שתף קטע נבחר

שדרוגים בדירת קבלן: מה כדאי לבקש מראש

לפני שאתם חותמים על חוזה הרכישה מול הקבלן, הנה השדרוגים שכדאי לתמחר מראש, והטעויות שכדאי להמנע מהן. אתר "המקצוענים" עם כתבה שנייה בסדרה

אתם יושבים לפגישה עם הקבלן לפני רכישת הדירה, ומעוניינים לבצע כל מיני שדרוגים. חשוב שתבדקו היטב את המפרט הטכני של הדירה ותתמחרו מראש את עלות השינויים, עוד לפני החתימה על החוזה.

 

מהם השינויים הנפוצים? בכתבה הקודמת, התייחסנו לשינוי חלוקת החדרים בתוך הדירה, למיקום ארון החשמל, לשדרוג המטבח ולהנמכת הרצפה. בכתבה זו, נסקור את יתר השינויים העיקרים שכרוכים במשא ומתן עם הקבלן.

 

עוד כתבות בנושא:

סוגי עץ לרהיטים: מה ההבדלים ביניהם?

צביעת דירה: איך מחשבים עלויות צבע

שיפוץ בגבס בבית: אסתטיקה ואקוסטיקה

 

הנמכת תקרה לתאורה ולהסתרת מיזוג – כן או לא?

"אני ממליץ לבקש מהקבלן שלא יבצע את הנמכות התקרה בחלל המטבח והסלון", אומר מעצב הפנים ארז חייט. "זאת, מפני שלרוב ניתן תמורת תוספת תשלום למקם את פתחי המיזוג בצורה דקורטיבית יותר, ולא עם פתחי שירות סטנדרטים שממוקמים במקומות גלויים ופוגעים בעיצוב.

 

"בנוסף, פעמים רבות התקרה מונמכת הרבה מעבר לנדרש, וגורמת לחלל להיראות הרבה יותר קטן. עבור שינויים בעבודות הגבס הקבלן ידרוש לעתים סכום גבוה יותר מקבלן ביצוע חיצוני המוזמן מטעם בעל הדירה, ולא בהכרח יספק תוצאה מוקפדת כפי שניתן היה להשיג".

 

ומה לגבי גופי התאורה? "אם עדיין לא יודעים מה תהיה חלוקת הריהוט הסופית, כדאי להימנע מגופי תאורה יורדים", אומר חייט. "זאת מפני שאם בעתיד נשנה את מיקום פינת האוכל, או את פינת הישיבה בסלון, המיקום של התאורה יצטרך להשתנות בהתאם. במקרה כזה עדיפים גופי תאורה צמודי תקרה, שיאפשרו יותר דינאמיות בסידור הריהוט".

 

"מי שמעוניין לחסוך בעלויות, ולא מתכנן להנמיך תקרה מגבס, חשוב מאוד שיבצע תכנון תאורה מדויקת מראש", אומרת מעצבת הפנים לילך נקל. "זאת, מפני שניתן להגיע לתוצאות מאוד מרשימות גם מבלי להנמיך את כל התקרה בחלל הציבורי בבית. למשל, סביר להניח שלא יהיו שינויים במטבח ב-15 השנה הקרובות, כך שאין מניעה למקם את הנורות מעל האי במטבח מראש".

 

   (צילום: רז רוגובסקי, באדיבות לילך נקל) (צילום: רז רוגובסקי, באדיבות לילך נקל)
(צילום: רז רוגובסקי, באדיבות לילך נקל)

רובה אקרילית או אפוקסית?

זה לא סוד שבעלי מקצוע מעדיפים שלא ליישם רובה אפוקסית בין האריחים. מדובר בעבודה מורכבת יותר, שמצריכה מומחיות ועולה הרבה יותר כסף. קבלנים לפעמים לא יסכימו לכך, גם עבור תוספת תשלום. "הבעיה היא שבחללים רטובים כמו מטבח וחדר שירותים, עשויות להיות בעיות רטיבות במשך הזמן כתוצאה מבלאי מואץ של הרובה האקרילית", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים".

 

"הנזק שייגרם לשכנים מלמטה כתוצאה מכשלי האיטום, יהיה על חשבונכם בסופו של דבר. לכן, כדאי להתעקש על העניין עוד לפני רכישת הדירה. אם הקבלן לא יסכים, לרוב לא תהיה ברירה אלא לחרוץ את הפוגות בגמר הבנייה וליישם רובה חדשה באמצעות בעל מקצוע מטעמכם".

 

אריחים עד גובה התקרה באמבטיה?

"הסטדנרט לחיפוי קירות בחדר האמבטיה והשירותים הוא אריחים עד גובה המשקוף או 30 ס"מ מעל המשקוף", אומר חייט. "הבעיה היא שבחללים רטובים אלו ישנה נטייה ללחות מאוד גבוהה. ברגע שנותר קיר חשוף, צריך להתעסק בצביעה שלו אחת לכמה שנים, ומעבר לכך מדובר במראה הרבה פחות מעוצב מאשר חלל שמחופה כולו באריחים ומעניק תחושה יוקרתית יותר של ספא".

 

לדבריו, "כדאי לבקש זאת מהקבלן כבר בשלב התחלתי, אך לקחת בחשבון שתידרש הנמכת תקרה מגבס עמיד למים, על מנת שהגימור יהיה אסתטי יותר. בנוסף, כיום ישנו מעבר לאריחים גדולים במיוחד בחדרים אלו, המונעים כמות גדולה של פוגות וכשלי איטום בהמשך.

 

"אם הקבלן לא מסכים לחפות את הקירות באריחי ענק, בקשו ממנו לחפות רק באיזורים המחייבים אותו לצורך קבלת טופס 4, שכן ממילא תצטרכו לפרק את החיפויים הללו בהמשך".

 

   (צילום: רז רוגובסקי, באדיבות לילך נקל) (צילום: רז רוגובסקי, באדיבות לילך נקל)
(צילום: רז רוגובסקי, באדיבות לילך נקל)

נגרות עושה את ההבדל בתחושה

"נגרות היא אחד האלמנטים העיקריים שעושים את ההבדל בין דירה 'פשוטה' לדירה משודרגת", אומרת נקל. "היא יוצרת את האווירה ומספרת את 'הסיפור' של דיירי הבית".

 

לדבריה, "רהיטים קל יותר לשנות במשך הזמן מאשר חיפויי קירות, חזיתות של ארונות וכל אלמנט נגרות שהוא קבוע ומחובר לקירות או לרצפה. לכן, אם אין לכם מספיק תקציב לריהוט מלא של הבית כבר בשלב הראשוני, כדאי לפחות להשקיע בשדרוג אלמנטים שבהמשך יעלה הרבה יותר כסף לפרק ולהתקין אותם מחדש.

 

"ניתן למשל לדחות את קנייתם של חלק מהרהיטים לטובת שדרוג חזיתות במטבח, או לטובת חיפוי של חלק מקירות הבית. ריהוט תמיד אפשר להוסיף בהמשך. לעומת זאת, התעסקות עם שיפוץ כרוכה בהרבה יותר משאבים, זמן ולכלוך".

 

    (צילום: רז רוגובסקי, באדיבות לילך נקל) (צילום: רז רוגובסקי, באדיבות לילך נקל)
(צילום: רז רוגובסקי, באדיבות לילך נקל)

בדקו שחנוכיית המים לא מונעת גישה נוחה לחדר השירות

"ישנם קבלנים שממקמים את חנוכיית המים בחדר השירות באופן שמפריע למקם שם מכונת כביסה ומייבש", אומר חייט. "עם תכנון מקדים, ניתן לדרוש מהקבלן למקם את החנוכייה במקום אחר, ואף להטמיע אותה בעזרת נגרות בקיר נסתר או בתוך רהיט. כך, ניתן לשמור על גישה נוחה מבלי לפגוע בעיצוב ומבלי לתפוס חלל שיכול לאכלס מכשירי חשמל".

 

הנושא יידון בהרחבה בשבוע הבא, בפאנל "מעבר לגבולות המעטפת", במסגרת הוועידה לאדריכלות ועיצוב של מרכז הבנייה הישראלי אשר תתקיים ב-28 לנובמבר במלון המלך שלמה באילת.

 

מחפשים קבלן שיפוצים? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רז רוגובסקי, באדיבות לילך נקל
צילום: רז רוגובסקי, באדיבות לילך נקל
מומלצים