שתף קטע נבחר

גמר ליגת האלופות, אבל בנובמבר / "עולם אחר"

הערב (שבת, 22:00) נדע מי תהיה אלופת אפריקה החדשה, כשאל אהלי המצרית ו-וידאד קזבלנקה ממרוקו יעלו על הדשא. היבשת עוצרת את נשימתה ומתכוננת למשחק הכי גדול של השנה. בן גולדפריינד על הקרב הכי לוהט שלא הכרתם

 

ראש בראש על הגביע. ראביה מול אונאג'ם (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ראש בראש על הגביע. ראביה מול אונאג'ם(צילום: EPA)

 

בזמן שבליגת האלופות של אירופה רק מחממים מנועים ומחכים לחורף, באפריקה המפעל מגיע הערב (שבת, 22:00) לרגע השיא שלו וזה הזמן להעביר את הזרקור לשם ולראות מה קורה במקום שבדרך כלל אנחנו נוטים לזלזל בו. ספוילר: זה כנראה יותר חם, יצרי ומעניין ממה שאנחנו חושבים.

 

האימון האחרון לפני המשחק הגורלי ביותר של השנה – גומלין גמר ליגת האלופות. האוהדים בטירוף ורוצים לראות את השחקנים שלהם רגע לפני שהם טסים למשחק הגורלי. כמה מהם מתארגנים ומגיעים לאימון.

 

במקרה של אל אהלי, כשאומרים כמה מהם מתכוונים לכמה עשרות אלפים מהם. כמות כל כך גדולה שאפילו הנהלת המועדון לא צפתה אותה ואחרי שהאוהדים פרצו למגרש, האימון פשוט בוטל ומה שנשאר ממנו הוא תמונות מדהימות של נהר של בני אדם שממלא את הדשא והיציעים. אבל המסר שהאוהדים העבירו לשחקנים הוא כנראה חזק יותר מכל אימון: זה המשחק הכי חשוב שיש!

 

ליגת האלופות של אפריקה הורחבה השנה משמונה קבוצות ל-16 שמשחקות בשלב הראשון בארבעה בתים. שלבי הנוקאאוט משוחקים בשיטת בית-חוץ בדומה לאירופה, אבל בשונה ממה שאנחנו מכירים, גם בגמר יש שני משחקים.

אף אחד לא ציפה לכזאת כמות של אוהדים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אף אחד לא ציפה לכזאת כמות של אוהדים(צילום: EPA)
לגמר השנה הגיעה מי שנחשבת לאחת משתי הקבוצות החזקות ביבשת ושיאנית הזכיות במפעל, אל אהלי, ולמרות שהיא בין הקבוצות העשירות באפריקה – זה לא הלך לה בקלות.

 

הקבוצה זכתה בשתי האליפויות האחרונות במצרים, כולל מאזן נקי מהפסדים בעונה שעברה, אבל מאז הזכייה האחרונה במפעל היבשתי ב-2013 היא לא הצליחה להגיע לשלבים המכריעים. את שלב הבתים העונה סיימה רק במקום השני, את רבע הגמר עברה לאחר תיקו ביתי וניצחון חוץ בטוניס ואת ההצגה הגדולה שמרה למשחק הגומלין של חצי הגמר, נגד אטואל דו סאהל, קבוצה נוספת מטוניסיה, בדרך ל-2:6 מדהים.

 

תתכוננו, כי הולכת להיות אווירה מטורפת (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
תתכוננו, כי הולכת להיות אווירה מטורפת(צילום: רויטרס)

 

אל אהלי רוצה להמשיך את השנה הגדולה שעוברת על הכדורגל המצרי (עלו למונדיאל), אבל ברקע נמצאת כל הזמן קבוצה נוספת, וידאד קזבלנקה ממרוקו, והקרב בין השתיים התחיל הרבה לפני שריקת הפתיחה של המשחק.

 

שתי הקבוצות נלחמו עם עוד מספר מועדונים בצרפת על וואליד אזארו, שחקן נבחרת מרוקו, שבחר לעזוב את מדינתו לטובת הקבוצה המצרית. מבחינתו זה המועדון שייתן לו את הבמה הטובה ביותר כדי לפרוץ לתודעה של מועדונים גדולים יותר באירופה. שלושער בחצי הגמר וזכייה אפשרית בליגת האלופות בהחלט יעזרו לו במשימה.

 

מפנטז על אירופה. אזארו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מפנטז על אירופה. אזארו(צילום: רויטרס)

 

שני הקרבות הבאים היו בשלב הבתים: כל קבוצה ניצחה בביתה 0:2, אבל איבוד נקודות נוסף של המצרים גרם לכך שהם יסיימו במקום השני ו-וידאד בראשון.

 

למרות זאת, ההגרלה התאכזרה למרוקאים והם קיבלו ברבע הגמר את ממלודי סאנדאונס מדרום אפריקה, האלופה המכהנת. וידאד העפילה לשלב הבא לאחר דו-קרב פנדלים מותח במיוחד ושם פגשה עוד קבוצה ענקית בקנה מידה אפריקאי, USM אלג'ר מ...אלג'יריה.

 

גם וידאד הלכה על תסריט דומה לזה של אל אהלי ושמרה את ההצגה לגומלין, בה עוד כוכב מרוקאי עולה, אשרף בנשארקי, להט וסידר עוד דייט כפול עם המצרים וגמר ראשון מאז 2011.

 

הכוכב. אשרף בנשארקי (משמאל) (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הכוכב. אשרף בנשארקי (משמאל)(צילום: AFP)

 

המשחק הראשון, שהתקיים ביום שלישי לעיני 50 אלף צופים בקהיר, התחיל בסערה. אל אהלי עלתה ליתרון בדקה השלישית, וידאד השוותה בדקה ה-16 משער נוסף של בנשארקי, שהפך להיות למרוקאי הראשון שכובש בגמר של מפעל אפריקאי בינלאומי מזה 32 שנה (!). המצרים תקפו לכל אורך המחצית השנייה, אבל וידאד הצליחה לשמור על התוצאה ומגיעה עם מקדמה בדמות שער חוץ לקראת הגומלין.

 

ועכשיו נחזור לטירוף האוהדים איתו התחלנו. לא רק המצרים בטירוף, אלא גם המרוקאים שמחפשים כרטיס בכל מחיר למשחק אותו הם מגדירים כ"גדול בהיסטוריה של המועדון". הבעיה היא שהאצטדיון בו הקבוצה מארחת, אצטדיון מוחמד החמישי, מתאים "רק" ל-45,000 אוהדים מסיבות ביטחוניות, למרות שתכולתו עומדת על 80,000.

 

הרוב בכלל לא ישיגו כרטיסים. אוהדי וידאד (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הרוב בכלל לא ישיגו כרטיסים. אוהדי וידאד(צילום: AFP)

 

לאחר חלוקת כרטיסים למקורבים וברי מזל נוספים, האתר בו נמכרו הכרטיסים נפל בגלל עומס הגולשים ואוהדי וידאד מגיעים לקופות האצטדיון בכל יום למרות שהן אפילו לא נפתחות.

 

אז וידאד בפעם הראשונה מאז 1992 או תואר נוסף לארון העמוס של אל אהלי? הערב, 22:00, קזבלנקה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים