שתף קטע נבחר

שלא יעבדו עליכם: 3 טיפים לבחירת קבלן איטום

הגשם הצפוי בימים הקרובים בא להזכיר לכל מי ששכח שצריך לטפל בכשלי האיטום. אז בימות ההפוגה, ולפני שאתם מזמינים בעל מקצוע, הנה שלושה דברים שחשוב לבדוק לפני שסוגרים איתו. אתר "המקצוענים" עם העצות

כדי להקטין את הסיכון שתיפלו על חאפר, תשלמו את מיטב כספכם ועדיין תסבלו מכשלי איטום, הנה כמה טיפים לבחירה חכמה יותר של קבלן איטום.

 

עוד כתבות בנושא:

ליקויי איטום בבית - כיצד מתמודדים?

אל תזרקו את הכסף שלכם מהגג

סימנים של רטיבות

 

האם יש לו תעודת אוטם מורשה והיתר עבודה בגובה?

"חשוב לוודא שקבלן האיטום מורשה ובעל תעודה ממכון התקנים" אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "כשמדובר באיטום בגובה, חובה לוודא שיש לו רישיון לעבודה בגובה בתוקף וכי הוא מבוטח. בקרות אסון, אם יתברר שאין לו ביטוח והוא ביצע עבודה בשטח ביתכם, אתם יכולים למצוא את עצמכם חשופים לתביעת נזיקין. ישנה אפשרות לבדוק האם הוא מופיע ברשימת הקבלנים המורשים לאיטום מבנים באתר של משרד הבינוי והשיכון".

 

    (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

בדקו מה משך האחריות שניתן לעבודות האיטום ומהן ההחרגות  

"בתחום זה נהוג להעניק תעודת אחריות של 5-10 שנים, בהתאם לסוג העבודה שבוצעה ולסוג החומרים שבהם נעשה שימוש", אומרים במוקד השירות.

 

"העדיפו קבלן שנותן לכם את האחריות הממושכת ביותר, שכן היא אינדיקציה למקצועיות ולאמינות שלו. בתעודת האחריות צריכים להופיע כל הפרטים הבאים: שם החברה, מספר קבלן, כתובת בית העסק ופירוט של כל מרכיבי העבודה שבוצעו".

 

מה יקרה אם בהמשך תזמינו קבלן איטום אחר לביצוע תיקון נקודתי? "לעניין האחריות חשוב לשים לב שאם הזמנתם תיקון איטום נקודתי, איבדתם את האחריות שלכם. כלומר, כדאי להימנע מתיקוני איטום נקודתיים, ולהזמין איטום מלא של כל שטחי הגג אצל אותו קבלן איטום. זה ימנע בעתיד מצב שבו בעל המקצוע יטען שכשל האיטום מגיע ממקום אחר, ולכן אינו באחריותו".

 

בנוסף, כדאי לבדוק שמדובר בחברה אמינה שקיימת מספיק זמן בשוק. "מכיוון שמרבית החברות בתחום זה הן בהגדרת עוסק מורשה, כדאי לבקש לראות את תעודת הזהות של בעל העסק, כדי שבמקרה שהוא יחליף את שם החברה, תוכלו לאתר אותו בקלות בעת הצורך, לצורך הפעלת האחריות. תעודת הזהות תאפשר גם לערוך בירור מהיר בגוגל, בטרם ההתקשרות עמו, לצורך בדיקה האם קיימות תביעות נגדו".

 

בדקו מה כוללת הצעת המחיר

אל תסתפקו בהצעת מחיר כללית שאינה כוללת פירוט של השטח המיועד לאיטום, סוג החומרים שבהם ייעשה שימוש, האם העלות כוללת חומרים ועבודה והאם היא כוללת מע"מ. "הצעת מחיר הכוללת רק את המילים "בעבור איטום הגג בזפת", אינה אמינה מספיק, וברגע התשלום אתם יכולים למצוא את עצמכם מול מחלוקת מה כולל סכום זה.

 

חשוב לציין מה כמות המטרים הרבועים, האם היא כוללת פינוי של אביזרים המצויים על הגג והחזרתם למקומם בסיום העבודה, מה עובי הזפת שייושם על הגג ומהי כמות הזפת שבה יעשה שימוש (הכמות התקנית היא קילו וחצי לכל מ"ר), כמה שנות אחריות ניתנות, והאם הדבר מותנה בכך שקבלן האיטום הוא זה שיבצע סיוד של הגג אחת לשנה.

 

האם ניתן להסתפק בהצעת מחיר בטלפון? "בשונה מתמחור פתיחת סתימה או החלפת רכיב במוצר חשמלי, במקרה של איטום אין להסתפק בקבלת הצעת מחיר טלפונית. תחום זה הוא תחום מורכב ביותר, ויש לדרוש הגעה של בעל המקצוע לביתכם לייעוץ מקדים. בשלב זה בדקו באילו חומרים הוא מתכוון להשתמש, מה שלבי העבודה ומה משך העבודה שיידרש ומה העלות של כל מרכיב בעבודה. במקרה של עבודה על גג בהיקף גדול במיוחד, ובהנחת יריעות ביטומניות, דאגו לקבל 2-3 הצעות מחיר שונות לפני שאתם סוגרים עם בעל המקצוע".

 

מחפשים קבלן איטום? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים