שתף קטע נבחר

חשד לשחיתות: דורון שמחי על סף פיטורים

היועמ"ש של איגוד הכדוריד, עו"ד חן ורשביאק, ממליץ לערוך לפרויקטור שימוע לפני הדחה בעקבות תשלום של למעלה מ-73 אלף שקלים לשלמה הופמן על פיתוח הענף בבתי ספר, שלכאורה כלל לא התקיים. הופמן: "היועץ המשפטי אישר את התשלום שלי". תגובת שמחי תובא לכשתתקבל

ב-29 באוקטובר 2017 חשכו עיניהם של לא מעט מחברי הנהלת איגוד הכדוריד. דו"ח הביקורת של משרד האוצר הופץ להם במייל הפרטי ובו בין 251 העמודים הגדושים בממצאים, מסקנות והמלצות, הם גילו לפתע חשבונית על סך 73,239 שקלים שנחתמה על ידי דורון שמחי, בזמן שכיהן כיו"ר האיגוד (כיום פרויקטור), לטובת שלמה הופמן, לשעבר מאמן נבחרת ישראל, עבור פרויקט חדש לפיתוח הכדוריד בבתי ספר.

 

על פניו מדובר במטרה ראויה, אך גם חברי ההנהלה טוענים כי פרויקט כזה לכאורה לא התקיים. אז איך שולמו להופמן מעל 73 אלף שקלים על הפרויקט, וכיצד אף אחד בהנהלה לא הכיר את ה"מיזם" הזה עד דו"ח הביקורת? הפרטים נחשפים ב-Ynet.

 

שמחי. לאן הלך הכסף? (צילום: יועד כהן, איגוד הכדוריד) (צילום: יועד כהן, איגוד הכדוריד)
שמחי. לאן הלך הכסף?(צילום: יועד כהן, איגוד הכדוריד)

 

על החשבונית שניתנה לחברת ה.ה.ה. שרותי שווק-פיתוח הכדוריד בבתי ספר, חתום שמחי לבדו ובניגוד לתקנון, מאחר ששני מורשי חתימה מטעם האיגוד חייבים להיות חתומים על כל צ'ק/קבלה/מסמך בנקאי שקשור לאיגוד. הכספים הללו בכלל לא עברו דרך ספר החשבונות של האיגוד, ואלה הגיעו מ"תרומה" שהאיגוד קיבל דרך מכון וינגייט בפרשת פאינה קירשנבאום, אותם 500 אלף השקלים עליהם פרסמנו בעבר.

 

מהר מאוד דרשו חברי ההנהלה מהיועץ המשפטי של האיגוד, עו"ד חן ורשביאק, לבדוק את הנושא. אתמול (שני), רגע לפני עוד ישיבת איגוד, הוא הוציא את חוות דעתו, והיא לא מתפרשת לשני כיוונים. ורשביאק מתייחס לנושא מורשי החתימה וכותב כי הם היו צריכים להיות חתומים על החשבונית. בנוסף, אין כלל פרוטוקולים באיגוד על הפרויקט: "לא נמצא כל תיעוד בדבר הפעולות שבוצעו לכאורה או היו אמורות להתבצע בפועל, כפי שמתואר ממסמך ההצעה של מר הופמן ב-22 באוקטובר 2012".

 

 

 

ובשורה התחתונה כותב ורשביאק: "מהאמור לעיל - היעדר התיעוד, היעדר דיווחים - עולה לכאורה כי יכול והפרויקט לא יצא בסופו של יום לפועל". בחלק הפעולות כותב ורשביאק כי הוא ממליץ לערוך לשמחי שימוע לפני פיטורים בעקבות הנושא כדי לשמוע את עמדתו. כמו כן, הוא כותב כי אם חברי הנהלת האיגוד מעוניינים לפנות למשטרה הם רשאים לעשות זאת, אך אין חובה כזאת על פי החוק.

 

שימוע עדיין לא נערך לשמחי, ויו"ר מכבי ראשון לציון, ראול סרוגו, אף ביקש בישיבת ההנהלה שנערכה אתמול, שלא למהר לעשות זאת. סרוגו דרש להקים ועדת בדיקה פנימית שתבדוק את הנושא שוב. לוועדה ניתן כשבוע לפני המשך הטיפול בנושא.

 

התגובות

איגוד הכדוריד: "הנהלת איגוד הכדוריד הפיקה לקחים עוד בשלב טיוטת דוח משרד האוצר, ופועלת לתיקון כל הנושאים שעלו מהדו"ח. כבר בתהליך התיקון הראשוני, עורבו גורמים מקצועיים כדי לוודא שנושאים אלו לא ישנו בעתיד. כחלק מתהליך התיקונים על פי הדוח הסופי, ההנהלה בישיבתה האחרונה דנה בשינויים ובנהלים החדשים המתבקשים על פי המלצת רואה החשבון המלווה, והחליטה לאשרם בישיבת ההנהלה הקרובה וליישמם עד לסוף החודש הבא. תהליך היישום יתבצע בליווי ובפיקוח של ועדת מעקב".

 

"לאור פרטים חדשים שעלו בדו"ח הסופי, ובמסגרתם התנהלותו של יו"ר האיגוד באותה עת, הוחלט להקים ועדת בדיקה בליווי ייעוץ חיצוני. הוועדה תטפל נקודתית בבעיות ובליקויים, ומסקנותיה על פי החלטת הנהלת האיגוד ייושמו תוך שבועיים".

 

שלמה הופמן: "היועץ המשפטי אישר את התשלום שלי".

 

תגובת דורון שמחי תובא לכשתתקבל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יועד כהן, איגוד הכדוריד
דורון שמחי
צילום: יועד כהן, איגוד הכדוריד
מומלצים