שתף קטע נבחר

צפו: מטאור התגנב לסרטון של אסטרונאוט

האסטרואנוט האיטלקי פאולו נספולי צילם בתחילת החודש את כדור הארץ מהחלל ותפס מטאור, שנכנס לאטמוספירה במהירות אדירה

 

 

 

בזמן שצילם את הנוף המרהיב של כדור הארץ מהחלל, אסטרונאוט בתחנת החלל הבינלאומית תפס במקרה מאטרו, בזמן שזה נכנס לאטמוספרה של כוכב הלכת שלנו והתמסמס לו בשמיים שמעל האוקיינוס האטלנטי, לא רחוק מדרום אפריקה.

 

האסטרונאוט פאולו נספולי מסוכנות החלל האירופית (איס"א) צילם את הסרטון ב-5 בנובמבר בזמן שתחנת החלל עברה מעל דרום האוקיינוס האטלנטי, בגובה של בערך 400 קילומטרים מעל כדור הארץ. את המטאור שעשה "פוטובומב" אפשר למצוא בפינה הימנית העליונה בסרטון, לאחר 7-8 שניות מתחילתו.

 

נקודה קטנה בחלל (צילום: סוכנות החלל האירופית) (צילום: סוכנות החלל האירופית)
נקודה קטנה בחלל(צילום: סוכנות החלל האירופית)

 

באתר Space.com הסבירו שבגלל שבחודש האחרון היו שלושה מטרי מטאורים, קשה לדעת לאיזה מבין האירועים הללו המטאור הזה שייך. ייתכן שכדור האש הזה היה חלק ממטר המטאורים השנתי טאוריד שהגיע לשיאו כמה ימים לאחר מכן, ב-10 בנובמבר. ייתכן שאולי הוא היה חלק מוקדם למדי של מטר המטאורים לאוניד שהגיע לשיאו בסוף השבוע האחרון, אך היה פעיל בכל חודש נובמבר.

 

מטאורים הם בעצם חלקי סלע, לרוב כאלו שמגיעים משביטים או מאסטרואידים, שנכנסים לאטמוספרה של כדור הארץ במהירות גבוהה. החיכוך עם האטמוספרה יוצר חום שגורם למטאורים להתאדות ולהאיר את השמיים, כמו "כוכבים נופלים". לפעמים, המטאורים מתפצלים וניתזים כשהם פוגעים באטמוספרה, וכך נוצר הבזק אור בהיר המכונה כדור אש.

 

"זה אכן נראה כמו מטאור בהיר או כדור אש", הסביר דטלף קושני, חוקר בכיר באיס"א, בהודעה רשמית עם פרסום הסרטון. "אפשר לראות את כדור האש מאיר מלמעלה את העננים, אז הוא כנראה היה מאוד קרוב אליהם".

 

חוקר בכיר נוסף, רודיגר ג'ן, חישב כי "הגוף הזה זז הרבה יותר מהר מהרגיל" ונכנס לאטמוספרה במהירות של 40 קילומטרים לשנייה – או 144 אלף קמ"ש. לפי ג'ן, מדובר במהירות כפולה מהמטאור הממוצע, "אך עדיין מדובר במהירות שהיא בתוך הטווח הנצפה של 11 עד 72 קילומטרים לשנייה (40 אלף קמ"ש עד 260 אלף קמ"ש).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סוכנות החלל האירופית
המטאור מוקף בעיגול
צילום: סוכנות החלל האירופית
מומלצים