שתף קטע נבחר

ערפיח כבד בניו דלהי: "קשה לנשום, כולנו חיים בגיהנום"

עם זיהום אוויר ברמה של פי 10 מהמותר, בירת הודו מתמודדת עם משבר בריאותי וסביבתי חמור: תושבים רבים הגיעו לבתי החולים עם בעיות נשימה והרשויות מתקשות לתקן את המצב ובעיקר מתפללות לגשם

 

 

ערפיח כבד נראה היום (יום ב') בניו דלהי עם רמת זיהום אוויר ברמה של פי 10 מהמותר, והרשויות בהודו נאבקות זה השבוע השני ברציפות עם משבר בריאות חמור בעקבות תנאי מזג האוויר הקשים.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

שגרירות ארצות הברית מדדה הבוקר חלקיקים נשימים רעילים (PM 2.5) ברמה של 495, כשהגבול העליון לאיכות אוויר "טוב" הוא 50. הסוכנות המטאורלוגית של הודו צופה שבשלושת הימים הקרובים יירדו גשמים שעשויים לנקות את האוויר מהערפיח הכבד. "גשם קל צפוי במדינות שסובבות את דלהי ובדלהי בשלושת הימים הקרובים, וזה יכול להביא לשינוי בכיוון הרוח באזור", אמר צ'ראן סינג', מדען בשירות המטאורולוגי לסוכנות הידיעות רויטרס. "הערפיח יתחיל להתפזר מחר".

 

מצב חירום בריאות בעקבות זיהום האוויר הכבד. ניו דלהי (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מצב חירום בריאות בעקבות זיהום האוויר הכבד. ניו דלהי(צילום: EPA)
ממשלת דלהי הכריזה בשבוע שעבר על מצב חירום בריאותי לאחר שרמות זיהום האוויר בעיר הבירה זינקו כתוצאה משילוב של שריפה לא חוקית של גידולים ואשפה במדינות הצפוניות, פליטות מכלי רכב ואבק.

 

"נצטרך לחכות לגשמים שינקו את האוויר"

במהלך סוף השבוע מסרה הממשלה שהיא מתכננת להשתמש ברכבי כיבוי אש כדי להתיז מים בחלקים שונים בניו דלהי, אולם לצעד זה הייתה השפעה קטנה ביותר. גורם בכיר בממשלת הודו אמר שאין לממשלה יותר מדי מה לעשות בנושא. "נצטרך לחכות לגשמים שינקו את האוויר", אמר פרשאנט גארגווה מהמועצה לבקרת זיהומים, גוף פדרלי הודי.

 

גארגווה, שאחראי על ניטור איכות האוויר, אמר שהאוויר בדלהי נמצא באופן עקבי באזור "המסוכן", למרות צעדים שננקטו כדי למנוע זאת כמו האטת הבנייה והעלאת מחירי החנייה פי ארבעה כדי לעודד אנשים להשתמש בתחבורה הציבורית.

 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
חלקיקי זיהום האוויר עלולים להישאף לריאות ולגרום למחלות נשימה ובעיות רפואיות אחרות. בבתי חולים בניו דלהי זיהו עלייה גבוהה במספר החולים שהגיעו אליהם עם תלונות על בעיות נשימה. "בכל שנייה אנחנו מזיקים לריאות שלנו, אבל אנחנו לא יכולים להפסיק לנשום", אמר ארווינג קומאר, ראש מחלקת ריאות וחזה בבית החולים "סר גאנגה ראם" בבירה ההודית.

 

הטיסות התחדשו, בתי ספר נפתחו מחדש

חברת התעופה האמריקנית "יונייטד איירליינרס" מסרה שהיא חידשה אתמול את הטיסות שלה מניוארק, ניו ג'רזי, לניו דלהי, לאחר שעצרה את הטיסות בשל רמות זיהום האוויר הגבוהות בבירת הודו.

 

ממשלת הודו וכמה רשויות מקומיות החליטו לפתוח היום מחדש את בתי הספר לאחר שסגרו אותם בשבוע שעבר לכמה ימים. עם זאת, צעד זה צפוי להוסיף עוד כלי רכב לכבישים וכך גם זיהום אוויר נוסף. רשויות אכיפת החוק בהודו מסרו שאינן מסוגלות לכפות עצירה מוחלטת של תנועת משאיות מסחריות בכבישים.

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

ארטי מנון, מורה בבית ספר יסודי בניו דלהי, אמרה שהמשפחה שלה עוטה מסכות גם כשהייתה בתוך הבית במהלך סוף השבוע. "לא כולם יכולים להרשות לעצמם מטהר אוויר או מכונית עם מיזוג אוויר. כולנו חיים בגיהנום", אמרה המורה ההודית, אם לשתי נערות מתבגרות.

 

בית המשפט נגד חקלאים ששורפים אשפה

הטריבונל הלאומי הירוק, בית משפט לענייני סביבה, הנחה את ממשלת דלהי ואת המדינות השכנות לעצור חקלאים ששורפים את הגידולים והאשפה שלהם בניגוד לחוק. אלא שעד כה, הרשויות הפדרליות והמדינתיות לא הצליחו לעשות זאת.

 

הארגון הלא-ממשלתי TARA שמושבו בניו דלהי ושמסייע לעשרות ילדים עניים מסר שהוא מחפש אנשים שיתרמו לו כסף כדי שיוכל לרכוש לפחות חמישה מטהרי אוויר. "לכמה מהילדים יש בעיות נשימה והם לא יכולים ללכת לבית הספר", אמר אחד המתנדבים בארגון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
קשה לנשום. ניו דלהי
צילום: EPA
מומלצים