שתף קטע נבחר

גאים למען ישראל

אסף וייס, אקטיביסט גאה, ונדיה אל-נור, מוסלמית לסבית שהיתה פעילה ב-BDS ושינתה לגמרי את דעתה, השתתפו השבוע במפגש באוניברסיטת קולומביה. המטרה: לחשוף את הדרך בה ה-BDS משתמש במיעוטים להסתה נגד ישראל

אסף וייס הגיע לאוניברסיטת קולומביה לפני יותר משנה. לצד ההתרגשות לקראת התואר השני במשפטים, הוא קיווה לראות מקרוב כיצד נראית הפרופגנדה של BDS באחד הקמפוסים הליברליים והסוערים ביותר באמריקה. "כשהגעתי למפגש הראשון של BDS קיוויתי לשמוע מה בדיוק מדובר, איך זה עובד", הוא מתאר לנו. "ישבתי בקהל כמו כולם ושמעתי שם שזה צודק לרצוח ישראלים, כי אחרי שחונקים במשך 69 שנה תינוקות פלסטיניים, לזה ישראלים ראויים. שמעתי שקרים על גבי שקרים על ישראל ויצאתי בתחושה קשה. היה ברור לי שחייבים לפעול נגד הדבר הגדול והאגרסיבי הזה".

 

בישראל, היה וייס אקטיביסט מוכר בקרב הקהילה הגאה. אחרי שזיהה את פעילות ה-BDS בקרב הקהילה הגאה בקמפוס, הבין כמה רחבה פעילות הארגון בקרב מיעוטים. "ה-BDS יוזמים אירועים לכבוד הקהילה הגאה. הם יציגו אותם כאילו מדובר באירועים ייחודיים לקהילה הגאה שעוסקים בענייני הלהט”ב, אך למעשה במפגשים עצמם מדברים על ההתעללות של הישראלים בקהילה הגאה של הפלסטינים, ועל ישראל באופן כללי כפושעת ורוצחת. בלי מילה על רדיפה של פלסטינים אחרי פלסטינים גאים. באחד האירועים בהם נכחתי, טען פלסטיני שבישראל לא רואים בו בן אנוש כי הוא פלסטיני הומו. אני הרמתי את היד ואמרתי 'אני ישראלי גאה ורואה בך בן אדם', אבל האמת שעובדות לא מעניינות אותם. הם עושים את זה גם בקהילות אחרות, לכן גם Black Life Matetr תומכת ב-BDS. זה עניין של קואליציות מיעוטים וכך, אגב, יהודים להט"בים רבים מודחקים מהקהילה הגאה".

 

וייס מתאר מציאות שקצת קשה להאמין שמתרחשת כאן, ממש מתחת לאפנו, בניו יורק. "לקח לי זמן להבין שכשאני אומר במקום ליברלי ונאור לכאורה כמו קולומביה את המילה 'ציונות', זה כמו אמירה נאצית וזו טראומה לא פשוטה. זה האפר ווסט, לא פקיסטן".

 

נדיה אל-נור, סטודנטית אף היא, מוסלמית ולסבית. עד לא מזמן הייתה פעילת ה-BDS. "בילדות לא שמעתי הרבה מדי על ישראל", היא מספרת. "הפעם הראשונה שממש שמעתי על ישראל הייתה בקולג', כשממש עם כניסתי לקמפוס שמעתי שהיא רשעית, רוצחת וזו המציאות שחווים סטודנטים רבים. אלו הדברים הראשונים שהם שומעים על ישראל. כמוני, רובם לא טרחו לבדוק את העובדות והם נסחפים אחרי אמירות שמזעזעות אותם ומהר מאוד אלו מיד שזורות בעיניהם עם המהות של ישראל.

 

וייס ((שני מימין) ונדיה (שניה משמאל). "הכרתי חייל שסיפרה לי על הדברים שעברה. הייתי בשוק" ()
וייס ((שני מימין) ונדיה (שניה משמאל). "הכרתי חייל שסיפרה לי על הדברים שעברה. הייתי בשוק"

 

“למשל מדברים איתך על צדק חברתי", היא מסבירה, "והדברים שהם אומרים הם אך ורק על ישראל. אם למשל היית שומעת על סין שרוצחים בה אנשים ללא הרף וללא סיבה והורסים להם את הבתים, ולא היה לך רקע על סין, היית חושבת שסין היא נוראית. צריך להבין, רק יצאת מתיכון, את שומעת אינפורמציה במסווה של ערכים שאת מאמינה בהם, כשאת לא יודעת שום עובדות אחרות ולא טורחת לחפש עובדות סותרת. את נפעמת מכמה זה נורא וכמה הדברים שנאמרים קשים. קשה להבין שזו פרופוגנדה. הם מעבירים אינפורמציה שמעוצבת לעילא לפנות לחוש הצדק שלך. אנשים רוצים להילחם עבור טוב ודברים טובים. אם התנועה מראה את ישראל כאם כל הרשע, הסקסיזם והקולוניאליזם בעולם, אין לך ספק באיזה צד אתה רוצה להיות. אנשים מתחממים ורוצים להילחם ובגלל שמדובר בקונפליקט שלא משפיע על החיים שלהם בשום צורה, קל להם להיסחף עם זה".

 

כך בדיוק נסחפה לזה גם נדיה. בשנה האחרונה שלה באוניברסיטה היא בחרה להימנע מאכילת חזיר, בהתאם לחוקי האיסלם ומצאה את המענה באוכל כשר. "נרשמתי למטבח כשר ולא הבנתי שזה דרך ארגון 'הלל'. בטעות נכנסתי לקהילה יהודית ישראלית והחלטתי ללכת למפגשים שלהם, אבל בעיקר כי חשבתי שזו הזדמנות לבדוק מה הם זוממים, מה הציונים שהצטיירו בעיני כחיות מתכננים. לראשונה באמת הכרתי ישראלים ולמדתי עובדות חדשות.

 

“פגשתי מישהי ששירתה בצבא והיא נראתה בן אדם נורמלי. התחלתי לשאול שאלות. מסתבר שישראל היא לא מדינת אפרטהייד ופתאום הבנתי את ההיסטוריה שלה. תמיד תהיתי למה ישראל צריכה הייתה להקים מדינה דווקא במדינה של מישהו אחר, אבל הבנתי שיהודים היו שם לפני מלחמת העולם השניה והרבה אנשים לא יודעים. הבנתי שצה”ל, שאמרו לי שהוא מרושע, הוא דווקא אחר לגמרי. הכרתי חברה שהייתה חיילת בצה"ל וסיפרה לי על הדברים היא עברה. הייתי בשוק".

 

נדיה הבינה שהמציאות הישראלית שונה מכל מה שלמדה ועדיין, בפני חבריה מה-BDS חששה להודות בכך. "חששתי ממחלוקות, אבל זה השתנה כשבבורד של קהילת הלהט"בים בקמפוס החליטו לגרש סטודנטים יהודיים כי סרבו לבקר את ישראל. זה היה כל כך סוער עד שחברי היהודים חששו ללכת לכיתות יום אחרי. לא יכולתי לתת להם לסבול ככה והתחלתי להשמיע את קולי. היום", היא מסכמת, "אני כותבת על זה הרבה ופעילה ברשת בעד ישראל".

 

נדיה ואסף היו חלק מקבוצת סטודנטים שהגיע למפגש מיוחד של SSI בקולומביה כדי לעסוק בנרטיב המיעוטים שבו עושה ה-BDS שימוש בכדי להשפיע על סטודנטים. "מרבית הסטודנטים מגיעים לקמפוסים בלי שום דעה על ישראל ואז דעתם מורעלת", הסבירו במפגש. "סטודנטים פרו ישראלים צריכים לנסות להגיע אליהם קודם. זה מה שיכול לשנות ולמנוע את הדבר הזה".

 

וייס מוסיף ומסביר שבמפגש שנערך קיוו לנפץ את כל אותן 'עובדות אלטרנטיביות' שמפיץ ה-BDS. "רצינו להראות איך ציונות זו תנועה מעצימה, לא מדכאת. אני סיפרתי על הרקע המשפחתי שלי כנכד לניצולי שואה, איך גדלתי עם סיפורי זוועות. מצד שני על משפחה מטריפולי, איך מוסלמים טבחו שם בסבא רבא שלי, ומשם גם המשמעות של ישראלים בעולם ואיך העם של לקח את הגורל בידיים ולא נכנע והקים מדינה. במקביל גדלתי גם כגבר הומו”, הוא מוסיף "ותמיד הייתי שונה, אפילו במשפחה, וההצלחה הציונית מחזקת אותי כהומו להילחם על המקום שלי וכל קהילה גאה יכולה להתחבר לזה. סיפרתי על העינויים של קהילת הלהט"ב בצ'צ'ניה והוכחתי שמדינה כמו ישראל הייתה עוצרת את זה".

 

וייס הסביר שישראל איננה חפה מביקורת. "כמו כל דמוקרטיה לא מושלמת וזה אפילו מתפקידי כאזרח לבקר אותה, אבל יש הבדל בין ביקורת לבין ביטול זכות הקיום שלה. ה-BDS לא מקדמים ביקורת אלא מערערים לגיטמיציה של ישראל".

 

בארגון מסכמים ומסבירים: "רצינו להראות שקהילות המיעוטים מסרבות לקחת חלק בפרופגנדה, יכולות להתחבר לאמת ולא לתת שידחקו את הזהות שלהן ויכפו עליהן דעות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"זה האפר ווסט סייד, לא פקיסטן".
מומלצים