שתף קטע נבחר

קובי אלכסנדר ירצה את יתרת מאסרו בישראל

מייסד קומברס, שנשלח לשנתיים וחצי בכלא בעקבות תרמית ה"בקדייטינג", יועבר מארה"ב לישראל. לפני עשור ברח לנמיביה מחשש שיישלח ל-25 שנות מאסר

 

קובי אלכסנדר. מוחזק עד כה בכלא פדרלי בברוקלין (ארכיון) (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
קובי אלכסנדר. מוחזק עד כה בכלא פדרלי בברוקלין (ארכיון)(צילום: רויטרס)

 

המיליונר הישראלי שברח לנמיביה והורשע בארצות הברית ירצה את יתרת מאסרו בישראל. שרת המשפטים איילת שקד חתמה באחרונה על אישור לבקשתו של קובי אלכסנדר, מייסד ומנכ"ל קומברס לשעבר שמרצה עונש מאסר בארצות הברית, לפיו הוא יועבר לישראל וירצה בארץ את שארית מאסרו.

 

אלכסנדר הורשע במסגרת עסקת טיעון ב-2016 בביצוע עבירה של תרמית בניירות ערך בפרשת ה"בקדייטינג" (תארוך לאחור) ונגזרו עליו שנתיים וחצי בכלא. עורך דינו פנה באחרונה לשרה שקד, והיא אישרה את העברתו לישראל. בקרוב צפוי אלכסנדר להגיע לארץ. לפי החוק להעברת אסירים לארץ מוצאם ניתן להעביר אסיר לרצות את יתרת עונשו בארץ מוצאו, אם הוא והרשויות בארץ המוצא - קרי ישראל - מסכימים לכך. הדיווח על הגעתו הקרובה של אלכסנדר לארץ פורסם לראשונה בחדשות 2. 

 

שינוי אופציות ב-2,000 חברות

עבירת התרמית בניירות ערך שבה הורשע אלכסנדר נשאה בצדה עונש מקסימלי של 10 שנות מאסר. באמצעות סנגוריו ביקש אלכסנדר משופט בית המשפט הפדרלי בניו יורק להקל בעונשו, והוא אכן גזר עליו בתחילת השנה עונש של 30 חודשי מאסר, קרוב לרף הענישה נמוך.

 

הגעתו של אלכסנדר לישראל היא אקורד הסיום של שערוריית הבקדייטינג שנחשפה בארה"ב בשנת 2006. גזר הדין ניתן עשר שנים לאחר שאלכסנדר, שחשש לדבריו מעונש של 25 שנות מאסר, נמלט לנמיביה שבאפריקה. זאת כדי להימנע מהעמדתו לדין בפרשה שטלטלה אז את וול סטריט ולאחר שהוחלט להגיש נגדו כתב אישום ב-35 סעיפי אישום הנוגעים ל"תארוך לאחור" של אופציות למניות שחילקה קומברס לעובדיה ואשר הוערכו במיליוני דולרים.

 

אלכסנדר שב לארה"ב בחודש אוגוסט 2016 בעקבות הסדר טיעון עם התביעה בניו יורק, שלפיו מכתב האישום המקורי שהוגש נגדו יימחקו סעיפים כמו הלבנת הון, תשלום שוחד ושיבוש הליכי משפט. מאז הורשע בביצוע התרמית בסוף חודש אוגוסט שעבר, הוא שהה בכלא הפדרלי מטרופולין בברוקלין.

 

פרשת הבקדייטינג נחשפה בעקבות תחקיר של העיתון "הוול סטריט ג'ורנל". התחקיר, שהתבסס על מחקר אקדמי, העלה כי כ־2,000 חברות טכנולוגיה שנסחרות בארה"ב שינו את תאריכי הקצאת האופציות לעובדים ולמנהלים במטרה להגדיל את הרווחים ממימושן במשך כ־15 שנה עד 2002.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
קובי אלכסנדר
צילום: רויטרס
מומלצים