שתף קטע נבחר

חייל צפון קוריאני ערק לדרום: נורה שש פעמים ונאבק על חייו

דרמה גדולה בגבול בין המדינות האויבות: החייל הצפון קוריאני נסע עם רכב עד לקו הגבול ואז החל לרוץ לכיוון דרום. חבריו פתחו לעברו באש והוא נפצע בכמה מקומות בגופו ומצבו קשה: "לא יודעים כמה זמן הוא יוכל להחזיק מעמד"

 

 

חייל צפון קוריאני שהיה מעורב בעריקה דרמטית ונדירה ביותר לדרום קוריאה נורה שש פעמים בגבו על ידי חבריו כשחצה את הגבול המאובטח בין שתי המדינות האויבות.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

פיקוד האו"ם (UNC), כוח בינלאומי בהובלת ארצות הברית שמפקד על הכוחות הצבאיים הזרים בדרום קוריאה, מסר אתמול (יום ב') שהחייל הצפון קוריאני נסע עם רכב בכפר פאנמונג'ום, סמוך לקו הגבול המאובטח יתר על המידה שמפריד בין שתי הקוריאות. "אז הוא יצא מהרכב והמשיך לרוץ לכיוון דרום וחצה את קו הגבול כשנורה על ידי חיילים אחרים מצפון קוריאה", נמסר בהודעת UNC. צפון קוריאה דרשה מסיאול להשיב לה את החייל העריק. 

 

החייל הצפון קוריאני שערק מועבר לניתוח חירום בבית החולים בדרום קוריאה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
החייל הצפון קוריאני שערק מועבר לניתוח חירום בבית החולים בדרום קוריאה(צילום: EPA)
גורם במטה הכללי של צבא דרום קוריאה מסר שחיילי משמר הגבול הצפון קוריאנים ירו לפחות 40 כדורים. רופא דרום קוריאני שטיפל בחייל הצפון קוריאני שערק סיפר שהוא נורה שש פעמים וסובל מפציעה קשה בבטנו. החייל העריק הוטס במסוק לבית חולים דרום קוריאני, שם עבר ניתוח חירום. "יש לו לפחות שישה פצעי ירי בגופו והפציעה החודרנית בבטן היא הקשה ביותר", אמר ד"ר לי קוק-ג'ונג לכתבים. "איברים בגופו ניזוקו מאוד. אנחנו לא יודעים כמה זמן הוא יוכל להחזיק מעמד", אמר לי והוסיף שמצבו של החייל הצפון קוריאני "קשה מאוד".

 

מדובר במקרה נדיר ביותר שבו חייל צפון קוריאני עורק מהכפר שבו נחתם הסכם שביתת הנשק בין שתי הקוריאות בשנות החמישים. המקום נחשב לאטרקציה תיירותית גדולה והוא החלק היחיד בגבול בין שתי המדינות שבו הצדדים ניצבים פנים אל פנים.

 

הפסקת האש שהושגה ב-1953 הביאה לסיומה של מלחמת קוריאה ומאז התנהלו סבבי שיחות רבים בין שתי המדינות האויבות בכפר פאנמונג'ום שנודע בכינוי "כפר הפסקת האש".

 

תייר בדרום קוריאה צופה במשקפת על צפון קוריאה בגבול בין המדינות (צילום: AFP) (צילום: AFP)
תייר בדרום קוריאה צופה במשקפת על צפון קוריאה בגבול בין המדינות(צילום: AFP)

העובדה שהחייל העריק הסיע רכב עד לקו הגבול מצביעה על כך שהוא לא היה חבר באליטה של צבא צפון קוריאה שמוצבת בפאנמונג'ום - קבוצת חיילים שנבחרים בקפידה, בייחוד על בסיס נאמנותם למשטר בפיונגיאנג.

 

צבא דרום קוריאה מסר שלא היו חילופי ירי בגבול עם צבא הדרום ובהודעת פיקוד האו"ם נמסר שבאירוע החריג לא נפגעו חיילים אמריקנים או דרום קוריאנים.

 

עריקת החייל הצפון קוריאני אירעה באור יום, בשעה 16:00, בתקופה שבה המתיחות החצי האי הצפון קוריאני גבוהה ביותר בשל תוכנית הגרעין ותוכנית הטילים של המדינה הקומוניסטית המבודדת. בניגוד לשאר חלקי הגבול, אזור הכפר פאנמונג'ום איננו מבוצר במוקשים ובגדרות תיל, והדבר היחיד שמסמן את הגבול זו מחיצת בטון נמוכה.

  

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

לאחר שהחייל הצפון קוריאני חצה את הגבול, הוא תפס מחסה ליד בניין בשטח הדרום. הגורם במטכ"ל הדרום קוריאני מסר שהחייל נמצא שוכב על ערימת עלי שלכת וחולץ מהמקום על ידי שלושה חיילים דרום קוריאנים.

 

בעבר נרשמו כמה עריקות מפאנמונג'ום, המוכרת ביותר הייתה ב-1984 כשווסילי יעקובלוויץ' מאטוזוק - סטודנט ממוסקבה שנועד להיות דיפלומט סובייטי - רץ וחצה את הגבול וגרם לחילופי אש שנמשכו חצי שעה וגבו את חייהם של ארבעה בני אדם. כשמאטוזוק הגיע לכפר מאטוזוק עם משלחת סובייטית הוא ביקש מעמיתו לצלם אותו. הוא התקרב לקו הגבול ופתאום הסתובב לכיוון דרום והחל לרוץ. החיילים הצפון קוריאנים החלו מיד לרוץ לעברו. ברגע שהוא חצה את הגבול נורו יריות מצד הצפון וגם חיילי הדרום הגיבו באש משלהם.

 

קרב יריות אחר באזור נרשם ב-1967 כשעיתונאי בכיר מסוכנות הידיעות הצפון קוריאנית KCNA חצה את הגבול בעת שסיקר שיחות צבאיות שנערכו בכפר פאנמונג'ום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
חיילים דרום קוריאנים באזור פאנמונג'ום
צילום: AP
מומלצים