שתף קטע נבחר

תחזוקה שוטפת: כך תמנעו תקלות במדיח הכלים

המדיח לא הופעל כמה שבועות? המנוע יכול להיהרס. לא הסרתם שאריות לכלוך מהכלים? גרמתם לסתימות בפילטר ובממטרות. הכנסתם כוס יין למדיח? פגעתם במשאבת המים. אתר "המקצוענים" עם מספר טיפים שימנעו נזקים של מאות או אלפי שקלים

תתפלאו, אבל את מרבית התקלות במדיח הכלים אתם יכולים למנוע על ידי שינוי כמה הרגלים. אז על איזו תחזוקה כדאי להקפיד ומדוע גם אי הפעלה של המדיח יכולה להשבית אותו? לפניכם הטיפים שימנעו את התקלה הבאה.

 

עוד כתבות בנושא:

11 סימני אזהרה של מכונות כביסה

מייבש כביסה: מדריך לשימוש חכם

לתקן או לא לתקן זו השאלה

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

הסירו את כל שאריות המזון מהכלים  

נכון, תפקיד המדיח הוא לנקות את הכלים, אבל, וזה העיקר, בזה מסתכם תפקידו. הוא אינו אמור לרוקן את הזבל במקומכם, גם אם מדובר בזבל אורגני. זהו מכשיר חשמלי ולא פח אשפה. אם תכניסו כלים עם שאריות מזון הם פשוט ימצאו את דרכם לתחתית המדיח, היכן שממוקמת משאבת הריקון.

 

זהו הגורם העיקרי לתקלות ברכיבי המדיח השונים, ולכן אם יש כלל אחד שאתם חייבים להקפיד עליו הוא זה. גם גלעיני לימון, שאריות אורז, חרצנים וקיסמים שנראים קטנים, תמימים ובלתי מזיקים, יכולים להיתקע במשאבה ולמנוע מהמים להתנקז החוצה.

 

אגב, מאותה סיבה כדאי גם להימנע מהכנסת כוסות יין דקיקות למדיח. הטמפרטורה הגבוהה יכולה לגרום להן להתפוצץ, ולחתיכות זכוכית לפגוע במשאבה ולמנוע מהכנפיים להסתובב ולנקז את המים החוצה.

 

הימנעו מהכנסת סבון כלים למדיח

גם אם ניקיתם בצורה חלקית את הכלים עם סבון כלים, הקפידו להסיר אותו היטב. אם נגמרה לכם אבקת הכלים, לעולם אל תתפתו לשים במקומה סבון כלים. מדוע? מפני שסבון כלים הוא אסון למדיח. הוא יכול לגרום לקצף ולהצפת מים במדיח.

 

תעזרו למדיח לעזור לכם (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
תעזרו למדיח לעזור לכם(צילום: shutterstock)

הפעילו את המדיח לפחות אחת לשבועיים

כדי לשמור שהמנוע לא "ייתפס", חשוב להפעיל את המדיח לפחות אחת לשבועיים. "אין צורך לבצע הפעלה מלאה, ניתן להסתפק בתוכנית שטיפה קצרה", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "המים בישראל קשים ומלאים באבנית וזו הסיבה שהמנוע נתפס והציר נתקע. במצב כזה, תיאלצו להזמין טכנאי לצורך שחרור המנוע בעזרת מברג. אך במקרים קיצוניים, התקלה תעלה לכם הרבה יותר כסף - החלפת קבל (כ-400 שקל) או החלפת המנוע כולו (כ-1,500 שקל)".

 

זכרו לנקות גם את המדיח 

כדי שהמדיח ינקה את הכלים ביסודיות, זכרו לנקות גם אותו. תקלות רבות נגרמות כתוצאה מהצטברות של אבנית על הרכיבים השונים.

 

מוקד השירות: "הצטברות של אבנית יכולה לגרום למשל לתקינות גוף החימום, מה שיגרור הוצאה של 500-1,400 שקל עבור החלפת גוף חימום, בהתאם לדגם המדיח. הפעולה המונעת פשוטה יחסית: אחת לכמה חודשים השתמשו במסיר אבנית ייעודי למדיח, במלח לימון בתא המיועד לטבליות הניקוי או בפיזור חומץ בריכוז של 5% בחלל המדיח. בעת הניקוי של המדיח, דאגו שהוא יהיה ריק משיירי מזון ומכלים".

 

כמו כן, מדי פעם זכרו לשלוף את הממטרות של המדיח, אשר קלות במיוחד לפירוק, ונקו את החורים הזעירים. פעולה זו תאפשר ניקוי יעיל יותר של הכלים.

 

פעולה אחרונה וחשובה בהקשר זה, היא להימנע מלשים מלח לריכוך המים בתא המלח בסיום ההדחה. חשוב מאוד לשים אותו ממש בסמוך להדחה, שכן השאריות שיישפכו מחוץ לפקק יכולות לרבוץ עד להדחה הבאה ו"לאכול" את הנירוסטה עד להיווצרות חורים בה.

 

מחפשים טכנאי מדיחי כלים? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים