שתף קטע נבחר

חנוכה בריא: מתכונים טבעוניים, ללא גלוטן וללא טיגון

לא חיייבים לזלול את כל הסופגניות והלביבות עתירות הקלוריות, אפשר גם אחרת: לביבות אפויות, צ'ורוס ללא גלוטן, לביבות ירקות טבעוניות ועוד - חנוכה במצפון שקט

 

זה לא שוקולד, זה ממרח תמרים. סופגניות אפויות (צילום: אסף רונן) (צילום: אסף רונן)
זה לא שוקולד, זה ממרח תמרים. סופגניות אפויות(צילום: אסף רונן)

כולנו נערכים לקראת חנוכה וכבר מחשבים כיצד נשרוף את הקלוריות כשהוא יסתיים. חלקנו נמנעים מההנאה שבאכילת מאכלי החג ונותרים עם הרגשה חמוצה. אבל אפשר גם אחרת: קבלו מתכונים לחנוכה לרגישים לגלוטן ולטבעוניים, וכולם - ללא טיגון.

 

סופגניות אפויות (טבעוניות, ללא גלוטן)

המצרכים:

500 גר' קמח ללא גלוטן

8 גר' שמרים יבשים

70 גר' אבקת סוכר (לסוכרתיים אפשר להחליף בתחליף סוכר)

180 מ"ל חלב סויה או חלב שקדים

60 גר' רסק תפוחים

80 גרם שמן קנולה

מעט מלח

תערובת למריחה

2 כפות סילאן תמרים טבעי

3 כפות שמן קנולה

למילוי

ריבת תות, פטל או כל ריבה אחרת שאתם אוהבים

לקישוט (לא חובה)

אבקת סוכר

שוקולד חרובים מומס

אגוזים קצוצים

ריבת חלב טבעונית

 (צילום: אסף רונן) (צילום: אסף רונן)
(צילום: אסף רונן)
 

אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק - מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים ואבקת הסוכר. מוסיפים חלב, רסק תפוחים ושמן וממשיכים לערבב.
  2. מוסיפים מלח וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים את קערת הבצק במגבת לחה ומניחים בצד להתפחה (בערך שעתיים).
  3. מכינים את התערובת למריחה - מערבבים את הסילאן והשמן לקבלת לתערובת אחידה. לאחר ההתפחה מכדררים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי ומורחים עליהם את ממרח התמרים.
  4. אופים את הסופגניות - מסדרים את הכדורים בתבנית אפייה. אפשר להשאיר את הכדורים בחוץ לכמה דקות להתפחה נוספת לפני שאופים. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20 דקות עד להשחמה.
  5. ממלאים את הסופגניות ומגישים - ממלאים מזרק בריבה הרצויה ומזריקים למרכז כל סופגנייה. מקשטים באבקת סוכר, שוקולד חרובים מומס, אגוזים קצוצים או ריבת חלב טבעונית ומגישים.

 

 כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

 

צ'ורוס אפוי (ללא גלוטן)

המצרכים:

125 מ"ל מים

125 מ"ל חלב שקדים או אורז או סויה

3 כפות סוכר

1/2 כפית מלח

100 גר' חמאה (או מחמאה)

150 גר' קמח ללא גלוטן

4-3 ביצים

לקישוט

אגוזים גרוסים לא קלויים: שקדים, אגוזי מלך ופיסטוקים

 (צילום: אסף רונן) (צילום: אסף רונן)
(צילום: אסף רונן)
 

אופן ההכנה:
  1. בסיר בינוני מבשלים מים, חלב, סוכר, מלח וחמאה עד לרתיחה.
  2. מכבים את האש ומוסיפים את הקמח תוך כדי בחישה עד ליצירת תערובת אחידה. מעבירים למיקסר (עם וו גיטרה) ומערבלים במהירות נמוכה כדי לצנן את הבצק.
  3. כשהבצק מצונן מעט (אך עדיין חמים), מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת גמישה. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן גדול. ומזלפים על נייר אפייה אקלרים (מקלות דקים וקטנים), באורך כ-10 ס"מ.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (ללא טורבו) 30-20 דקות, עד שנעלמות כל הבועות (שימו לב: אסור לפתוח את התנור במהלך האפייה).

 

לביבות תפוחי אדמה אפויות (ללא גלוטן)

המצרכים:

4 תפוחי אדמה, קלופים ומגוררים בפומפייה

1 גזר גדול, מגורר בפומפייה

כף עירית, קצוצה

כף פטרוזיליה, קצוצה

6 כפות קמח חומוס דק

2 ביצים (או 8 כפות קמח חומוס נוספות)

מלח, פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט טחון

 (צילום: אסף רונן) (צילום: אסף רונן)
(צילום: אסף רונן)
 

אופן ההכנה:
  1. סוחטים בלחיצה את תפוחי האדמה במסננת כדי שיגירו את כל הנוזלים (יש להניח במסננת כשעה).
  2. מערבבים את כל חומרי הלביבה ויוצרים לביבות קטנות ודחוסות ככל האפשר.
  3. מסדרים את הלביבות על תבנית אפייה ומושחים במעט שמן זית.
  4. אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  5. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה. 

 

לביבות כרישה ועשבים (טבעוניות, ללא גלוטן)

המצרכים:

2 כרישות גדולות, חצויות לאורך וחתוכות לחצאי טבעות דקות

2 כפות פטרוזיליה

2 כפות בצל ירוק, קצוץ

2 כפות עירית, קצוצה

1 כף שמיר, קצוץ

1 כף כוסברה

2 שיני שום, קצוצות דק-דק

250 גרם גבינת סויה (מכל גבינת סויה)

6 כפות קמח ללא גלוטן

1/2 כפית כמון

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

1/2 כפית הל טחון

מלח, פלפל שחור

 (צילום: אסף רונן) (צילום: אסף רונן)
(צילום: אסף רונן)
 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל החומרים ויוצרים לביבות קטנות ודחוסות ככל האפשר.
  2. מסדרים את הלביבות על תבנית אפייה ומושחים במעט שמן זית.
  3. אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

 

לביבות ירקות עם אגוזים (טבעוניות, ללא גלוטן)

המצרכים:

2 קישואים גדולים, מגוררים בפומפייה

1 בטטה קטנה, מגוררת בפומפייה

1 בצל בינוני, מגורר בפומפייה

כ-10 פטריות שמפיניון, חתוכות

1 כוס עלי תרד, קצוצים גס

1/4 כוס אגוזי מלך, קצוצים דק

כ-6 עלי בזיליקום, חתוכים

1 כף תערובת גראם מסאלה (אפשר גם מעט צ'ילי גרוס)

מלח, פלפל

 (צילום: אסף רונן) (צילום: אסף רונן)
(צילום: אסף רונן)
 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל החומרים ויוצרים לביבות קטנות ודחוסות ככל האפשר.
  2. מסדרים את הלביבות על תבנית אפייה ומושחים במעט שמן זית.
  3. אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.


 

לביבות אגסים מתוקות אפויות (טבעוניות) 

המצרכים:

380 גר' אגסים מגוררים בפומפייה (אפשר לערבב עם תפוחים)

2 כפות תערובת תבלינים: קינמון, אגוז מוסקט, ציפורן, ג'ינג'ר (אפשר להוסיף גם קמצוץ אניס או לבנדר)

1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

70 גר' קמח כוסמין

30 גר' שיבולת שועל

חופן אגוזי מלך קצוצים גס

2 כפות סילאן

40 גר' רסק תפוחים

50 גר' חלב סויה (ניתן להחליף בחלב שקדים או אורז)

30 גר' שמן קוקוס

להגשה

אבקת סוכר

גביע יוגורט סויה

1/2 כפית סוכר

מעט נענע קצוצה

 (צילום: אסף רונן) (צילום: אסף רונן)
(צילום: אסף רונן)
 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל המצרכים.
  2. מרססים על נייר אפייה מעט שמן, יוצרים בעזרת שתי כפות תלוליות קטנות ומניחים על נייר האפייה.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים 15-10 דקות עד להשחמה.
  4. בוזקים אבקת סוכר על הלביבות המוכנות. מומלץ להגיש לצד מטבל של יוגורט סויה עם נענע.

 

המתכונים באדיבות "הגושרים מלון בטבע"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף רונן
חנוכה בריא. סופגניות אפויות
צילום: אסף רונן
מומלצים