שתף קטע נבחר

מתפללים לרפואתו: הרב שטיינמן בטיפול נמרץ

מהמרכז הרפואי "מעייני הישועה" נמסר כי חלה הטבה במצב בריאותו של מנהיג הציבור החרדי, המאושפז מאז הבוקר בטיפול נמרץ. מקורביו ובני משפחתו קוראים לציבור "לקרוע שערי שמים לרפואתו". נשיא המדינה ופוליטיקאים רבים קראו להתפלל לשלומו. במהלך הלילה נפטרה בפתאומיות בתו הבכורה של הרב

 

הטבה מסוימת במצבו של הרב אהרון לייב שטיינמן, ממנהיגי הציבור החרדי, המאושפז מאז יום ב' בבית החולים "מעייני הישועה" בבני ברק, זאת לאחר שבשעות הבוקר (ד') דווח על "החמרה משמעותית". הרב בן ה-104 - המנהיג הבכיר של הציבור החרדי-ליטאי - פונה לבית החולים כשהוא סובל מחום ומחולשה. הבוקר חלה החמרה במצבו והוא הועבר לטיפול נמרץ, והוא מחוסר הכרה.

 

<<הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

מהמרכז הרפואי "מעייני הישועה" נמסר כי הרב לא נמצא בסכנת חיים מיידית, אף שבעיית הכליות שממנה הוא סובל עדיין קיימת. "הצלחנו בינתיים לייצב אותו", אמר פרופ' אייל סורקין. "המדדים החיוניים החשובים, הדרמטיים, יציבים". הפרופ' הוסיף כי "כרגע יש לו תהליך זיהומי שמתבטא בעיקר כעת בפגיעה כלייתית מבחינת התפקוד. אם בצד אחד הוא התייצב במובן הנשימתי ובמובן הלב, עדיין יש לנו בעיה עם הכליה ואנחנו מנסים למצוא פתרון עבור זה".

 

לדבריו, "כשאנחנו מתייחסים לרב שטיינמן ולרבנים גדולים כמוהו, מאוד קשה להתייחס במובן של רפואה קונבנציונלית. התגובות שלהם, לטובה, הן בלי שום קשר לגיל שלהם. זה עולם אחר לחלוטין במושגים רפואיים".

 

מוקדם יותר דווח על "החמרה משמעותית" במצב בריאותו של הרב, ומקורביו ובני משפחתו קראו לציבור להתפלל ו"לקרוע שערי שמים לרפואתו המהירה והשלמה של הרב אהרון יהודה לייב בן גיטל פייגא". ראש הממשלה, בנימין נתניהו, התקשר אל יו"ר "דגל התורה", ח"כ משה גפני, והתעניין בשלומו של הרב. נתניהו אמר כי עם ישראל כולו מתפלל ומייחל להחלמתו המהירה והשלמה. 

 

הפוליטיקאים מצטרפים לתפילות

במהלך הלילה נפטרה בפתאומיות בתו הבכורה, רחל דבורה ברלין, אך הרב שטיינמן לא יודע על כך בשל מצבו. ההודעה על ההידרדרות במצבו יוצאת במקביל להלווייתה של הבת הנערכת בשעה זו.

 

הרב שטיינמן ()
הרב שטיינמן

 

יו"ר הכנסת, ח"כ יולי אדלשטיין, צייץ כי הוא "‏מתפלל לרפואתו של גדול הדור הרב שטיינמן, אל נא רפא נא לו. הרב אהרון יהודה לייב בן גיטל פייגא לרפואה שלימה בתוך שאר חולי ישראל". גם יו"ר ש"ס, אריה דרעי צייץ: ‏"בואו נקרע יחד את שערי שמים, לרפואת מרן הגאון רבי אהרון יהודה לייב בן גיטל פייגא שטיינמן. יהודי ענק, שהעם היהודי זקוק לו מאוד".

 

‏גם נשיא המדינה, ראובן ריבלין, צייץ: "יחד עם רבבות עמך ישראל אני מתפלל לרפואתו של הגאון הרב אהרון יהודה לייב בן גיטל פייגא שטיינמן". הרב הראשי לישראל, ונשיא מועצת הרבנות הראשית, דוד לאו, קרא אף הוא להרבות בתפילה. "הדור כולו זקוק לו, שכול אחד מהציבור יעצור, ויקרא כעת פרקי תהלים לרפואתו השלמה", אמר.

 

בכירים נוספים במערכת הפוליטית מביעים דאגה ותפילה לרפואתו של הרב. יו"ר "המחנה הציוני", ח"כ אבי גבאי, וראש עיריית ירושלים, ניר ברקת, התקשרו אל יו"ר סיעת "דגל התורה", ח"כ משה גפני, להתעניין בשלומו של הרב, ואמרו כי הם מתפללים עם כל עם ישראל לרפואתו השלימת.

 

בישיבות ותלמודי התורה הפסיקו את סדר הלימוד לאמירת תהילים לרפואתו, ואף בציבור החרדי-ספרדי יצאה ההוראה להפסיק את הלימוד ולהתפלל.  תחנות הרדיו החרדיות הפסיקו את שידוריהן ופתחו ב"גל פתוח". בבית הכנסת של משכן הכנסת ערכו ח"כים חרדים תפילה לרפואתו, שבה השתתפו גם נציגים מהסיעות הלא חרדיות.

 

מחוץ לבית החולים וגם מחוץ לביתו של הרב מתגודדים חסידיו לצד סקרנים, ומקורביו מבקשים מהציבור להימנע מהגעה לאזור.

 

בעל השפעה גדולה

הרב שטיינמן, יליד 1913, מכונה ברחוב החרדי הגראי"ל (ראשי התיבות של תוארו ושמו - הגאון רבי אהרון יהודה לייב) או "ראש הישיבה" (זכר לתקופה שבה עמד בראש ישיבת פוניבז' לצעירים ורמז לעיסוקו העיקרי כמנהיג בענייני חינוך).

 

סקרנים מתגודדים מחוץ לבית החולים ()
סקרנים מתגודדים מחוץ לבית החולים

 

בציבור הרחב מוכר הרב שטיינמן בעיקר כמנהיג הזרוע הפוליטית של "דגל התורה" (התנועה הליטאית השותפה ב"יהדות התורה") ונשיא "מועצת גדולי התורה" שלה. מבין 13 חברי הכנסת במפלגות החרדיות רק שלושה כפופים לו ישירות (משה גפני, אורי מקלב ויעקב אשר), אך השפעתו על מהלכים משמעותיים של שתי המפלגות גדולה בהרבה ממשקלם היחסי של הנציגים הליטאיים, ובדרך כלל מכרעת.

 

אלא שהליווי הרוחני של הפוליטיקאים הוא עיסוק שולי ביותר מבחינתו. את עיקר חייו הקדיש ומקדיש הרב שטיינמן ללימוד, להדרכת מוסדות תורניים רבים ולמתן עצה וברכה לפונים אליו בעניינים אישיים וציבוריים שונים – הכל מהדירה הצנועה בבני ברק, ברחוב חזון אי"ש 5, שבה הוא מתגורר.

 

לפני 5 שנים, לאחר פטירת "פוסק הדור" הליטאי, הרב יוסף שלום אלישיב, קמה לרב שטיינמן אופוזיציה קולנית המערערת על מנהיגותו – דבר שלא היה לו תקדים בזמנם של "גדולי דור" קודמים.

 

על ביתו של הרב - מודעות אבל על פטירת הבת ()
על ביתו של הרב - מודעות אבל על פטירת הבת

 

על רקע עמדותיו הפרגמטיות בנושאים ציבוריים שונים - פנים-חרדיים או כאלה הקשורים ליחסי החרדים עם המדינה ועם הציבור הכללי ויחסם למודרנה - טוענים מתנגדיו, אנשי "הפלג הירושלמי", כי הרב שטיינמן פשרן ומתון מדיי ביחס למנהיגי הליטאים בעבר (הרב אליעזר מנחם שך והרב אלישיב), והם הכתירו את מתחרהו, הרב שמואל אוירבך (הקנאי והנוקשה יותר), כמנהיגם כיום.

 

יחסי הכוחות בין הצדדים רחוקים מלהיות שווים, והדבר בא לידי ביטוי, בין היתר, גם בזהותם של נציגי "דגל התורה" בכנסת - שכולם, כאמור, נאמנים לרב שטיינמן. ואולם בבחירות המקומיות שנערכו ב-2013, בחרו חסידי הרב אוירבך להתמודד בחלק מן הערים ברשימות נפרדות, לאחר שלטענתם לא זכו לייצוג הולם במסגרות החרדיות המקובלות – ונחלו הצלחה לא מבוטלת. גם המחאות הסוערות של הפלג הירושלמי נגד חוק הגיוס בשנים האחרונות העניקו לו הכרה בציבור הרחב כזרם חרדי משמעותי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים