שתף קטע נבחר

חירש, עיוור וצולעת יושבים לקפה יחד

call יכול - מוקד השירות הכי מיוחד בארץ חוגג עשור. החברה, שמעסיקה אנשים עם מוגבלויות קשות מכל הסוגים, מציגה תוצאות טובות יותר במתן שירות, שביעות רצון לקוחות ומכירות ומוכיחה - הם יכולים ועוד איך

"כשזה מגיע לאנשים עם מגבלה התפיסה היא שהם לא יכולים, המקום הזה קם בשביל להוכיח שהם יכולים אם נותנים להם את הדברים שהם זקוקים להם". כך, במשפט אחד, מסכם ד"ר גיל וינש, בעלים, מנכ"ל וממקימי "call יכול", את הרציונל מאחורי הקמת החברה המעסיקה כמאתיים עובדים. אכן, מדובר בחברה ולא בעמותה או ארגון, למרות שרוב העובדים נמנים על מקבלי הקצבאות מהמדינה והם בעלי מוגבלות.
 
 
ייחודו של המקום נובע, בין השאר, מהנגשה רגשית ותפעולית הקיימת במקום, בשונה מרוב מקומות התעסוקה האחרים. "דווקא ההתאמות הפיסיות הן הפשוטות כי ברגע שעשית רמפה, משקופים ותוכנות לכבדי ראייה לאלו שצריכים, זה פשוט", מסביר וינש. "ההתאמות הגדולות הרבה יותר והמורכבות הרבה יותר, הן התאמות תפעוליות, יש עובדים שאני יודע אם הם יבואו בבוקר לפי איך שהם מרגישים, זאת אומרת אני לא יכול לתכנן אם הם יבואו".
 

להגיע לתוצאות תוך התייחסות למגבלה והתגברות עליה

המוקד נערך מראש עם עובדים כוננים כך שאם עובד מתקשר ומודיע על מחלה, מקום העבודה לא נפגע מכך והעובד יכול לחזור אחרי מספר ימים נינוח ורגוע ללא בעיה. למשל, אם עובדת עברה הוטרדה מינית בעברה, היא תשובץ תחת מנהלת ולא תחת מנהל כדי להקל על התנהלותה. הסוד ככל הנראה הוא בתשומת הלב לפרטים ובגמישות.
 
והתוצאות מסתבר, מפתיעות: במוקד שירות "רגיל" משך העסקה של עובד הוא כחצי שנה, ב-"call יכול" העובדים מתייחסים למקום כקריירה, מתקדמים לתפקידים בכירים ונשארים בממוצע כארבע שנים. לא סתם בחר וינש דווקא בתחום הטלפוניה, בו ניתן לכמת מספרית את איכות העבודה של עובדי החברה מול צוותים במוקדים אחרים. "שואלים אותי, תגיד, אבל הם באמת יכולים האנשים האלה, הם באמת באמת יכולים כמו כולם? ואני אומר תסתכלו על המסך, הנה צוות רגיל, הנה צוות שלנו, אנחנו יותר טובים, בשיחות, במכירות, בשירות ובשביעות הרצון של הלקוחות".
 
מעל לשישים מדינות כבר שלחו למוקד בראשון לציון נציגים שיראו וילמדו כיצד ראוי לפעול. מוקד "call יכול"   ()
מעל לשישים מדינות כבר שלחו למוקד בראשון לציון נציגים שיראו וילמדו כיצד ראוי לפעול. מוקד "call יכול"
 
האו"ם שמע על המוקד לפני כמה שנים והעביר לכל המדינות החברות בו מכתב המתאר מודל חדש בהעסקה של אנשים עם מגבלה. מעל לשישים מדינות כבר שלחו למוקד בראשון לציון נציגים שיראו וילמדו כיצד ראוי לפעול.
 
"אנחנו נראים שונה מבחוץ או מבפנים אבל ההתייחסות פה היא רגילה", מסבירה אפרת בן יצחק,

מוקדנית ודוברת "call יכול", "היא מאפשרת להגיע לתוצאות תוך התייחסות למגבלה והתגברות על המגבלה".

 

אמיר בר נתן, יועץ בכיר וממקימי "call יכול", מתוודה: "באירוע חברה שהיה לא מזמן כשחגגנו עשור, היו לי כמה רגעים שמצאתי את עצמי לוקח נשימה כזאתי עמוקה מהתרגשות, הולך הצידה ומסתכל על המארג המופלא הזה שרוקד שם ביחד", הוא מתאר. "כסא הגלגלים עם הקביים, כבדת ראייה עם כבדת השמיעה, כל כיסויי הראש מכל הדתות והעדות האפשריים ביחד, במעגל שפרץ באופן ספונטני פנימה, ושמח ורקד וחיבק ונישק ועשה הכול. הסתכלתי על זה ואמרתי זה מה שרצינו ליצור".

 

שיא בכר, מתאמת גיוס ואחראית יח"צ בחברה מסכמת: "חירש, עיוור וצולעת יושבים לקפה עם דתי, חילוני, מוסלמית ושומרוני. זאת לא בדיחה, זה 'call יכול'".

 

מוקד "call יכול" מגייס עובדים נוספים. מחפשים עבודה? רוצים להשתמש בשירותי המוקד? התקשרו 03-7701500 או שלחו מייל ל: office@callyachol.co.il .

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"בשבילנו זה בית. ובית לא מחליפים"
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים