שתף קטע נבחר

החורף מגיע ללונדון: בית קולנוע יקרין מרתון של כל פרקי "משחקי הכס"

"קולנוע הנסיך צ'רלס" יערוך לקראת סוף החודש מרתון הקרנה שיימשך כמעט 70 שעות. הכניסה: חופשית. נשמע טוב? בדקנו איזה טיסות לואו קוסט יביאו אתכם לשם וריכזנו המלצות נוספות לבילויים בבירה הלונדונית

הביג בן וחאליסי, שילוב מנצח (צילומים: מתוך ויקיפדיה ושאטרסטוק) (צילומים: מתוך ויקיפדיה ושאטרסטוק)
הביג בן וחאליסי, שילוב מנצח(צילומים: מתוך ויקיפדיה ושאטרסטוק)
 

חאליסי וג'ון סנואו מגיעים אל המסך הגדול - ואתם מוזמנים. "קולנוע הנסיך צ'רלס" (Princes Charles Cinema) שבלונדון יערוך החל מ-27 בנובמבר בשעה 19:00 מרתון שבו יקרין את כל 67 הפרקים של סדרת "משחקי הכס" במשך כמעט 70 שעות רצופות. הכניסה לאירוע היא ללא תשלום. הצופים שייענו לאתגר גם לא יזדקקו לחדר במלון במשך כמעט שלוש היממות של התככים והמזימות בעולם הדמיוני של שבע הממלכות.

 

הצופים בהקרנה יזכו לאכול גם פיצות באדיבות רשת MOD Pizza, שאף תגריל בקרב הצופים זוכה אחד בפיצות לשנה שלמה. להרשמה להקרנה המרתונית - הקליקו. ואם כבר אתם בלונדון ויש לכם זמן חופשי, אספנו עבורכם כמה המלצות לבילוי בבירה הבריטית.

 

אמנות

אחד מחברי הכבוד של "מועדון ה-27" הידוע, שחבריו בו אומנים על-זמניים שמתו בגיל 27, הוא ז'אן מישל בסקיאט. האומן האמריקני נחשב לאחד האומנים החשובים של שנות השמונים, ויצירותיו לא רק שיקפו היטב את רוח התקופה, אלא גם הביעו מחאה חברתית, מתחו ביקורת רבה והצביעו על צביעות החברה האמריקנית. בסקיאט מת בגיל 27 ממנת יתר, מה שהעלה את ערך יצירותיו והכניס אותו לפנתיאון הנצחי של האומנות האמריקנית.   

 

  

הצצה לתערוכה בסרטון 360 מעלות

 

תערוכה מקיפה של בסקיאט מוצגת בימים אלה ב"ברביקן", היכל התרבות והאומנות האנין במזרח לונדון. איפה: Barbican – Silk Street, London 0207-638-4141. התערוכה מוצגת מעתה ועד 28 בינואר 2018.

 

ואם כבר אתם ב"ברביקן", כדאי שתקבלו טעימה מאחד המופעים המשובחים שמתארחים במקום. לחלופין, אפשר לערוך סיור רגלי בסביבתו המרשימה של ה"ברביקן", שהיא מופת של אדריכלות ברוטליסטית. מחיר כניסה לתערוכה: 16 ליש"ט, 10 ליש"ט לבני נוער ולקשישים.

 

ועכשיו לאכול 

בראנץ' הוא מוסד קדוש ומכובד בלונדון. בימי שבת וראשון נוהגים הלונדונים להטביע את ההנגאובר של הלילה הקודם בבראנץ' גדול, עמוס וטעים. אחד הבראנצ'ים הטובים והמיוחדים בעיר מוגש ברשת המסעדות ההודיות המשובחות "דישום" (Dishoom). תורים ארוכים משתרכים מחוץ למסעדות הרשת, על כן עצתנו הידידותית היא להקדים ולהגיע למסעדה בסופי השבוע לפני השעה 11:00.

מסעדת "דישום" (צילום: מתוך אתר רשת המסעדות) (צילום: מתוך אתר רשת המסעדות)
מסעדת "דישום"(צילום: מתוך אתר רשת המסעדות)
 

הבראנצ'ים המקומיים משלבים ארוחות בוקר מסורתיות עם נגיעות הודיות מתוחכמות. בתפריט: הקג'ריוואל – שתי ביצים על טוסט עם גבינה והמון צ'ילי; נאן הודי עם נקניקייה ופלפל שחור; אומלט בסגנון בומביי, עם עגבניות, בצל, כוסברה וצ'ילי וגם באן מסקה – לחמנייה פריכה, שצולים אותה מבחוץ וממלאים אותה בחמאה ואז טובלים בצ'אי המתוק המקומי. אל תחשבו על קלוריות. לפרטים נוספים - הקליקו.

 

שופינג

לונדון היא גם ממלכה של שווקים מצוינים. אחרי שסימנתם וי על כל המוּכרים (פורטובלו, בורו מרקט, קמדן), סורו לברודווי מרקט (Broadway Market), הממוקם במזרח לונדון הטרנדית בואכה שורדיץ'. שוק ברודווי הוא למעשה הגרסה העדכנית והלא ממוסחרת של שוק פורטובלו המוכר בנוטינג היל. השוק נפרש לאורכו של רחוב קטן ומציע דוכני מזון אורגני, חולצות וינטג' וספרים. ברחוב פזורים חנויות אוכל, בתי קפה נעימים, מסעדות אורגניות וחנויות של רהיטים עתיקים.

ברודווי מרקט (צילום: שאטרסטוק) (צילום: שאטרסטוק)
ברודווי מרקט(צילום: שאטרסטוק)
 

בסופי שבוע מוזיקאים מקומיים מנגנים ברחוב, ואם השמש מציצה – היא מספקת תאורה מושלמת. הכניסה לשוק מתחילה מלונדון פילדס, אחד הפארקים השווים ביותר בלונדון, והיציאה ממנו תפגיש אתכם עם התעלה המפורסמת החוצה את לונדון. כדאי לסיים את הביקור בשוק בשיטוט לאורך התעלה, שם תוכלו להציץ לבתי הסירה של חלק מתושבי העיר. לפרטים נוספים - הקליקו.

 

אם זהו הביקור התשיעי שלכם בלונדון – וגם אם לא – כדאי להמיר את השהות באתרי התיירות השחוקים והלעוסים בשכונה קצת יותר בועטת. שורדיץ' (Shoreditch), למשל. היא נטועה באמצע הדרך בין המרכז למזרח העיר, ובעצם היא הלב הפועם האמיתי של לונדון. יש בה גלריות עצמאיות, חנויות בגדים אופנתיות, מסעדות טובות, ברים רועשים, מועדוני מוזיקה, גרפיטי וגם בתי מלון שווים.

שורדיץ', לונדון (צילום: שאטרסטוק) (צילום: שאטרסטוק)
שורדיץ', לונדון(צילום: שאטרסטוק)

חנות ספרים בשורדיץ'  (צילום: שאטרסטוק) (צילום: שאטרסטוק)
חנות ספרים בשורדיץ' (צילום: שאטרסטוק)
 

כדי לקבל דגימה מעמיקה, מצוינת ומעוררת תיאבון של האומנות המקומית, הירשמו לסיור מודרך בעברית ברחובות השכונה, של חברת "ארטרנטיב". את הסיור (וסיורי אומנות אחרים בלונדון) מדריכות בחורות ישראליות ידעניות, המתגוררות בלונדון ועוסקות באומנות ובארכיטקטורה. הסיור בשורדיץ' מצליח להקיף את אומנות הרחוב וכולל גם ביקורים בכמה גלריות מצוינות.

 

לינה 

בתי מלון מומלצים בשכונה: "הוקסטון" (Hoxton Hotel) ו"אייס" (Ace Hotel), מלונות בוטיק מפנקים, נעימים ומלאי סטייל. אם מזמינים מראש – המחיר נוטה להיות סביר (200-150 ליש"ט ללילה). גם אם לא לנים ב"הוקסטון", כדאי לבלות בבר הנטוע בקומת הכניסה של המלון, ולו כדי להתעדכן בטרנדים הלוהטים באופנה, כפי שהם מודגמים בבגדים שלובשים מעצבי האופנה המרבים לפקוד את המקום.

 

אפשרות זולה יותר היא הסניף השכונתי של רשת "הולידיי אין אקספרס". החדרים קטנים והמלון נטול אופי, אבל כשאתם מבקרים בשורדיץ', ממילא אין סיבות רבות לישון. 75 ליש"ט ומעלה ללילה.

 

באזור הרועש ביותר השכונה נמצא הוסטל "דיקשנרי" (Dictionary), שמציע חדרים נקיים ושירות טוב. זוהי אפשרות מומלצת לצעירים, לצעירים ברוחם ולחסכנים בארנקם. 33 ליש"ט למיטה בחדר עם שותפים, 97 ליש"ט לחדר ליחיד.

 

טיסות זולות

כדי להקל עליכם ולמנוע מראש תירוצים, חיפשנו טיסות זולות ללונדון לתאריכים של המרתון. תמורת 372 דולרים תוכלו לטוס עם טורקיש איירליינס ללונדון דרך קונקשן באיסטנבול. המראה מישראל ב-23 בנובמבר בשעה 10:20, המראה חזרה מלונדון ב-6 בדצמבר בשעה 10:15.

 

טיסה הלוך עם יוקריין איירליינס וחזור וויז אייר תעלה לכם 281 דולר - כולל מזוודה בכל הטיסות. יציאה מישראל ב-27 בנובמבר בשעה 15:15 עם עצירה בקייב בדרך, חזרה מלונדון ב-2 בדצמבר בשעה 12:10 והגעה ארצה ב-19:30.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאטרסטוק ומשחקי הכס
דאינריז טארגאריין והביג בן, שילוב מנצח
צילום: שאטרסטוק ומשחקי הכס
מומלצים