שתף קטע נבחר

מכל הלב: 7 מתכוני לביבות

לביבות בשר, לביבות תפוחי אדמה, לביבות עדשים וגם בליני מושלם עם הרבה חמאה: 7 מתכוני לביבות שלא תצליחו להפסיק לזלול

 

 

אי אפשר לעמוד בפניהן. לביבות תפוחי אדמה (  ) (  )
אי אפשר לעמוד בפניהן. לביבות תפוחי אדמה
 

לביבות בשר

המצרכים (לכ-20 לביבות):

1 ק"ג תפוחי אדמה (כ-6-5 תלוי בגודל)

250 גר' בשר טחון (בקר, הודו או עוף לבחירתכם)

1 בצל קצוץ

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

25 גר' מרגרינה בטעם חמאה

9 כפות קמח רגיל

2 ביצים

1 כפית פפריקה אדומה מתוקה

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פפריקה

מלח, פלפל - לפי טעם

שמן לטיגון

לסלט -

12 עגבניות אדומות וקשות, חתוכות לקוביות קטנות

3 בצלים לבנים, קצוצים דק

צרור נענע קצוצה

3 כפות שמן זית

1/2 1 כף לימון סחוט

מלח, פלפל - לפי הטעם

12 כפות טחינה שהוכנה מראש - לפי הטעם

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הלביבות - קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות גדולות ומבשלים בסיר עם הרבה מים עד לריכוך, מסננים, מחזירים לסיר, מוסיפים לתפוחי האדמה החמים את המרגרינה ומועכים יחד לפירה.
  2. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן. מתבלים בפפריקה, כורכום, מלח ופלפל (חשוב להקפיד לפורר את הבשר תוך כדי טיגון בכדי שלא ייווצרו גושים).
  3. כשהבשר עשוי ומשנה את צבעו, מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומכבים את האש. מוסיפים את תערובת הבשר לתערובת הפירה, מוסיפים את הביצים והקמח ומערבבים. טועמים, ומוסיפים מעט מלח במידת הצורך.
  4. במחבת עמוקה מחממים שמן בגובה של 2 ס"מ, יוצרים כדורים בכפות ידיים רטובות, ומטגנים בשמן רותח (לא שרוף) משני הצדדים עד להזהבה.
  5. מכינים את סלט העגבניות ומגישים -  בקערת סלט מערבים היטב את הירקות, ומתבלים.
  6. הגשה - מכסים צלחת עמוקה ב-2 כפות טחינה בצורת עיגול, מניחים מעל 2 כפות של סלט העגבניות ואת הלביבות מגישים בצלחת נוספת.

 

טיפים:

נסו לטגן את הלביבה הראשונה וראו כיצד היא מתקבלת, במידה והיא מתפרקת - הוסיפו קמח לבלילה עד להסמכתה, וטגנו את שאר הלביבות.

 

חשוב "לדוג" קצוות שרופים ששקעו לתחתית המחבת, על מנת שלא ישפיעו על איכות הטיגון של שאר הקציצות.

 

המתכון באדיבות מסעדת "עראיס" במתחם שרונה בתל אביב

 

לביבות עדשים צמחוניות

לביבות קלות, בריאות וצמחוניות, שדורשות רק עשר דקות הכנה.

 

המצרכים:

2 קופסאות עדשים, מסוננות מנוזלים

1/2 כוס פירורי לחם

1/2 כוס שבבי בצל מטוגן

1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק

1/2 כוס כוסברה, קצוצה דק

1 ביצה

1 כפית מלח

1 כף כמון

1/4 כוס שמן קנולה לטיגון

להגשה -

רוטב סרירצ'ה 

מיונז שום

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים בקערה את העדשים ומועכים עם "מועך פירה" עד לקבלת עיסה. מוסיפים את שבבי הבצל, פירורי הלחם, הפטרוזיליה, הכוסברה, הביצה, המלח והכמון ומערבבים היטב.
  2. במחבת שטוחה מחממים שמן לא עמוק, יוצרים לביבות שטוחות מעט ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה.
  3. מגישים לצד רוטב סרירצ'ה ומיונז שום.

 

ללביבות טבעוניות: אפשר להחליף את הביצה ב-1/2 כוס של תערובת לציפוי נאגטס + 1/2 כוס מים, מערבבים יחד ומוסיפים לבלילה.

 

המתכון באדיבות המותג "מאסטר שף"

 

לביבות של סבתא

מתכון של השף שף שניר אנג סלע (מסעדת "גוז' ודניאל"): כמעט לכל אחד יש סבתא שהכינה לביבות, וכולן פחות או יותר משתמשות באותו המתכון. אצלנו בספר המתכונים המשפחתי, תחת הכותרת לביבות תפוחי אדמה, כתוב "מכינים לביבות", וזהו.

 

הסיפור של המנה הזאת הוא במה שמגישים ליד הלביבות. שתי התוספות האהובות עלי הן ריבת חמוציות ופירה תפוחי עץ וחזרת, מקווה שגם עליכם.

 

המצרכים (ללביבות תפוחי אדמה 20-30 לביבות תלוי בגודל):

2 בצל לבן בינוני

4-5 תפוחי אדמה

2 ביצים

3 כפות קמח לבן

1 כפית מלח

פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם

שמן לטיגון

לריבת חמוציות - 

1 מארז חמוציות קפואות

100 גרם סוכר לבן

1 עלה דפנה

3 כפיות חומץ יין אדום

לפירה תפוחי עץ וחזרת - 

1 מארז מחית תפוחי עץ ללא סוכר

1 כפית חזרת לבנה מוכנה (אם אין: 1 כף חזרת טרייה מגוררת דק ומעורבבת עם 1 כפית חומץ לבן)

 (צילום: עדי אדרי) (צילום: עדי אדרי)
(צילום: עדי אדרי)
  

אופן ההכנה:

  1. בעזרת פומפייה, מגרדים לקערת נירוסטה את הבצל ועליו את תפוחי האדמה. מוסיפים את שאר המרכיבים.
  2. מחממים במחבת טפלון שמן לטיגון.
  3. מטגנים על אש נמוכה את הלביבות עד שהן זהובות משני הצדדים.
  4. מכינים את ריבת החמוציות - מבשלים בסיר על אש גבוהה את החמוציות הסוכר ועלה הדפנה כרבע שעה, עד שהנוזלים מסמיכים. מורידים מהאש, מוסיפים את החומץ ומקררים. הריבה תחזיק עד חודש במקרר.
  5. מכינים את פירה תפוחי העץ והחזרת - מערבבים את כל המרכיבים יחד, שומרים בקירור.
  6. למיטיבי לכת - אם אתם מחליטים להכין לבד מחית של תפוחי עץ, תשמרו את הקליפות ותטחנו אותן לתוך הפירה, זה יוסיף צבע נהדר למנה.

 

לביבות תפוחי אדמה מושלמות

מתכון של השף אבי ביטון: בדרך כלל מכינים את הלביבות מתפוח אדמה מגורר או ממחית תפוח אדמה. במתכון הזה אני שילבתי ביניהם והוספתי פנימה גם בצל מטוגן. המלצה: כדאי להכין מתכון כפול כי הלביבות האלה פשוט נחטפות.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

המצרכים:

2 תפוחי אדמה בינוניים מזן דזירה, מבושלים ומעוכים לפירה חלק

1 תפוח אדמה גדול, מגורר
2 בצלים בינונים, קצוצים ומטוגנים עד הזהבה

2 ביצים

3 כפות פירורי לחם

מלח

פלפל

שמן קנולה לטיגון חצי עמוק

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים בקערה. נותנים לתערובת לנוח בצד כחצי שעה.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     
  2. מטגנים בשמן חצי עמוק כשלוש דקות מכל צד.


מתכון קלאסי ללביבות תפוחי אדמה

מתכון של תיקי גולן


המצרכים (כ-30 לביבות):

5 תפוחי אדמה, קלופים

1 בצל, קלוף

1/2 כוס קמח

2 ביצים

מלח

פלפל

שמן קנולה לטיגון חצי עמוק

 

אופן ההכנה:

  1. מגררים בפומפייה גסה את תפוחי האדמה ואת הבצל לתוך קערה עמוקה. סוחטים את הנוזלים מהבצל ומתפוחי האדמה.
  2. מוסיפים קמח, מערבבים.
  3. מוסיפים ביצים, מערבבים.
  4. מתבלים במלח ופלפל, ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
  5. מחממים שמן במחבת. כשהשמן חם יוצרים לביבות בעזרת שתי כפות ומטגנים כשתי דקות מכל צד, על להבה בינונית. מגישים מיד.

 

בליני

מתכון של השף ירון שלו: אמנם את הבליני הקלאסיים מגישים עם קוויאר, אבל המתכון שלי הוא עם סלמון מעושן - כשר יותר ויקר פחות. כאמור, יודעי דבר מטגנים את הבליני שלהם בחמאה מזוקקת, אבל אפשר לעשות זאת גם בחמאה רגילה. יתרונה של המזוקקת - חמאה שמבשלים על אש נמוכה עד שמוצקי החלב נפרדים מהשומן ונפטרים משאריות מוצקי החלב - הוא שהיא מאפשרת טיגון עם כל הטעם החמאתי, אבל בלי חריכה. מגישים עם קרם פרש ומנה הגונה של סלמון מעושן.

 

המצרכים:

1.350 ק"ג תפוחי אדמה

4 ביצים

5 חלבונים

1/2 כוס חלב

1/4 כוס שמנת מתוקה 42%

1/2 כוס קמח מנופה

1 כפית מלח

חמאה לטיגון

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)
 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים במים עם מעט מלח, עד שהם רכים לגמרי. במקביל, טורפים את הביצים עם החלבונים לתערובת אחידה. מאחדים את החלב עם השמנת.
  2. מסננים את תפוחי האדמה ממי הבישול, וטוחנים מיד במטחנת מוּלי (מוּלָאן אָה לֶגוּם).
  3. כשהמחית עדיין חמה מאוד, טורפים פנימה במהירות גבוהה מעט מתערובת הביצים. מוסיפים עוד מתערובת הביצים וטורפים עד לסיומה.
  4. מבצעים במהירות את אותה פעולה עם החלב והשמנת, וממשיכים לטרוף במהירות עד שמתקבלת תערובת חלקה מאוד. מוסיפים מלח לפי הטעם, ומערבבים שוב. מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת חלקה, ללא גושים.

 

 

לביבות סלק, חרדל ושמנת חמוצה

מתכון של השף אבי ביטון

 

המצרכים:

2 סלקים בינונים, מגוררים

1 כפית חרדל דיז'ון

1 בצל גדול, מגורר

1 תפוח אדמה בינוני, מגורר

2 ביצים

3 כפות פירורי מצה או לחם

מלח

פלפל

2 כפות שמנת חמוצה

1 כפית חרדל

שמן קנולה לטיגון חצי עמוק

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים בקערה ושומרים בצד כחצי שעה.
  2. מטגנים בשמן חצי עמוק כ-3 דקות מכל צד.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עדי אדרי
הכי טעימות שיש! לביבות תפוחי אדמה
צילום: עדי אדרי
מומלצים