שתף קטע נבחר

מיאמי: כל מה שצריך לדעת לפני שיוצאים לחופשה בעיר

האווירה הלטינית ב"הוואנה הקטנה", יצירות הגרפיטי המרהיבות בשכונת ווינווד, החופים עם החול הלבן והאחוזה של מעצב העל ורסצ'ה שנרצח ב-1997. לרגל השקת קו טיסות ישירות למיאמי, כתב ynet חופש יצא לעיר וחזר עם רשימת המלצות ארוכה במיוחד

 

 

רק לפני חודשיים סערו הרוחות במיאמי. העיר עמדה בפני מה שהיה נראה כלא פחות מסכנת השמדה, כאשר "המפלצת הגדולה" – כפי שכינה נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ את סופת ההוריקן "אירמה" – שעטה לעבר פלורידה במסלול לפגיעה ישירה במיאמי עצמה.

 

כ-6.5 מיליון בני אדם שמתגוררים בדרום פלורידה, שליש מאוכלוסיית המדינה, כבר קיבלו הוראה להתפנות מבתיהם. את אלו שבחרו להישאר הזהירו הרשויות: "אתם לא תשרדו". אך ברגע האחרון, לאחר שזרעה הרס וחורבן באיים הקריביים והביאה למותם של 28 בני אדם, הוסט מוקד הסופה אל חופה המערבי של פלורידה, ומיאמי ניצלה.

נופש במיאמי (צילומים: גלעד כרמלי) (צילומים: גלעד כרמלי)
נופש במיאמי(צילומים: גלעד כרמלי)
 

קו החוף של מיאמי (צילום: סיון פרג') (צילום: סיון פרג')
קו החוף של מיאמי(צילום: סיון פרג')
 

למרות שמוקד הסופה פסח על העיר בסופו של דבר, היא ספגה פגיעה קשה. הרוחות העזות הצליחו להפיל שני מנופי ענק באתרי בנייה במיאמי וכן לטלטל בניינים, רחובות במרכז העיר הפכו לנהרות גועשים וגורדי השחקים הפכו לאיים שבהם התושבים הוחזקו כבני ערובה.

 

חודשיים לאחר מכן – אין כמעט זכר לאותה סופה שהכניסה את ארה"ב לחרדה וגרמה לטראמפ להכריז על דרום פלורידה כ"אזור מוכה אסון". גורדי השחקים הענקיים בשכונת בריקל התוססת נוצצים בשמש, והמים הרבים שזרמו ברחובותיה כאילו לא השאירו שום סימן. "כל האזור הזה היה מוצף במים עד גובה של 1.5 מטר", נזכר אלכס, מלצר במסעדת "Bubba Gump" הסמוכה למרינה. "תקתקו הכל ותיקנו את הנזקים ממש מהר".

מימין: מיאמי כיום. משמאל: מיאמי בעיצומה של הסופה (צילום: גלעד כרמלי ו-AFP) (צילום: גלעד כרמלי ו-AFP)
מימין: מיאמי כיום. משמאל: מיאמי בעיצומה של הסופה(צילום: גלעד כרמלי ו-AFP)
 

עיתוי הסופה כנראה הלחיץ מעט גם את "אל על", אשר הודיעה ארבעה חודשים קודם לכן כי תשיק בתחילת נובמבר את קו הטיסות הישיר בין תל אביב למיאמי. זאת לאחר הפסקה של תשע שנים בפעילות הקו. החששות לגורלה של מיאמי לאחר ההוריקן, כאמור, התבדו – וטיסת הבכורה החגיגית יצאה לדרך כמתוכנן. הצטרפנו אליה.

 

הקו הישיר למיאמי הוא בשורה משמעותית ל-70 אלף הישראלים שחיים בדרום פלורידה, אך גם לקהילה היהודית הגדולה של פלורידה, אשר מונה כ-530 אלף יהודים – רובם בדרום המדינה, במיאמי וסביבותיה. מדובר בקהילה חזקה מאוד שבבעלותה עסקים רבים, בהם גם כמה מלונות. "שדרות יצחק רבין" בין מרכז מיאמי לחוף ואנדרטת השואה המרשימה במיאמי ביץ' הם עדות ברורה לחשיבותה והשפעתה של הקהילה הזו.

 

אתם באמריקה, דברו ספרדית

אך בניגוד למה שניתן לצפות – עברית לא שומעים כאן בכלל. אלא אם מזהים שאתם ישראלים, ואז כנראה יברכו אתכם ב"שלום". אך השפה השולטת ברחובות מיאמי היא לגמרי ספרדית. 65% מתושבי מיאמי הם היספאנים – וכמחצית מתוכם קובנים. בתחילת שנות ה-60 התיישבו בעיר רבים מהפליטים שנמלטו מפני משטרו של פידל קסטרו, וייסדו את השכונה שלימים זכתה לכינוי "הוואנה הקטנה" (Little Havana).

 

בשנות ה-70 וה-80 הייתה השכונה מוקד של עוני ופשיעה, אך כיום מדובר בשכונה ציורית שמהווה מוקד תיירותי חשוב במיאמי. ברחבי השכונה בתי קפה ופאבים רבים, מסעדות, גלריות אמנות ואיך לא – חנויות סיגרים. והכל באווירה קובנית קלילה ושמחה.

הכנת סיגרים ב"הוואנה הקטנה" (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
הכנת סיגרים ב"הוואנה הקטנה"(צילום: גלעד כרמלי)

בית קפה ב"הוואנה הקטנה" (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
בית קפה ב"הוואנה הקטנה"(צילום: גלעד כרמלי)

אסור לפספס ב"הוואנה הקטנה" את הממתק הקובני המפורסם "Pastelito De Guayaba" – או בקיצור, מאפה מתוק ממולא בריבת גויאבה אדומה – שאותו ניתן לרכוש במקומות רבים בשכונה לצד סמל קובני נוסף – קפה שחור מתוק עם סוכר חום. בימי שישי מתקיימים בשכונה אירועי "Cultural Fridays" – כמה רחובות נסגרים ויש מסיבות רחוב, הופעות חיות, דוכני אוכל, דוכני מכירות ועוד.

פסטליטו דה גויאבה (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
פסטליטו דה גויאבה(צילום: גלעד כרמלי)
 

משקה קנה סוכר (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
משקה קנה סוכר(צילום: גלעד כרמלי)
 

מקומות מעניינים במיוחד ב"הוואנה הקטנה" הם מוזיאון האומנות CUBAOCHO שהוא בעצם גם פאב ענק, וכן הבר "Ball & Chain" שהיה בעבר בבעלות של יהודי שהפעיל במקום אכסניה סודית שבה שוכנו פועלים שחורים בתקופת ההפרדה הגזעית.

מוזיאון האמנות (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
מוזיאון האמנות(צילום: גלעד כרמלי)

הבר במוזיאון האמנות ב"הוואנה הקטנה" (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
הבר במוזיאון האמנות ב"הוואנה הקטנה"(צילום: גלעד כרמלי)

מקום מעניין נוסף הוא פארק Maximo Gomez – שבו ניתן לפגוש את הפרלמנטים המקומיים ולראות את זקני השכונה משחקים במשחק המסורתי של קובה – דומינו. "רוצים לשחק?", שאל אותנו אלפונסו, אחד השחקנים היותר בולטים במקום, "רק אם הגעתם לגיל 55". אחרת, אפשר רק להסתכל מהצד. תנאי זה תנאי.

זקני "הוואנה הקטנה" משחקים דומינו (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
זקני "הוואנה הקטנה" משחקים דומינו(צילום: גלעד כרמלי)

 (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
(צילום: גלעד כרמלי)
 

ונדליזם שהפך לאמנות

לא רחוק מ"הוואנה הקטנה" נמצאת שכונה ציורית נוספת – ווינווד (Wynwood). השכונה, שמיושבת בעיקר על ידי פוארטו ריקנים ומהגרים ממרכז ודרום אמריקה, הייתה בעבר אזור תעשיה ובהמשך מוקד של מצוקה, עוני ופשיעה. אחד מסמלי אותה פשיעה – הגרפיטי שמעטר כמעט את כל קירות השכונה – הפך לסמל של המקום.

 

כיום, השכונה היא אטרקציה תיירותית. חלק ממנה נתחם כגלריית אומנות אורבנית פתוחה בשם "Wynwood Walls", שהכניסה אליה חופשית. בין קירות הגרפיטי בכניסה למתחם יש מסעדה גדולה ונחמדה, שמציעה מגוון מנות גריל. בחלק אחר של השכונה יש בתי אופנה רבים בנוסף למסעדות, בתי קפה ופאבים, ואפילו מאפייה כשרה ענקית בשם "Zak The Biker" שהיא גם בית קפה בעצמה.

גרפיטי אמנותי בווינדווד (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
גרפיטי אמנותי בווינדווד(צילום: גלעד כרמלי)

 (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
(צילום: גלעד כרמלי)

 (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
(צילום: גלעד כרמלי)

מסעדה עם שיק בווינדווד (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
מסעדה עם שיק בווינדווד(צילום: גלעד כרמלי)

המבנה השחור-לבן מול המאפייה הוא קניון האאוטלט הראשון שנפתח בדרום פלורידה, וצמוד לו בולטת במיוחד חנות גלידות וארטיקים קטנה בשם "Cielito". כל הארטיקים המיוחדים במקום הם עבודת יד של אייוואן, בעל החנות, ואשתו. תגידו לו שאתם מישראל והוא ישר יפתיע אתכם בשאלת "מה נשמע? הכל סבבה?" במבטא דרום אמריקני כבד, ויספר לכם שהוא ביקר בישראל כמה וכמה פעמים ו"מת על הארץ הזאת".

הקניון בווינדווד (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
הקניון בווינדווד(צילום: גלעד כרמלי)
  

הארטיקים ב-Cielito (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
הארטיקים ב-Cielito(צילום: גלעד כרמלי)

מעונב ביום, תוסס בלילה

לצד הבתים הנמוכים וההיסטוריים של "הוואנה הקטנה" ו-ווינווד, בולטים בנוף של מיאמי גורדי השחקים הענקיים של שכונת בריקל – המרכז העסקי של העיר. ביום מדובר באזור תוסס במיוחד עם תנועה של אנשי עסקים מעונבים שאינה פוסקת לרגע. בלילה, האזור תוסס לא פחות ומתמלא במבלים שפוקדים את הפאבים, המועדונים ובתי הקפה הרבים – אך גם מעונב לא פחות. מסתבר שהמקומיים יוצאים לבלות עם בגדים חגיגיים ואלגנטיים במיוחד.

שכונת בריקל (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
שכונת בריקל(צילום: גלעד כרמלי)

 (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
(צילום: גלעד כרמלי)
 

אחד הפאבים הפופולריים ביותר בשכונה הוא "Sugar", שנמצא על גג מלון EAST בן 40 הקומות. בערבי שישי ושבת משתרך תור ארוך של אנשים שממתינים למקום בפאב מחוץ למלון, אז אם אתם לא מתארחים במלון כדאי להזמין שולחן מראש. המלון עצמו הוא מלון אורבני אך מפנק, אולם ארוחת הבוקר רחוקה מהסטנדרט הישראלי ומורכבת מבופה של מבחר פירות גדול, יוגורט וכמובן בייקון, כי באמריקה אי אפשר בלי. זה לא הפריע לראפר סנופ דוג להתארח גם במלון יחד איתנו, וכשנתקלנו בו ליד המעלית הוא היה נראה מרוצה במיוחד.

 

צמוד למלון נמצא קניון ענק בשם "Brickell City Centre". המחירים אמנם לא זולים מאוד מהמחירים בארץ, אך המבחר עולה על כל קניון ישראלי. בין המסעדות בקניון – מסעדת "Big Easy" שמגישה דווקא מנות בסגנון דרום אפריקני, וגודל המנות הוא בהחלט big. מול המלון נמצא בית חב"ד, ושם פועלת מסעדה כשרה לטובת שומרי המסורת.

 

שייט במפרץ, מסע וירטואלי לחלל ושופינג

במרחק נסיעה קצרה משכונת בריקל, מצדו השני של הנהר, נמצאים המרינה והנמל. הנמל של מיאמי הוא אחד הגדולים והחשובים בארה"ב, ומכונה לעתים "שער המשא של אמריקה" וגם "בירת הקרוזים של העולם". כשמו כן הוא, הנמל הוא מוקד יציאה של שייט תענוגות – בעיקר לקריביים ולאיי בהאמה. מהמרינה עצמה ניתן לצאת לשייט צנוע וקצר יותר במפרץ ביסקיין, על יאכטות או סירות קטמרן.

מדשאות מול הנמל (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
מדשאות מול הנמל(צילום: גלעד כרמלי)

 (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
(צילום: גלעד כרמלי)
 

סמוך לנמל נמצא פארק המוזיאונים, ובו כמה מוזיאונים מושקעים במיוחד. אחד מהם הוא מוזיאון המדע (Phillip and Patricia Frost Museum of Science), שבו מגוון מוצגים מסקרנים לצד פלנטריום ואקווריום ענק. הפלנטריום מציג סרט תלת-מימדי על מערכת השמש, היווצרות הוריקנים, מחזור הפחמן ועוד. הסרט הוא באנגלית ללא אפשרויות תרגום, אך הוויזואליה מספיק מרתקת גם למי שאינו מבין את השפה. במבנה האקווריומים ניתן לצפות בדגים, כרישים, תמנונים ומדוזות, ועל הגג יש תצוגה של בעלי חיים מהטבע המקומי של פלורידה, בהם עופות מים ואליגטורים, ואפילו בריכה עם דגי מאנטה גדולים שניתן ללטף.

שמח במוזיאון המדע (צילום: Robin Hill) (צילום: Robin Hill)
שמח במוזיאון המדע(צילום: Robin Hill)

האקווריום הענקי במוזיאון המדע (צילום: Robin Hill) (צילום: Robin Hill)
האקווריום הענקי במוזיאון המדע(צילום: Robin Hill)

 (צילום: Robin Hill) (צילום: Robin Hill)
(צילום: Robin Hill)
 

צמוד למוזיאון המדע נמצא גם מוזיאון האמנות (Perez Art Museum Miami), וכדי להגיע אליו יש לעבור בתוך מנהרה שמדמה מנהרת שטיפת רכב (יבשה). מחוץ למוזיאונים יש מדשאות רחבות שבהן מתרוצצים סנאים ומרפסת נחמדה עם נדנדות שצופות על הנמל.

 

אם הביקור במוזיאונים עשה אתכם רעבים, אפשר לקפוץ למסעדת "Bubba Gump" המגניבה שליד המרינה. בהתאם לשמה, המסעדה מעוצבת כולה בהשראת הסרט "פורסט גאמפ" ומתמחה בשרימפס, אך מגישה גם מנות בשר ודגים. אם תהיו נחמדים למלצר, אולי הוא יערוך לכם חידון נושא פרסים בהשראת הסרט.

 

לאורך המרינה נמצא גם מרכז קניות גדול בשם "Bay Side", שכולו קניון פתוח תחת כיפת השמיים. גם כאן, כמו בבריקל, המחירים לא זולים מאוד מהמחירים בארץ, אך המבחר מרשים. מי שמעוניין בשופינג אמיתי וגם זול (יחסית) יצטרך לנסוע אל מחוץ לעיר, ואז יש שתי אופציות. האפשרות הראשונה היא Dolphin Mall – קניון אאוטלט ענק במרחק של כ-25 דקות נסיעה ממרכז העיר.

 

האפשרות השנייה היא לנסוע במשך כשעה עד פורט לודרדייל, שם נמצא קניון אאוטלט אדיר מימדים בשם "Sawgrass Mills". אין משהו שלא תמצאו ב-Sawgrass, ממותגים עממיים וחנויות כלבו ועד מותגי יוקרה. כדאי לשריין כמה שעות טובות אם רוצים להספיק לחקור את כל שדרות החנויות שבמתחם וגם מחוצה לו. טיפ: לא תיראו מוזרים אם תגיעו עם מזוודת טרולי בשביל לשים בה את הקניות, הרבה עושים את זה.

 

העיר שהמציאה מחדש את המונח "חוף"

לא סתם ויל סמית' מהלל את החופים של מיאמי, בשיר שמיד קופץ לכולם לראש כשחושבים על העיר. מיאמי המציאה מחדש את המונח "חוף", והיא מוכרת בכל העולם בזכות החופים היפהפיים עם החול הבהיר והמים החמימים. אבל למעשה, רוב החופים אינם נמצאים בעיר מיאמי עצמה, אלא בעיר השכנה – מיאמי ביץ'.

מיאמי ביץ' (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
מיאמי ביץ'(צילום: גלעד כרמלי)
מיאמי ביץ' שוכנת על אי מול העיר מיאמי ובמרחק של כ-4 ק"מ ממנה בים, וכמה גשרי ענק מחברים בינה לבין היבשת. בעוד מיאמי היא בערך הניו-יורק של פלורידה, עם גורדי השחקים והפקקים והתנועה שלא נפסקת, מיאמי ביץ' היא עיר עם אווירה של חופשה שלא נגמרת.

 

האזור התיירותי ביותר במיאמי ביץ' הוא שכונת סאות' ביץ'. השכונה עמוסה במלונות בוטיק, מועדונים, מסעדות, פאבים, מסלולי הליכה וכמובן – חופים. לאורך חוף סאות' ביץ' עובר כביש המכונה "אושן דרייב", כאשר מצדו האחד נמצאים כל מקומות הבילוי החמים ביותר, ומצדו השני חופי האוקיינוס האטלנטי.

 

חופים יפים נוספים נמצאים גם צפונה משם, לאורך אזור המלונות. בין המלונות לחופים נמתח שביל דק, והכניסה לכל החופים היא חופשית. כיסא או מיטת שיזוף, לעומת זאת, יעלו לכם 12 דולר לפחות. רחוב תיירותי נוסף בסאות' ביץ' הוא מדרחוב לינקולן, שלאורכו חנויות ודוכנים רבים.

חוף במיאמי ביץ' (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
חוף במיאמי ביץ'(צילום: גלעד כרמלי)
 

"תל אביב יא חביבי" במיאמי ביץ'

אחד הפאבים הפופולריים ביותר ב"אושן דרייב" הוא ה-Mango's עם אווירת הקרנבל שהוא מציע. מקום נוסף באזור אחר של העיר הוא המסעדה "Villa Azur". המוזיקה שם אולי תרגיש רועשת מדי כשתיכנסו, אבל מהר מאוד תבינו שמדובר כאן בקונספט חדש – דאנס-מסעדה עם די.ג'יי. בשילוב נגן סקסופון שמסתובב בין השולחנות. ככל שהשעה נהיית מאוחרת יותר הופך המקום ממסעדה למועדון, וכששמעו שאנחנו ישראלים אפילו השמיעו בשבילנו את "תל אביב" של עומר אדם.

 

בשכונת סאות' ביץ' נמצא גם האזור ההיסטורי של מיאמי ביץ' – רובע ארט-דקו. ברובע 960 מבנים שנבנו בסגנון הארט-דקו הססגוני שתפס תאוצה בשנות ה-20 וה-30. אחד המבנים ב"אושן דרייב" הוא האחוזה שבה התגורר מעצב האופנה האיטלקי ג'אני ורסצ'ה, עד שנרצח ב-1997.

 

ורסצ'ה נרצח בפתח האחוזה על ידי בחור צעיר בשם אנדרו קונאנן. קונאנן רצח ארבעה אנשים בשלושת החודשים שקדמו לרציחתו של ורסצ'ה, והיה מבוקש על ידי ה-FBI. את ורסצ'ה הכיר קונאנן ככל הנראה עוד לפני הרצח, במסגרת עבודתו של הרוצח כנער ליווי לגברים. לאחר הרצח, הוא התאבד. באחוזה פועלים כיום בית מלון ומסעדה, והחדרים נשמרו בעיצוב המקורי של ורסצ'ה. מי שמעוניין יכול אף לשכור את חדר השינה של ורסצ'ה במחיר של 1,400 דולר ללילה.

 

מלונות בוטיק ומלונות ענק

אך אם חדר השינה של ורסצ'ה לא מדבר אליכם – במיאמי ביץ' מגוון גדול של בתי מלון עם מאפיינים שונים ובמחירים שונים. הבסיסיים ביותר הם המלונות המשתייכים לקבוצת "South Beach Group" – עשרות מלונות בוטיק ברחבי העיר שמציעים חדרים ואף סוויטות במחירים משתלמים. לאף אחד מהמלונות הללו אין חוף צמוד, אך הם מציעים הטבות שאין במלונות הגדולים כדוגמת הסעות אל ומנמל התעופה, ואוצ'רים לאטרקציות ומסעדות ועוד.


הכניסה לאחוזה של ורסצ'ה (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
הכניסה לאחוזה של ורסצ'ה(צילום: גלעד כרמלי)

 (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
(צילום: גלעד כרמלי)

המיטה של מעצב העל שנרצח (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
המיטה של מעצב העל שנרצח(צילום: גלעד כרמלי)
בין המלונות המפוארים והגדולים יותר על החוף נמצאים ה-Grand Beach, מלון ה-Confidante הצעיר והמפנק של רשת "הייאט" ומלון Trump שבעליו ישראלים. במלון Trump וכן במסעדת החוף שהוא מפעיל תוכלו לחוות ארוחה מקונספט חדש – "Private Lava Stone Grill Cooking Experience" – הסועד הוא זה שמבשל לעצמו את המנה העיקרית וצולה את נתח הבשר שהוא הזמין על אבן געשית לוהטת, בהתאם למידת העשייה הרצויה לו.

 

מלון נוסף, יוקרתי ומפואר במיוחד, שגם הוא בבעלות ישראלית – הוא מלון "סטאי" (Setai). בעלי המלון, האחים נקש, ייבאו את המותג גם לארץ ופתחו ביוני האחרון את מלון "סטאי כנרת". בינואר עתיד להיפתח גם מלון "סטאי תל אביב" סמוך לכיכר השעון ביפו.

מלון Confidante ()
מלון Confidante

חוף מלון Confidante ()
חוף מלון Confidante

מלון Trump ()
מלון Trump
   

כמה עולה ומתי מומלץ להגיע

"אל על" מפעילה שלוש טיסות שבועיות למיאמי במטוסי בואינג 777-200 שבהם 279 מושבים, מהם 35 מושבי מיטה במחלקת עסקים ושישה מושבי מחלקה ראשונה. בחודשים אוקטובר 2017 עד מרס 2018, מחיר כרטיס הטיסה הוא החל מ-999 דולר. משך זמן הטיסה ישירה מישראל הוא כ-14 שעות.

 

לילה במלון של קבוצת "Miami Beach Group" ניתן להזמין במחיר של החל מ-80 דולר, לילה ב-Grand Beach החל מ-180 דולר, לילה במלון Trump החל מ-200 דולר ולילה ב-Confidante החל מ-250 דולר ללילה. לילה במלון EAST בעיר מיאמי ניתן להזמין במחיר של החל מ-379 דולר. לילה במלון סטאי ניתן להזמין במחיר של החל מ-700 דולר ללילה. בעונה המבוקשת, חודשים דצמבר-פברואר, המחירים גבוהים יותר, לעתים באופן משמעותי.

 

החודשים המומלצים לביקור במיאמי הם דצמבר עד מאי, אז מזג האוויר הכי נוח ויציב. בין חודשים יוני עד אוקטובר מזג האוויר חם, אך זו גם העונה של ההוריקנים. 

 

הכותב היה אורח של חברת "אל על" ולשכת התיירות של מיאמי רבתי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים