שתף קטע נבחר

הסודות הקולינריים של מעלות-תרשיחא

מסעדת שף מפונפנת באווירה צרפתית, ממולאים וקובה לבנוניים, מסעדה רומנית שאסור לפספס, שוק צבעוני מלא בכל טוב, חיי לילה וברים במחירים מפתיעים וגם - איפה נמצאת אחת ממנות החומוס הטובות בארץ? יצאנו לסיור קולינרי במעלות-תרשיחא ומצאנו אוצרות לפודיס

 

בטעם של פעם. "פלאפל יוסף" (צילום: יח"צ)
בטעם של פעם. "פלאפל יוסף"(צילום: יח"צ)
 

במורדות הרי הגליל המערבי שוכנים הכפר המוסלמי-נוצרי תרשיחא והיישוב היהודי מעלות. בשנות ה-60 אוחדו השניים למועצה מקומית אחת, וכעבור 30 שנה קיבלה המועצה מעמד של עיר. המיקרוקוסמוס היהודי-מוסלמי-נוצרי הזה הפך את העיר הגלילית למוקד קולינרי המשלב בין מטבחים שונים, מסורות עתיקות וגישות מודרניות. תמצאו כאן מנות ביתיות כמו רגל קרושה רומנית וקובה וממולאים גליליים, וגם פירות ים ואלכוהול. את אלה יגישו לכם בברים שצצים ברחבי העיר כמו פטריות אחרי הגשם, ברגע שהערב יורד.  

 

עוד כתבות בערוץ האוכל שיכולות לעניין אותך:

 

גם השוק הבלאדי המפורסם שמתקיים כאן מדי שבת הוא מופת לדו-קיום שהעיר הזו נושאת בגאווה, והוא מזמין אתכם ליהנות מחוויה קולינרית עשירה במיוחד ולהתענג על מיני מאפים, פירות יבשים, מיצי פירות ומראות צבעוניים ומרתקים. יצאנו לסיור קולינרי במעלות-תרשיחא ומצאנו אוכל טוב וחיי לילה תוססים.   

חוויה קולינרית. שוק מעלות-תרשיחא (צילום: לין לוי)
חוויה קולינרית. שוק מעלות-תרשיחא(צילום: לין לוי)

 (  )

אלומה

מסעדה כפרית ואלגנטית עם מפות לבנות, תאורה רומנטית ומוזיקת ג'אז ברקע, כזו שחולמים עליה כשנוסעים לסוף שבוע בצימר בוטיקי. היא נפתחה לפני 17 שנה כמסעדה צרפתית ולפני תשע שנים עברה לידיו של עלאא סוויטאת, שעבד כמה שנים קודם לכן במסעדה כברמן. סוויטאת והשף האני חליחל הפכו את "אלומה" לתפארת המטבח הגלילי, ואילו האווירה נשארה נאמנה לקלאסיקה הצרפתית.

קלאסיקה צרפתית. "אלומה" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
קלאסיקה צרפתית. "אלומה"(צילום: לין לוי)

מהמטבח יוצאות מנות כמו מרק ארטישוק ירושלמי קטיפתי עם ערמונים (35 שקלים), קרפצ'יו קולורבי עם קצח, פיסטוק, פרמזן ושמן כמהין (42 שקלים), טרטר פילה בקר (52 שקלים), פילה מוסר ים עם פירה חציל וכמהין (112 שקלים), סקאלופ צרוב בחמאה חומה עם קרם אפונה וקצף סרטנים (52 שקלים), שרימפס עם תבשיל עגבניות, במיה, פלפלים חריפים וטחינה (92 שקלים) וגם מנות בשר כמו נתח קצבים על ראגו עדשים שחורות וציר בקר (114 שקלים).

מנות שעושות כבוד למטבח הגלילי. "אלומה" (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
מנות שעושות כבוד למטבח הגלילי. "אלומה"(צילום: חיים יוסף)

אגב, מדי שנה מנהיגים במקום מסורת של סעודת כריסמס, ומובן שבמקום ניצב גם עץ אשוח מקושט במיטב קישוטי החג.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

אלון 16 מעלות-תרשיחא, 04-9574477, שני-חמישי 22:00-19:00, שישי 22:30-18:30, שבת 16:00-13:00, 22:00-19:00, לא כשר

 

 (  )
  

הדרל'ה

ביסטרו צרפתי המשקיף על אגם מונפורט ועל הנוף הירוק שמסביבו. המטבח הוא בסגנון פיוז'ן גלילי-צרפתי, ומגישים כאן קלאסיקות מהמטבח הישראלי העכשווי.

טעים שם. הדרל'ה (  )
טעים שם. הדרל'ה

בעלי המקום הם סיוון אמסלם, בוגר בית הספר לבישול "קורדון בלו", ואשתו הדר. השניים פתחו את המסעדה ב-2005 כדי להנציח את זכר אביה של הדר.

 

בתפריט המסעדה תמצאו מנות כמו חציל קלוי במרינדה אסייתית (36 שקלים), סביצ'ה דג ים (52 שקלים), ריזוטו מושלם בקרם פטריות וכמהין (99 שקלים), רביולי בטטה ברוטב שמנת, שום וקארי (74 שקלים) וטורנדו רוסיני - מנה צרפתית קלאסית מפילה בקר, כבד אווז וכמהין (185 שקלים). אל תוותרו גם על קינוח הסופלה שמכונה "ולרונה", בעל מרקם קרמי ועשיר, שמתגלה בנעיצת הכפית בקרום האפוי (42 שקלים).

אל תוותרו על הסופלה. "הדרל'ה" (צילום: לין לוי)
אל תוותרו על הסופלה. "הדרל'ה"(צילום: לין לוי)

לאורך כל השבוע (כולל שישי ושבת) מציעים במקום עסקית של מנה ראשונה, לחם ומנה עיקרית ב-99 שקלים בלבד. לזוגות שמגיעים לכאן מציעים ארוחת שרינג בת שש מנות, בהן מבחר ראשונות עם לחם הבית, עיקרית זוגית וקינוח. עלות הארוחה היא 180 שקלים לסועד.

 

אגם מונפורט, 050-9995457, ראשון 22:00-19:00, שני-חמישי 16:00-12:00, 22:00-19:00, שישי-שבת 22:00-12:00

 

 (  )
 

אלאמיר

חובבי חומוס רבים טוענים בתוקף כי כאן מתחבאת אחת ממנות החומוס הטובות בארץ. מלבדה מגישים פה גם אוכל לבנוני ביתי נהדר ומנחם.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

אוכל לבנוני מנחם. "אלאמיר" (צילום: לין לוי)
אוכל לבנוני מנחם. "אלאמיר"(צילום: לין לוי)

בעלת המקום, חיאת, מכינה מנות לבנוניות פשוטות אך נדירות בטעמן, בהן שולבטו - תבשיל בורגול וחומוס (17 שקלים), ממולאים נהדרים כמו תפוח אדמה במילוי בשר עסיסי וצנוברים (30 שקלים), קובה (16 שקלים ל-3 יחידות) וגם, כאמור, חומוס בעל מרקם קטיפתי, שהתיבול העדין שלו מותיר מספיק מקום לטעם הנפלא של גרגירי החומוס (42-24 שקלים).

חיאת ובני, בעלי מסעדת "אלאמיר" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
חיאת ובני, בעלי מסעדת "אלאמיר"(צילום: לין לוי)

השוק 22 מעלות-תרשיחא, 077-9100141, שני-שישי 21:00-7:00, שבת 19:00-7:00, לא כשר

 

טרנסילבניה

מסעדה רומנית שפתח לפני 12 שנה נזיל אנדראוס, תושב תרשיחא ורופא בהשכלתו, שהתאהב באוכל הרומני בעת שלמד רפואה ברומניה.

היישר מהמטבח הרומני. "טרנסילבניה" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
היישר מהמטבח הרומני. "טרנסילבניה"(צילום: לין לוי)

כדי להתפרנס בזמן הלימודים ולסייע למשפחתו, שנותרה בארץ, עבד אנדראוס במשך שמונה שנים במסעדות שונות ברומניה. כשחזר ארצה עם דיפלומת הרופא, החליט שהוא מעוניין לעבוד עם אנשים בריאים ופתח מסעדה.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

כבד קצוץ ורגל קרושה (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
כבד קצוץ ורגל קרושה(צילום: לין לוי)

חלק מחומרי הגלם הוא מביא מרומניה גם היום, ואת הוורניקס המפורסמים (כיסני תפוחי אדמה) אימו מכינה בבית (25 שקלים). יש במקום גם מעשנה שבה הוא מעשן קוסטיצה - צלעות מבשר לבן וצוואר לבן (75 שקלים). תמצאו שם גם את הקבב הרומני המפורסם (50 שקלים) ומנות כמו רגל קרושה (20 שקלים) וכבד קצוץ (20 שקלים).

הום מייד. ורניקס  (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
הום מייד. ורניקס (צילום: לין לוי)

עוד מגישים כאן איקרה רומנית מעולה (20 שקלים) מטיאס (15 שקלים), מרק צ'ורבה (20 שקלים), ממליגה גבינה (40 שקלים) ואת קינוח הפאפאנש המסורתי - כופתאות גבינה מטוגנות ממולאות ריבה ומצופות פירורי לחם (25 שקלים).

אל תוותרו על הפאפאנש  (צילום: יח"צ) (צילום: יח
אל תוותרו על הפאפאנש (צילום: יח"צ)

מעלה המסגד 1 מעלות-תרשיחא, 04-9973958, שני-שבת 21:00-12:00, לא כשר

 

  

 (  )
 

פלאפל יוסף

זהו הפלאפל הכי טעים והכי מפורסם בעיר, והוא מסתתר בין דוכני השוק. הכדורים הזהובים מטוגנים בשיטה מיוחדת שאי אפשר לחקות, והתיבול העדין יחסית מעניק להם טעם מקורי וטוב כמו פלאפל של פעם.

 

מלבד הכדורים הזהובים הפריכים נערמים בתוך הפיתה גם סלטים טריים, בהם טחינה מצוינת, סלט כרוב ורוטב פלפלים פיקנטי שאסור לוותר עליו. על מנה שלמה תשלמו 17 שקלים, ועל חצי מנה - 10 שקלים.

 

השוק 13 מעלות-תרשיחא, 050-4778129, שני-שבת 20:00-8:00, לא כשר

 

 (  )

ממתקי אבו ג'ימי

פינת חמד נוספת שנחבאת בין דוכני השוק של יום שבת ומציעה כשמונה סוגים שונים של בקלאווה. את המקום פתח אביו של הבעלים ג'ו, גדעון, וג'ו קיבל אותו לידיו אחרי 30 שנות הוראת אנגלית.

ג'ו, פעם מורה לאנגלית, היום הבעלים של חנות הבקלאוות (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
ג'ו, פעם מורה לאנגלית, היום הבעלים של חנות הבקלאוות(צילום: לין לוי)

המקום רחב ידיים והוויטרינות עמוסות במבחר בקלאוות קלאסיות (50 שקלים לקילו), ויש כאן אפילו בקלאווה טבעונית (60 שקלים לקילו). אבל עם כל הכבוד לבקלאווה (ויש כבוד), הסיבה האמיתית לעצור כאן היא הכנאפה שמגיעה בכמה וריאציות פחות סטנדרטיות, כמו כנאפה נמורה עם תערובת גבינת ריקוטה וגבינת עזים (12 שקלים למנה), וכנאפה טבעונית (15 שקלים למנה או 45 שקלים לקילו).

במגוון טעמים. הבקלאווה של "ממתקי אבו ג'ימי" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
במגוון טעמים. הבקלאווה של "ממתקי אבו ג'ימי"(צילום: לין לוי)

השוק 8 מעלות-תרשיחא, 04-9974552‏, ‏שני-שבת 21:00-9:00, לא כשר

 

The Good Bread Bakery

המאפייה, שממוקמת באזור הסמטאות הציוריות של תרשיחא, היא תחנת חובה כשמבקרים בעיר. היא שייכת לאופה צנוע בשם שאהין שאהין ונחשבת לאחת המאפיות הטובות של הגליל.

נקודת עצירה שאתם חייבים לבקר בה. The Good Bread Bakery  (צילום: נורית פורן)
נקודת עצירה שאתם חייבים לבקר בה. The Good Bread Bakery (צילום: נורית פורן)

מדי בוקר נאפים במקום קרואסונים ולחמי שאור, פוקצ'ות עם פטריות או עם עגבניות (10-9 שקלים), בגטים, לחמי מחמצת, לחמי שיפון וגם לחמי כוסמין (20 שקלים), לחמניות בריוש עגלגלות, מאפים ממולאים בגבינה ועוגת תאנים חלומית (45 שקלים). שימו לב - אם אתם מתכננים להגיע לכאן בשבת, מומלץ להקדים ככל האפשר כי הסחורה מתחסלת מהר מאוד.

 

האומנים 1 (סמטאות השוק הישן) מעלות-תרשיחא, 04-6588445 רביעי-שישי 16:00-7:00 שבת 15:00-7:00

 

מאפיית תרשיחא

מאפייה רחבת ידיים ועמוסה במוצרי מעדנייה. בעלי המקום הוא חמודי קבלאוי, רואה חשבון בוגר אוניברסיטת תל אביב. כשסיים את הסטאז' באחד המשרדים הגדולים בארץ, בחר דווקא לפתוח מאפייה.

עם מגוון מילויים. מאפיית תרשיחא (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
עם מגוון מילויים. מאפיית תרשיחא(צילום: לין לוי)

תוכלו לקנות כאן בורקסים, פיתות, לאפות ופוקצ'ות, וגולת הכותרת היא הסמבוסק המעולה שנאפה על אבן וממולא בבקר, זעתר או עוף (10 שקלים ליחידה).

 

המסגד 15 מעלות-תרשיחא 04-9576676, ראשון-שבת 24/7

 

בלה מיה

מסעדה איטלקית משפחתית הפועלת זה 11 שנה במעלות, שבסמוך אליה מגרש משחקים ענק ממדים המתפרס על פני 700 מ"ר. מצידה השני של המסעדה גדלה חורשה טבעית, שמשרה על המקום אווירה קסומה ואוויר צלול. החלל הפנימי של המסעדה הכפרית קטן ואינטימי, במרפסת החיצונית שולחנות עם מפות משובצות, וקולות של ילדים משתוללים במגרש המשחקים ממלאים את האוויר.

אוכל בסגנון ים-תיכוני. "בלה מיה" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
אוכל בסגנון ים-תיכוני. "בלה מיה"(צילום: לין לוי)

מגישים כאן אוכל איטלקי ים-תיכוני, ובייחוד מנות גריל איטלקיות. בתפריט, למשל, פסטת ערמונים (46 שקלים) ופסטה קצ'טורי (56 שקלים), מנות גריל כמו בוליטו - קדרת בקר מבושלת במשך שבע שעות (79 שקלים) ופיצות עם שלל תוספות, למשל פיצת אנטיפסטי (36 שקלים).

 

כליל החורש 1 מעלות-תרשיחא, 04-9575075‏, ראשון-שבת 24:00-11:00, לא כשר

 

 (  )
 

פטיסייר

מסעדת קינוחים מושחתים שנפתחה לפני כשנה מול "בלה מיה", במקום שבו שכן בעבר הבר "לולה". מוגשים כאן, כאמור, מגוון קינוחים דקדנטיים לצד מילקשייקים מוגזמים לא פחות (32 שקלים), שאפשר להרכיב בהתאם לטעמכם האישי. מלבד הקינוחים יש במקום גם תפריט חלבי המציע סלטים כמו "אקונה בטטה" (49 שקלים), פיצה חלומי (39 שקלים), פסטות בהרכבה עצמית (46 שקלים), פוקצ'ות (36 שקלים) ושקשוקה (44 שקלים).

שחיתות לאור יום. "פטיסייר" (צילום: יח"צ)
שחיתות לאור יום. "פטיסייר"(צילום: יח"צ)

הקינוחים שלשמם באים הנה הם ופל בלגי או קרפ צרפתי, הר פנקייקים, עוגת גבינה או סופלה שוקולד, ולכולם מתווספים שני רטבים לבחירה ושני ממתקים לבחירה (49 שקלים). בנוסף, יש במקום גם קינוחים "א-לה קרטה", כמו "קינדר מאניה" (52 שקלים) ו"סנדוויץ' גלידה" (34 שקלים).

מילקשייק עם כל טוב. "פטיסייר" (צילום: יח"צ)
מילקשייק עם כל טוב. "פטיסייר"(צילום: יח"צ)

כליל החורש 1 מעלות-תרשיחא, 054-4228935, ראשון-חמישי 24:00-13:00, שישי 15:00-10:00, מוצ"ש-24:00, כשר

 

 ( )
 

בוזה

גלידרייה שפתחו לפני שש שנים אדם זיו מקיבוץ סאסא ועלאא סוויטאת ממעלות-תרשיחא. מה שהתחיל כסיפור מרגש של דו-קיום הפך במהרה לרשת גלידריות פופולרית המונה כיום חמישה סניפים, שניים מהם בתל אביב.  

טעמים ים-תיכוניים. גלידריית "בוזה" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
טעמים ים-תיכוניים. גלידריית "בוזה"(צילום: ירון ברנר)

כל סניפי "בוזה" ("גלידה" בערבית) מעוצבים עם אריחי בטון מצוירים ותפריט רשום על הקיר. שמות הגלידה כתובים בערבית ובעברית. ברקע נשמעת מוזיקה ים-תיכונית, והגלידות נשמרות במכלי נירוסטה סגורים השומרים על טמפרטורה קבועה ועל המרקם הקרמי המושלם של ג'לאטו איטלקי.

 

טעמי הגלידה מבטאים את כל מה שמזוהה עם הגליל; למשל ה"קשיופאה" - גלידת קשיו עם טופי מלוח, או גלידת ערק עם מלון ושקדים. מלבדן יש ב"בוזה" גם גלידת קפה עם רוטב "באטר סקוטש" וגלידת שוקולד מלח ים. בנוסף, הקונדיטורית מיכל בוטון יצרה עבור הרשת מתכון לוופל קריספי שהופך כל ביס מ"בוזה" למיוחד במינו.

יצירת מופת של דו-קיום. עלאא סוויטאת בגלידריית "בוזה" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
יצירת מופת של דו-קיום. עלאא סוויטאת בגלידריית "בוזה"(צילום: לין לוי)

מחיר מנה קטנה של "בוזה" הוא 16 שקלים ומחיר לקילו - 85 שקלים. אם תרצו לטעום מכל הטוב שיש למקום להציע, מומלץ לכם לנסות את צלחת הטעימות (35 שקלים) הכוללת ארבעה טעמים שונים של גלידה וארבעה סוגים שונים של ופל.

 

ואגב, "בוזה" היא לא רק גאווה מקומית - האו"ם בחר בה לאחד מ-17 עסקים ברחבי תבל שהופכים את העולם למקום טוב יותר.

 

השוק 1 מעלות-תרשיחא, 04-8738984, ראשון-שבת 23:00-11:00, לא כשר

 

 

‏‎Meaky's Top View Bar‎‏

בר-מסעדה שהוא גם פינת חמד קולינרית הממוקמת על הגג של הבניין הכי גבוה במרכז העיר. אפשר לשבת ולהשקיף כאן על הנוף עם בירה ביד, ואם מגיעים לכאן צמאים, רעבים וסקרנים במיוחד - יש במקום גם קוקטיילים ומבחר קולינרי לא רע בכלל הכולל סלמון מעושן במקום (39 שקלים), סלט עוף עם רוטב טריאקי (55 שקלים), מרק פירות ים (58 שקלים) וגם פיצות, נקניקיות מבשר לבן וכריכי בשר שווים.

אלכוהול, אוכל טוב ונוף. ‏‎Meaky's Top View Bar‎‏  (צילום: יח"צ)
אלכוהול, אוכל טוב ונוף. ‏‎Meaky's Top View Bar‎‏ (צילום: יח"צ)

יש כאן גם happy hour, שבמסגרתה מציעים חצי ליטר בירה עם פופקורן שרימפס, שרימפס רול או עם נתחי דג ב-33 שקלים, והדיל מוצע בכל ימות השבוע חוץ מיום שישי. 

 

השוק 1 מעלות-תרשיחא, 054-5202332, שני-שבת 2:00-18:00, לא כשר

 

KAMUN

הבר הפופולרי ביותר בעיר, שממוקם על התפר שבין אזור הסמטאות העתיקות לתרשיחא החדשה. תמצאו כאן עשרה ברזי בירה ומנות אוכל שוות, שהמוכרת והאהובה מכולן היא הפיצה. מדובר בפיצה דקה בעלת קצוות קריספיים תפוחים, והיא נחשבת לאחת הפיצות הטובות בגליל כולו.

המנה האהובה מכולן. הפיצה של KAMUN  (צילום: יח"צ) (צילום: יח
המנה האהובה מכולן. הפיצה של KAMUN (צילום: יח"צ)

מעלה המסגד 32, 04-9976537

 

Barbar

בר-מסעדה חדש יחסית בתרשיחא עם תפריט אוכל מגוון והמון סוגי בירה. המקום פתוח החל משעות הצהריים ועד השעות הקטנות של הלילה, ומגישים בו מנות כמו ברוסקטת ארטישוק, סביצ'ה סלמון, קלמרי סגול, תבשיל ראשי קלמרי ועדשים שחורות, מרק גולאש חריף ומרק קרם פטריות.

תפריט מגוון. Barbar (צילום: יח"צ)
תפריט מגוון. Barbar(צילום: יח"צ)

מומלצות במיוחד מנת השפונדרה בבישול ארוך ופילה עגל עם ריזוטו וירקות מזוגגים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

מעלה המסגד 4 מעלות-תרשיחא, 04-6144540, שני-רביעי 15:00-12:00, 24:00-18:00, חמישי 15:00-12:00, 1:00-18:00, שישי 15:00-12:00, 1:30-18:00, שבת 16:00-12:00, 1:00-18:00, לא כשר

 

 ( )
 

השוק של מעלות-תרשיחא

כמובטח, השוק של מעלות-תרשיחא הוא גולת הכותרת הקולינרית בעיר. הוא מתקיים אחת לשבוע, בימי שבת בלבד, ויש בו דוכנים עם ירקות ופירות בלאדי, תבלינים, זיתים, פיתות עם זעתר ושומשום, חמוצים, טבק גלילי ושמן זית מהאזור, פירות יבשים, ממתקים מקומיים, עולש, עלי גפן מוכנים למילוי, מיצים טריים שנסחטים במקום וגם תורמוס ופול שאפשר לנשנש בזמן שמסתובבים בשוק. מלבד זאת יש גם דוכני ביגוד והנעלה.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

אוכלים טוב בשוק (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
אוכלים טוב בשוק(צילום: לין לוי)

השוק קטן ודי צפוף, אבל יש בו קסם מיוחד, והרוכלים (שכנראה לא תשמעו אותם צועקים כמו בשוק הכרמל) חברותיים ואכפתיים.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

הכיכר המרכזית מעלות-תרשיחא, שבת 16:00-6:00

 

 ( )
 

סיור אוכל של נורית פורן

אם ביום מן הימים תהפוך מעלות-תרשיחא לממלכה, על כס המלכות תשב נורית פורן כי היא המלכה הבלתי-מעורערת של העיר העתיקה ושל סמטאותיה הצבעוניות.

טעימה מסיור אוכל של נורית פורן (צילום: נורית פורן) (צילום: נורית פורן)
טעימה מסיור אוכל של נורית פורן(צילום: נורית פורן)

פורן היא תושבת כפר ורדים ויש לה נוכחות שאי אפשר להתעלם ממנה. מדי שבת תיתקלו בה מסיירת במעלות עם קבוצה אחרת, מגלה את סודותיה הכמוסים ביותר של העיר ומכירה למשתתפי הסיור את המקומות הטעימים ביותר בה. מחיר הסיור הוא  150 שקלים, והוא נמשך כ-3 שעות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לין לוי
מנת החומוס הטובה בארץ? מעלות תרשיחא
צילום: לין לוי
מומלצים