שתף קטע נבחר

לימודי נשים - במדינה שנשלטת לחלוטין ע"י גברים

באוניברסיטת קאבול הסתיימה תוכנית ראשונה מסוגה באפגניסטן בלימודי נשים ומגדר. אף שהנשים במדינה עדיין נחשבות לאזרחיות סוג ב' מדובר בצעד שלא היה נתפש לפני כמה שנים בעת שלטון הטליבאן האיסלאמיסטי

בין 22 בוגרי התואר השני בלימודי נשים ומגדר באוניברסיטת קאבול שבעה גברים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בין 22 בוגרי התואר השני בלימודי נשים ומגדר באוניברסיטת קאבול שבעה גברים(צילום: AFP)

 

זה לא חלום: הבוגרים הראשונים של התוכנית ללימודי נשים ומגדר באפגניסטן הגיעו היום (יום א') לקבל את התואר האקדמי שלהם במדינה פטריארכלית שבה לימודים מסוג זה אינם דבר מובן מאליו.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

אוניברסיטת קאבול היא המוסד האקדמי הראשון באפגניסטן שמציע תואר שמתמקד בסוגיות נשים ומגדר. כך לפי גורמים ב"קבוצת הפיתוח של האו"ם" (UNDP), ארגון מאוחד של גופי האו"ם שתפקידו לשפר את היעילות של תוכניות פיתוח שמפעיל האו"ם ברמה המדינתית.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
תיאוריות פמיניסטיות, תקשורת, חברה אזרחית ופתרון סכסוכים הם בין הנושאים שנלמדים בתוכנית הלימוד לתואר שני בלימודי נשים ומגדר. תוכנית זו נמשכת שנתיים והיא ממומנת על ידי דרום קוריאה ומנוהלת על ידי ארגון UNDP.

 

תואר אקדמי מסוג זה לא היה בכלל נתפש במהלך שלטון הדיכוי האיסלאמיסטי של הטליבאן בשנים 2001-1996, אז נאסר לעסוק בנושאים שקשורים לנשים, ורוב הנשים במדינה נותרו בבתיהן ולא הותר להן לרכוש השכלה.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

אחת מבוגרי התוכנית ללימודי נשים ומגדר והארוס שלה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אחת מבוגרי התוכנית ללימודי נשים ומגדר והארוס שלה(צילום: AFP)

אף שההגנה על זכויות הנשים רשמה שיפור מאז שארצות הברית ובעלות בריתה הפילו את משטר הטליבאן, נשים באפגניסטן עדיין נחשבות אזרחיות סוג ב' במדינה שנשלטת על ידי גברים.

 

בין 22 בוגרי התואר השני בלימודי נשים ומגדר באוניברסיטת קאבול שבעה גברים. מוג'טאבה עארפי הוא אחד מהם. "זוהי התחלה של שינוי", אמר עארפי לסוכנות הידיעות הצרפתית בשעה שהמתין לקבל את התעודה שלו. "עם התוכניות האלה אנחנו יכולים להבין את מקום הנשים ואת המעמד שלהן בחברה שלנו. קיימת האפשרות שנגיע לרמה של שוויון מגדרי כמו במערב", אמר בוגר התוכנית ללימודי נשים ומגדר.

 

סאג'יה סדיקי, בוגרת אחרת של תוכנית הלימודים הייחודית, אמרה שהיא מקווה שחבריה לכיתה ינצלו את התארים שלהם כדי לשפר את מצב הנשים באפגניסטן. "בתקופת זמן קצרה אנחנו לא יכולים להביא לשינוי דרמטי, אבל עם ההשכלה הגבוהה שלנו אנחנו יכולים לסייע לשנות את החברה שלנו ולשרת את העם שלנו, בייחוד את הנשים שלנו", היא אמרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
תוכנית ייחודית במימון דרום קוריאה
צילום: AFP
מומלצים