יום ה') באפשרות להקל בתנאי שחרורו של נשיא המדינה לשעבר משה קצב, שהשתחרר לפני שנה ממאסר שריצה בגין אונס ועבירות מין נוספות. ההחלטה של הוועדה תתקבל בעוד כשבועיים.

 

על הנשיא לשעבר נגזרו שבע שנות מאסר אולם הוא שוחרר אחרי חמש בלבד. קצב מבקש לבטל את "מעצר הבית הלילי" שהוטל עליו בהיותו אסיר מחוץ לכלא - סטטוס המוגדר "אסיר ברישיון". מגבלה זאת, כמו אחרות בתנאי השחרור שלו, אמורה לחול עד תום תקופת מאסרו הרשמית בדצמבר 2018.

 

הפרקליטות מתנגדת לבקשה בטענה שמדובר בתנאים מקובלים שנושאים אסירים שהורשעו בעבירות מין, ואין הצדקה להקלה מיוחדת במקרה זה, קל וחומר כששוקלים את תחושותיהן של הקורבנות.

משה קצב עם עו"ד שני אילוז (צילום: יריב כץ) (צילום: יריב כץ)
משה קצב עם עו"ד שני אילוז(צילום: יריב כץ)

נהג בעצמו לדיון בוועדת השחרורים (צילום: יריב כץ) (צילום: יריב כץ)
נהג בעצמו לדיון בוועדת השחרורים(צילום: יריב כץ)

 

עורך דינו של קצב, ציון אמיר, סיפר כי פירט מדוע התנאי של מעצר בית לילי הוא מיותר, כדבריו. "כמעט הייתי אומר, תנאי מטומטם. אחרי שנה שהוא כבר משוחרר. חשוב להדגיש שמי שביקש את ביטול התנאי היה הרשות לשיקום האסיר עצמה, שהגישה שני דו"חות מפורטים מאוד והסבירה מדוע התנאי הזה כבר לא רלוונטי, לא מתאים, לא קיים, לא משרת שום תכלית ושום מטרה. הרשות לשיקום האסיר גמרה עליו את ההלל מבחינת התנהלותו והתנהגותו לאורך כל השנה האחרונה הזאת, במהלך הפגישות השבועיות. לכן באמת סברנו שיש מקום לבטל את התנאי הזה, שמאוד מכביד".

 

לדברי עורך דינו של קצב, "אי אפשר לנהל חיים נורמליים סבירים, אדם לא יכול לצאת לא לחתונה ולא לבר מצווה ולא סתם לראות סרט, והכי חשוב - לא לראות את אשתו כשעברה ניתוח, למשל, בבית חולים. הוא לא היה יכול להיות שם בלילה ולא לצד אימו בת ה-85 שגם כן טופלה. זה דבר בלתי נסבל, זה דבר לא הגיוני. אני לא רוצה להגיד 'סוג של התעמרות', אבל די, הגיע הזמן לתת גז, כמו שאומרים, וללכת הלאה ולבטל את התנאי המביך הזה". עו"ד אמיר הוסיף: "אני מקווה שההחלטה תבטל את התנאי הזה, לאפשר לו לחזור לחיים נורמליים כמה שאפשר".

 

הבקשה נידונה לאחר כמה ניסיונות כושלים של קצב לקבל הקלות. באוגוסט האחרון דחה הנשיא ראובן ריבלין את הבקשה לביטול תנאי השחרור שלו. הוא הסביר שוועדת השחרורים הורתה על שחרורו של קצב רק בכפוף לתנאים מגבילים ולתוכנית שיקום מורכבת שיקיים עד תום תקופת מאסרו הרשמית. בנסיבות אלה, ועל רקע אופי העבירות, אין מקום להיענות לבקשה לביטול תנאים קריטיים אלו.

 

קצב, המיוצג גם על ידי עורכת הדין שני אילוז, נדחה כבר באפריל האחרון על ידי ועדת השחרורים, שלא הסכימה לבטל את תנאי השחרור מאחר שסברה שהתוכנית הטיפולית שהציע הייתה בלתי מספקת, בין היתר ביחס לנפגעות העבירה.

 

קצב שוחרר מהמאסר בהחלטת ועדת השחרורים מדצמבר 2016. הוועדה ציינה שהנשיא לשעבר עבר כברת דרך משמעותית ולפיכך החליטה כי "בכפוף לתוכנית שיקום מפורטת של הרשות לשיקום האסיר" בשלה השעה להורות על שחרורו. על פי הוועדה, תוכנית השיקום היא המשך ישיר להליך הטיפולי שעבר במהלך המאסר, ולכן אפשרה הוועדה את שחרורו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים