שתף קטע נבחר

יצאנו לשתות: ברי היין שכדאי שתכירו בארץ

יין משובח, מנות קטנות ומרגשות ואווירה אינטימית שתעשה לכם רק טוב: סצנת ברי היין משגשגת בתל אביב, אבל לא רק שם. יצאנו לחפש את הברים המומלצים בארץ וחזרנו עם המלצות שוות במיוחד, מברים שממוקמים במערה עתיקה ומגישים יין מיקב ערבי, ועד כאלו שתוכלו לשתות בהם כוס בפחות מ-30 שקלים

סצנת ברי היין בעולם משגשגת כבר לא מעט שנים - כמעט בכל בירה של עיר גדולה ישנם ברים קטנים וחשוכים, המחזיקים במבחר מרשים של יינות מכל העולם ומטפחים אווירה כיפית ומשוחררת שיכולה לשמש אלטרנטיבה אינטימית לבילוי במסעדות. בשנים האחרונות הצטרפה לסצנה הזו גם העיר הלבנה, ובעקבותיה צצו ברי יין בערים נוספות ברחבי הארץ.

 

ברי היין מתפארים אומנם בסוגי יין מגוונים, אך אפשר למצוא בהם גם לא מעט מנות שרינג קטנות ומפתיעות, שישמשו תוספת נפלאה לכוס היין ואף ידגישו את טעמו. עשינו בשבילכם את העבודה ויצאנו לחפש את ברי היין השווים בארץ, שבהם תוכלו לנשנש ברוסקטה פריכה עם פרוסת נקניק מאיטליה או אויסטרים שנשלפו מהים באותו הבוקר לצד כוס שאבלי מרענן.

בר היין היחיד בכל אזור הדרום. "וינו דל מאר" (צילום: יח"צ) (צילום: יח
בר היין היחיד בכל אזור הדרום. "וינו דל מאר"(צילום: יח"צ)
  

 

 (  )

ברוט

 

"ברוט" היא מסעדה קטנה ואהובה מאוד בקרב מביני עניין וכאלו שיודעים להעריך יין - והיא גם בר היין של השף יאיר יוספי ("אלבה"). יוספי הסב מקום קטנטן, שבעבר פעל בו "בר יין", למוסד יין ואוכל שווה במיוחד שכל המי ומי פוקדים אותו.

 

"ברוט", אגב, זה "מחוספס" בצרפתית, אבל בניגוד לשם אין כאן עיצוב מוגזם או שירות מתנשא. בדיוק להפך - אפשר לשבת כאן בכיף על כוס יין עם כמה נשנושים ליד, בלי להרגיש שעוברים על איזה חוק לא-כתוב.

לשבת על הבר בכיף עם כוס יין (צילום: אברהם כץ)
לשבת על הבר בכיף עם כוס יין(צילום: אברהם כץ)
 

תוכלו לשבת כאן על הבר ולצפות בהכנת האוכל, או להתמקם על אחד מדלפקי הבר שצופים לרחוב. בקומה השנייה חדר פרטי לקבוצות של עד 12 איש, אבל הכיף האמיתי הוא דווקא באחד השולחנות שבחוץ, הצופים במה שמתרחש ברחוב התל-אביבי. תפריט היין משתנה כל הזמן, וטעימות נמזגות כאן בכל הזמנה, לרווחת המתלבטים. גם תפריט האוכל משנה את פניו לפי ההיצע העונתי. המקום לא זול ודורש ראש קולינרי "פתוח ומשוחרר".

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

נחלת בנימין 36 תל אביב, 03-5102923, שני-שבת 24:00-19:00, לא כשר

 

הבסטה

מסעדת השוק של מעוז אלונים ואיתי הרגיל היא בעצם בר יין - וגם מהמשובחים שפועלים בתל אביב. תמצאו כאן את היינות הכי שווים ומעניינים, ולצידם יוגש לכם אוכל מרתק - הברוסקטות המפורסמות שמכינים במקום, צלחות נקניקים מהאזורים הכי טעימים באיטליה וצרפת, מגוון אויסטרים וטרטר. מלבד אלה יש לא מנות שהן פרשנות אישית למטבח הערבי, ואלה מתכתבות עם יינות מהיקבים הערביים, כמו "אשקר" מכפר יסיף, למשל.

אווירה משוחררת. "הבסטה" (צילום: רינת הלון)
אווירה משוחררת. "הבסטה"(צילום: רינת הלון)

בתפריט היין של "הבסטה" תמצאו מחלקת בורגון מושקעת, יינות מאזור פיימונטה ואפילו שמפניות שנמזגות לכוסות. ולמרות היוקרתיות של המנות והמשקאות, המקום נודע באווירה המשוחררת שלו. בשעות בין הערביים, רגע לפני שהשמש שוקעת, מנהיגים ב"בסטה" נוהל של "משקה ונשנוש", שמאפשר לטעום במחירים סבירים מכל הטוב שיש למקום הלא-זול הזה להציע.

 (צילום: רינת הלון)
(צילום: רינת הלון)
 

השומר 4 תל אביב, 03-5169234, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 24:00-8:30, שבת 16:00-11:00, 24:00-18:00, לא כשר

 

בר אה וין  

בר יין מבית "דה דה ודה" שעל התפריט שלו אמון השף עינב אזגורי (לשעבר "סרווסריה). בגזרת האוכל מגישים כאן קלאסיקות צרפתיות כמו פטה אן קרוט כפרי (נתחי בשר קצוצים עטופים בצק - 36 שקלים), גבינת קממבר צלויה עם גבינה פיקנטית (45 שקלים), כרישה מאודה בוויניגרט (34 שקלים) ועוד.

 

יש כאן גם יחס חם ומיוחד לאויסטרים, ומדי יום שני בשעות אחר הצהריים הם יעלו לכם רק 18 שקלים ליחידה (במקום יותר מ-30 שקלים). עוד בגזרת הספיישלים: מסורת יום שני של "ארוחות ים", המחליפה את התפריט הקבוע ב"תפריט ים" שנקבע על סמך המשלוח הטרי המגיע ממוסי הדייג באותו בוקר, ובראנצ'ים מפוארים שמוגשים בימי שישי ושבת בין השעות 17:00-11:00. 

אוכל משובח ויינות מעולים. בר אה וין (צילום: ליאור פז) (צילום: ליאור פז)
אוכל משובח ויינות מעולים. בר אה וין(צילום: ליאור פז)
 

היינות שמוצעים כאן מיוצרים ביקבי בוטיק ישראליים ובאזור בורגון שבצרפת, ויש זליגה קלה לעמק הלואר. בנוסף להם יש מבחר נאה של יינות רוזה ושמפניות (58-36 שקלים לכוס).

 

שדרות רוטשילד 7 תל אביב, 050-3366622, ראשון-חמישי 1:00-18:30, שישי-שבת 17:00-11:00, 1:00-18:00, לא כשר

 

טשרניחובסקי 6

הבר, שנמצא בבעלות השף איל מרמלשטיין, הוא למעשה ביסטרו יין אינטימי המגיש יינות מלאי אופי שמיובאים במיוחד מפורטוגל, לצד מאכלים פורטוגזיים מקוריים שסביר שלא תמצאו במסעדות אחרות.

 

תפריט היין של המקום כולל יינות בלעדיים, ואפשר לערוך כאן טעימות באווירה פורטוגזית שמחה ובליווי מנות טאפאס כמו "ריסוייש דה קמאראו" - כיסונים ממולאים בשרימפס וציר שרימפס בבצק רבוך ומעודן, עטוף ומטוגן בפירורי לחם. לרעבים יותר מציעים כאן מנות יצירתיות לא פחות, כמו חזה אווז ברוטב פורט עם אננס צלוי.

הישר מפורטוגל. "טשרניחובסקי 6" (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
הישר מפורטוגל. "טשרניחובסקי 6"(צילום: אנטולי מיכאלו)

מלבד היין, מציעים במקום משקאות פורטוגזיים מיוחדים כמו פורט מיושן במשעך עשר, עשרים ואפילו שלושים שנה, וגם יין קינוח פורטוגזי בשם "לייט הרבסט". בסופי השבוע תוכלו ליהנות במקום מבראנץ' (85 שקלים לסועד) במסגרתו לצד מנות בוקר קלאסיות, מגישים גם מנות בוקר פורטוגזיות כמו "פרנסי זיניה" (78 שקלים) - שכבות של לחם קלוי בתוכן חבויים מוצרלה, צ'דר, צ'וריסו, שינקן, נתחי סטייק שייטל ואת הכל עוטפת באהבה ביצת עין ברוטב פרנסיזיניה.

 

סמוך לביסטרו פועלת חנות היין "פורטו", בה תוכלו לרכוש יינות תוצרת פורטוגל או ליהנות מהם במקום בליווי נשנושים שווים תמורת תוספת דמי חליצה.

יין ונשנושים. "פורטו" (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
יין ונשנושים. "פורטו"(צילום: דן פרץ)
  

טשרניחובסקי 5 תל אביב, 03-6208729, שני-רביעי 24:00-18:30, חמישי 15:00-12:30, 24:00-18:30, שישי-שבת 16:00-10:00, 24:00-18:30, לא כשר

 

טייסטינג רום

בר וחנות יין ייחודיים, הפועלים בתוך מבנה טמפלרי לשימור במתחם שרונה. משתמשים כאן במערכת מזיגה אוטומטית חדשנית ומוזגים בה לכוסות לא פחות מ-40 יינות, שתוכלו לרכוש הביתה במחירי חנות. אם תגיעו הנה בימים ראשון-חמישי בשעות 19:00-17:00, תקבלו את הכוסות ב-25 אחוז הנחה. 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

משודרג ומתקדם. טייסטינג רום (צילום: יח"צ) (צילום: יח
משודרג ומתקדם. טייסטינג רום(צילום: יח"צ)

המקום כולל חדר מיוחד לערבי טעימות, ובבר עצמו אפשר גם לצפות בליגת האלופות עם כוס יין ביד ועל הדרך לנשנש מבחר משתנה של מנות קטנות וטעימות, כמו פלטת גבינות, נקניקים, ברוסקטות וקרפצ'יו.

לשתות יין ולהשקיף על מגדלי עזריאלי (צילום: רן בירן)
לשתות יין ולהשקיף על מגדלי עזריאלי(צילום: רן בירן)
  

אליעזר קפלן 36 (מתחם שרונה) תל אביב, 03-5333213‏, ראשון-חמישי, שבת 24:00- 17:00, שישי 21:00-13:00, לא כשר

 

El Vecino

"אל וסינו" ("השכן" בספרדית) נפתח לפני ארבע שנים במקום שבו פעל הבר התל-אביבי המפורסם "השכן", והוא מוגדר כביסטרו-בר יין. על תפריט האוכל עליו אמון השף עידן אבני ("הרברט סמואל", "רפאל").

 

תפריט היינות כולל 150-130 יינות משתנים שמאוחסנים במרתף יין. תוכלו לרדת אליו אם תרצו ללוות את הארוחה ביין איכותי. היינות שנמכרים כאן בבקבוקים מתומחרים במחירים נמוכים יחסית לברי יין האחרים בעיר, ו-15 היינות שנמזגים לכוסות עולים 44-29 שקלים לכוס. תמצאו כאן יינות פחות מוכרים כמו יינות מסלובניה ומאוסטריה ולא מעט יינות של יקבי בוטיק ישראליים.

גם סנגרייה תוכלו לקבל שם. El Vecino (צילום: ירון ברנר)
גם סנגרייה תוכלו לקבל שם. El Vecino(צילום: ירון ברנר)
 

מדי פעם מארחים במקום יינן לערבי טעימות בעלות 70-50 שקלים למשתתף, שבהם טועמים ארבעה יינות שונים. מלבד זאת, במרתף היין של הבר אפשר לערוך ארוחות שף פרטיות ל-40 איש (החל מ-250 שקלים לאדם), ובשעות 20:30-18:30 מציעים במקום עסקית ערב. מדי צהרי שישי מנהיגים את נוהל "פותחים שולחן", מבצע של 1+1 על כל האלכוהול וגם 1+1 על כל תפריט האוכל.

 

בימי ראשון יש פה הופעות ג'אז, והן מלוות במבצעים אטרקטיביים: יין הבית ללא הגבלה (69 שקלים) ויין ללא הגבלה ממבחר של 15 יינות (99 שקלים). בגזרת האוכל תמצאו כאן פלטת גבינות (49 שקלים), באנס במגוון מילויים (34 שקלים), מנות סשימי וקרפצ'יו (59-44 שקלים), ברוסקטת שייטל ומבחר סלטים שמתאימים ליין וגם יכולים לשמש כארוחה שלמה בפני עצמם.

 

אבן גבירול 192 תל אביב, 03-5460679, ראשון-חמישי 1:00-18:30, שישי 2:00-13:00, שבת 1:00-18:30, לא כשר

 

שאטו שועל

בר יין שכונתי שנפתח במיוחד עבור אלה שלא מבינים ביין, אבל עדיין אוהבים ונהנים לשתות אותו. בימי שישי יש במקום האפי האוור שכולל 1+1 על כל האלכוהול, והאווירה כאן קלילה, צעירה ולא מחייבת.

אווירה שכונתית. "שאטו שועל" (צילום: יח"צ)
אווירה שכונתית. "שאטו שועל"(צילום: יח"צ)

המטרה העיקרית כאן היא לספק לאוהבי היין את חוויית הבילוי המשוחררת שלה זוכים חובבי הבירה, וזאת מבלי להתפשר על המבחר ועל איכות היין. ב"שאטו שועל" מגישים 90 יינות, מהם 20 נמזגים לכוסות (40-29 שקלים לכוס). בגזרת האוכל מציעים פלטת גבינות (49 שקלים), סלטים וקרפצ'יו. בחורף יש גם מרק חם לשדרוג האווירה הביתית.

מתאים גם למי שאינו מבין ביין (צילום: יח"צ)
מתאים גם למי שאינו מבין ביין(צילום: יח"צ)
 

מלכי ישראל 19 תל אביב, 077-4823096‏, ראשון-חמישי, שבת 3:00-18:00, שישי 3:00-13:00, לא כשר

 

ג'יאקונדה

בר וחנות יין בבעלות ענת סלע ורפאלה רונן. השתיים למדו כוֹרמוּת בניו זילנד במשך ארבע שנים והקימו חברה המתמחה בייבוא ושיווק יינות אורגניים, ביו-דינמיים וטבעיים.

לא חנות רגילה. ג'יאקונדה (צילום: רפאלה רונן) (צילום: רפאלה רונן)
לא חנות רגילה. ג'יאקונדה(צילום: רפאלה רונן)

"ג'יאקונדה" אינה חנות יין רגילה, אלא ספריית יין שמכילה כ-1,000 תוויות יין ומציעה לטעימה גם את היינות המיוחדים ביותר ללא דמי חליצה. בימי רביעי בשעות 22:00-16:00 מתקיימת בחנות "טעימת צמדים" של יינות בעלי מכנה משותף, ובימי חמישי ושישי נמזגים עשרה-עשרים יינות בעלי מכנה משותף (החל מ-40 שקלים לכוס, לפי הנושא). מי שלא הספיקו לטעום את היינות שהוצעו בסוף השבוע יוכלו ליהנות מהם גם ביום שלישי שלאחר מכן.  

 (צילום: דודי מוסקוביץ') (צילום: דודי מוסקוביץ')
(צילום: דודי מוסקוביץ')

לצד היין מוגשים נקניקים וגבינות בבגטים איכותיים של האופה ערן שרויטמן (62 שקלים). בשבת הבר מארח שפים אורחים, ומדי פעם מגיעים למקום ייננים מחו"ל. חובבי התבשילים ודאי ישמחו לדעת כי סלע ורונן מעלות בקרוב מאוד תפריט חורף חדש שכולל מרקים, תבשילים וכריכים פתוחים ומיוחדים.

סלע ורונן (צילום: דודי מוסקוביץ') (צילום: דודי מוסקוביץ')
סלע ורונן(צילום: דודי מוסקוביץ')
  

פרישמן 73 תל אביב, שלישי-רביעי 22:00-16:00, חמישי 23:00-16:00, שישי 17:00-10:00, לא כשר

 

פר דרייר

בר יין שבשעות הבוקר פועל כמעדנייה ובשעות היום כבית קפה. העיצוב המיוחד עם התקרות הגבוהות, החלוקה לאזורי ישיבה שונים והגינה הענקית המתפרשת על פני 400 מ"ר - מעניקים לכל פינה במקום הזה אווירה אחרת ומיוחדת.

בבוקר מעדנייה, בערב בר יין (צילום: תמוז רחמן) (צילום: תמוז רחמן)
בבוקר מעדנייה, בערב בר יין(צילום: תמוז רחמן)

 (צילום: טל ציפורין) (צילום: טל ציפורין)
(צילום: טל ציפורין)

את המקום הקים דוד אבוקיה, יהודי צרפתי שעלה ארצה ב-2007. כעבור שש שנות פעילות בחצר נסתרת ברחוב קינג ג'ורג' התל-אביבי החליט אבוקיה להעביר את הבייבי שלו לחלל הנוכחי במתחם נגה שביפו, שבו יש גם חדר פרטי לאירועים וחדר יין שכולל 100 סוגי יין מכל העולם, בהם גם נדירים ומיוחדים ביותר כמו "מרגלית קברנה פרנק 2005", "קלו דה גת עמק איילון 2004" ועוד.

נדירים ומיוחדים. פר דרייר (צילום: טל ציפורין) (צילום: טל ציפורין)
נדירים ומיוחדים. פר דרייר(צילום: טל ציפורין)

משלל היינות שמוצעים כאן 14 נמזגים לכוסות (54-36 שקלים). כמו כן, תוכלו לטעום בלנד ייחודי שמיוצר עבור המקום ביקב יפו.

 

בת עמי 7 יפו, 03-6292111, ראשון-חמישי 1:00-10:00, שישי-שבת 1:00-09:00, לא כשר

  

אלקלעי

בעברו היה זה אחד מבתי הקפה הוותיקים של תל אביב, עד שהוסב לחנות יין עם כ-1,000 תוויות ובר יין קטן שרוחש כבוד רב ליינות בורגון. מספר היינות שנמזגים לכוסות אינו גדול כמו בברי היין האחרים, והתפריט הוא למעשה קיר עם מדפים עמוסים בבקבוקים, אבל תוכלו לפתוח כמעט כל בקבוק בתוספת דמי חליצה מינימליים.

 

בגזרת האוכל תמצאו כאן ברוסקטות, נקניקים, גבינות, דגים כבושים, ירקות, לחם, מיני דליקטסים ייחודיים וכריכים מעניינים (70-20 שקלים).

 

אלקלעי 1 תל אביב, 03-6041260, ראשון-חמישי, ושבת 1:00-18:30, ו' 20:00-18:30, לא כשר

  

ג'ונו

בר היין הזה, שממוקם בצפון הישן של תל אביב, הוא גם בית קפה שכונתי וגם חנות יין מעניינת שמציעה שלל מותגים וזנים של יין, עם דגש ברור על יינות איטלקיים. במקום מכשיר מיוחד שמחדיר גז ארגון לתוך הבקבוק שנפתח וכך נשמרת טריות היין. הודות לפטנט הזה תוכלו לטעום יינות פרימיום בכוסות כמו "אמרונה" (80-60 שקלים) ועוד.

 

יינות רבים נמזגים כאן לכוסות, ובצידם מוגשים צלוחיות קטנות עם נקניקים וגבינות, ויש גם ניוקי (54 שקלים), מבחר פוקצ'ות (48-22 שקלים), סלט פרושוטו (36 שקלים), ברוסקטת סרדינים (29 שקלים), כיסני פילו במילוי גבינת קממבר וריבת שום (29 שקלים) ומבחר כריכים איטלקיים בלחם "פניני".

 

דה האז 1 (כיכר מילאנו) תל אביב, 03-5446620, ראשון-שבת 1:00-8:00, לא כשר

 

גאזטה

בר יין קליל ואינטימי שנפתח ב-2012. המקום מתהדר בסגנון איטלקי, ומגישים בו יינות מארץ המגף לצד טאפאס איטלקיים ים-תיכוניים שעליהם אמון השף דני טופלד. בין המנות שתוכלו לנשנש כאן לצד היין: ברוסקטות (34-32 שקלים), ניוקי (46 שקלים) ופולנטה (48 שקלים), פוקצ'ות עם מגוון תוספות (43-26 שקלים) וסלטים (44-39 שקלים).

 

תפריט היין העשיר כולל יינות ישראלים ואיטלקיים וגם פורט וגראפה. כוסות היין מתומחרות ב-45-26 שקלים, ובשעות 20:00-18:00 מתקיים כאן האפי האוור של 1+1 על כל כוסות היין.

 

מרמורק 12 תל אביב, 03-6202077‏, ראשון-חמישי 1:30-17:00, שישי 2:00-18:00, שבת 1:30-17:00, לא כשר

 

 (  )

שירי ביסטרו

בתוך הביסטרו הכפרי, שמשקיף על אחד הנופים היפים באזור הגליל, פועל בר יין שמציע יותר מ-300 תוויות ממיטב היקבים הארץ (ובייחוד מהגליל והגולן), כולל יינות בוטיק ויינות גראז' קטנים.

 

אפשר לטעום כאן כמעט את כל היינות בכוסות (50-25 שקלים לכוס) וגם לקנות בקבוקי יין הביתה. את היין תוכלו ללוות בגבינות הבית - 200 גרם של גבינות המיוצרות במחלבת בוטיק מקומית (55 שקלים), פטריות ממולאות בגבינת עיזים (40 שקלים), אספרגוס, פורטובלו וערמונים (55 שקלים) ועוד.

יין, אוכל ונוף גלילי (צילום: יח"צ)
יין, אוכל ונוף גלילי(צילום: יח"צ)
 

מבקרים שמתלבטים לגבי סוג היין שיתאים לליווי הארוחה יקבלו טעימה של שלושה סוגי יין ללא חיוב נוסף.

 

החלוצים 8 ראש פינה, 04-6936582‏, ראשון-שבת 23:00-8:00, לא כשר

 

קנטינה סושיאל

בר יין שנפתח לפני כשנה במרכז הכרמל ולאחרונה החליף בעלות. כיום הוא מנוהל על ידי דורון גולדנברג, שיותר מ-20 שנה היה הבעלים של פאב "הסבתא" בקצרין. במקום 32 מקומות ישיבה בלבד, אבל אפשר גם לשבת ברחבה חיצונית, קטנה וידידותית למעשנים.

פיצה ויין ב"קנטינה סושיאל" (צילום: יח"צ)
פיצה ויין ב"קנטינה סושיאל"(צילום: יח"צ)
 

מציעים כאן כ-100 יינות מכל העולם, ולצידם פיצה שלוש גבינות (47 שקלים), כריכים (50-40 שקלים) ומנות קצת יותר קלילות כמו סלט סלמון איטלקי (57 שקלים). פעם מתארחים בבר יקבים שונים, מתקיימים ערבי נושא, ואפשר לטעום יינות מיוחדים בכוסות (החל מ-25 שקלים לכוס) כמו יינות כתומים ויינות מיקבים בסלובניה. בשעות 21:00-19:00 יש הנחה של 15% על כל התפריט.

 

מחניים 4 חיפה, 050-9877617‏, ראשון-חמישי, זבת 2:00-19:00, שישי 3:00-20:30, לא כשר

 

מרתף היין של מלון "אפנדי"

מלון "אפנדי" היפהפה שוכן באחת הסמטאות הציוריות של עכו העתיקה, ובר היין שלו ממוקם במרתף עתיק מתקופת הצלבנים (המאה ה-11) ואפשר למצוא בו שרידים מהתקופה הביזנטית. המקום אומנם עבר שיפוץ ושחזור, אך נותרה בו האווירה אפופת המסתורין העתיק.

 

הבר פועל כל שעות היום ומציע אוסף של כ-2,000 בקבוקי יין ישראלים, שמומלץ ללוות בנשנושים ממסעדת השף "אורי בורי" או בפלטות גבינות. חלק מהיינות נמזגים לכוסות (החל מ-40 שקלים לכוס).

 

פעם בחודש מתקיימים במקום ערבי יין של היקבים המקומיים, ובתיאום מראש אפשר להגיע לטעימת יין (החל מ-160 שקלים לאדם), שבה נמזגים חצאי כוסות של ארבעה יינות שונים ומוגשת פלטת גבינות.

 

רחוב לואי התשיעי (מלון אפנדי) עכו העתיקה, 074-7299799, ראשון-שבת 23:00-8:00, לא כשר

 

מורל טאפס עולמי ויין

הטאפאס-בר הזה, שבבעלות השף לירז קריספין, משתלם במיוחד מפני שהיינות הישראליים והיינות תוצרת חוץ שנמזגים כאן לכוסות, מתחילים ב-23 שקלים בלבד.

 

קריספין, שמאמין כי יין צריך להיות תענוג שנגיש לכולם, ליקט בבר אוסף יינות שהיקר שבהם מתומחר ב-38 שקלים לכוס. יש כאן כמה סוגים של יינות ספרדיים, יינות מיקבי בוטיק ישראליים כמו "שטרן" ו"לגזיאל" וגם יינות צרפתיים כמו שאבלי וקוטה רוז', וכמובן גם כמה סוגים של שרדונה צרפתי.

 

כל מי שמגיע לבר ומתלבט לגבי בחירת היין יוכל לקבל טעימה של לפחות שלושה-ארבעה יינות. כמו כן מציעים כאן ארוחת טעימות שווה הכוללת שבעה טאפאס + 2 כוסות יין ב-170 שקלים לסועד.

 

הנמל 33 חיפה, 04-8441404, ראשון-שבת 24:00-12:30, לא כשר

 

Wine Bar By Andre Suidan

בר יין משפחתי שנפתח בתחילת השנה בחיפה על ידי אנדרי סוידאן, בן למשפחת סוחרים שייבאו ארצה יינות ומוצרי מעדנייה עוד בראשית המאה ה-20. מתוך רצון להפיץ את תרבות היין בעיר הנמל הצפונית הוא הקים בר יין מקצועי שכולל 180 יינות שמתחלפים מדי כמה שבועות. עשרה יינות מהתפריט נמזגים גם לכוסות, ומחיר הכוס תמיד יעמוד על רבע ממחיר הבקבוק.

מעיר נמל לעיר היין. Wine Bar By Andre Suidan  (צילום: יח"צ)
מעיר נמל לעיר היין. Wine Bar By Andre Suidan (צילום: יח"צ)

לצד היין מגישים במקום מרקים (חלקם גם טבעוניים), רוסטביף איכותי, קיש וסלט ופלטות עם גבינות פרימיום כמו צ'דר ממערב אנגליה, קוטה מיושנת, גרוייר מובחרת וגם גבינות מהאלפים.

 

מפעם לפעם יש ערבי טעימות (160-140 שקלים לאדם) הכוללים מנות אוכל קלילות, ולעיתים הבר מארח מומחים עולמיים ליין ולמשקאות חריפים.

לא רק לחובבי היין (צילום: יח"צ)
לא רק לחובבי היין(צילום: יח"צ)

גם ליינות ישראלים יש מקום בבר הזה, והיקבים הצעירים ביותר זוכים להיכלל ברשימת היינות בהשקה (כמו יקב "מוסקט", למשל). טעימת היין עולה בבר 150 שקלים, והיא כוללת שמונה סוגי יין ונשנוש ליד. בימים שבהם מתקיימים אירועים עירוניים בחיפה הבר פתוח החל משעות הצהריים.

 

הנשיא 98 חיפה, 055-9578400,‏ ראשון-שבת 24:00-18:00, לא כשר

 

מרתף היין העתיק

מרתף היין הזה ממוקם בתוך מבנה בן 160 שנה, ששימש בתקופת השלטון הטורקי כבית מעצר. בשלושים השנים האחרונות המקום שייך לעמוס מרוז (אביו של העיתונאי והמגיש גיא מרוז), שאוסף יינות מכל העולם. לצד היין מוגשים במקום פלטת גבינות (190 שקלים), פלטת בשרים קרים (220 שקלים) וסלטים.

חוויה קולינרית. "מרתף היין העתיק" (צילום: יח"צ)
חוויה קולינרית. "מרתף היין העתיק"(צילום: יח"צ)
 

בבואכם הנה זכרו: הכי חשוב לתת למרוז את החופש להוביל בבחירת היין (שאינו נמזג לכוסות ומוצע בבקבוקים בלבד), מכיוון שכך, מבטיחים כאן, תזכו ליהנות מהחוויה האותנטית ביותר.

 

המייסדים 56 זיכרון יעקב, 04-6291244, ראשון-חמישי 24:00-18:00, שישי-שבת 24:00-12:00, לא כשר

  

 (  )

וינו דל מאר

בר היין היחידי בכל אזור הדרום ממוקם על חוף הים הצפוני של אשדוד. למקום זיקה חזקה לספרד, ומגישים בו כ-50 יינות כשרים. העיצוב המסוגנן והאריחים הצבעוניים יזרקו אתכם לקטלוניה, והמוזיקה הספרדית שמתנגנת ברקע תשרה עליכם אווירה נינוחה.

 

תפריט היין מציע לא מעט יינות ישראלים, יינות ספרדיים ויינות מתיישנים, ופה ושם יש גם כמה יינות צרפתיים כמו שאבלי, למשל. מחיר לכוס יין נע בין 62-29 שקלים. בגזרת האוכל תמצאו מנות ראשונות כמו מגש גבינות (110 שקלים), מבחר דגים נאים (65-62 שקלים) ופסטות.

 (צילום: Funia - social groove) (צילום: Funia - social groove)
(צילום: Funia - social groove)
 

מרטין בובר 1 אשדוד, 08-671358, ראשון-חמישי 2:00-11:00, מוצ"ש-2:00, כשר

 

 (  )
 

קורקי

בר יין שנפתח השנה בשכונת קטמונים בירושלים כדי להנגיש את עולם היין הישראלי לקהל הירושלמי ובכלל. תפריט היינות (וגם הנשנושים) מתחלף מדי כמה שבועות, וכולל לפחות עשרה יינות שנמזגים בכוסות ב-55-25 שקלים לכוס.

מנגישים את היין לקהל הירושלמי. "קורקי" (צילום: יח"צ)
מנגישים את היין לקהל הירושלמי. "קורקי"(צילום: יח"צ)

השף אריאל גרודבסקי, שמשמש כיועץ הקולינרי של המקום, אחראי על תפריט האוכל שכולל חמש-שש מנות משתנות, בהן בייבי קממבר אפוי עם קונפי שום, סלט ובייגלה (40 שקלים) וברוסקטות שונות (35 שקלים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
  

דרך עזה 18 ירושלים, 02-9408038, ראשון-חמישי 21:00-18:00, מוצ"ש-24:00, כשר

 

פרימיטיבו

בר חדש יחסית בבירה, המציע כ-110 סוגי יין קבועים, בהם גם מיקבים פורטוגליים, יינות ספיישל מתחלפים ו-16 יינות שנמזגים גם לכוסות (54-32 שקלים). ואגב, היינות בתפריט מסווגים בקטגוריות דוגמת "ארומטי ומרווה", "אדמתי ומחמם", "ריחני ופירותי" או "עשיר ומגרה".  

תפריט יין מגוון. "פרימיטיבו" (צילום: יח"צ) (צילום: יח
תפריט יין מגוון. "פרימיטיבו"(צילום: יח"צ)

בנוסף לתפריט היין יש תפריט אוכל עונתי שהורכב על ידי השף דני פורת ("מנזה") ובו מנות קטנות כמו פרושוטו ומלון (42 שקלים), מנות בינוניות כמו סלט אנדיב (54 שקלים) ומנות גדולות כמו מולים מרינייר (86 שקלים) ובשר זנב שור על חלה (72 שקלים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

קינג ג'ורג' 37 ירושלים, 02-9419190‏, ראשון-שבת 24:00-17:00, לא כשר

 

טלביה

בר יין השייך לקבוצת "מחניודה", המציע מבחר גדול של יינות, וכעשרה מהם נמזגים גם לכוסות. תפריט האוכל כאן מתחלף ומציע, בין היתר, דגים כבושים, לחמים ומאפים וגם מנות קצת יותר רציניות כמו ריזוטו עם גבינת סנט מור ואפונים או פיצה פירות ים וזוקיני.

איפה אסף גרניט? "טלביה" ()
איפה אסף גרניט? "טלביה"

שופן 5 ירושלים, 02-5811927, ראשון-שבת 24:00-9:00

 

בר יין

בר יין נוסף מבית היוצר של קבוצת "מחניודה", שנחשב לאחד המקומות האהובים על הבליינים הירושלמים. הבר פתוח כל שעות היום, ובמהלך השבוע בין השעות 20:00-16:00 יש הנחה על מבחר יינות, קוקטיילים ובירות. טווח המחירים של היינות בכוסות נע בין 39-26 שקלים. 

אהוב על הבליינים הירושלמים. "בר יין" ()
אהוב על הבליינים הירושלמים. "בר יין"

בתפריט האוכל תמצאו פוקצ'ות, קלאב סנדוויץ', גבינות עם תאנים ואגוזים וגם מנות שקצת יותר מתאימות לבוקר, כמו בורטה ומוזלי.

 

עזה 28 ירושלים, 02-9666472, ראשון-שבת 2:00-8:00, לא כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים