שתף קטע נבחר

סיור במקלט לנשים מוכות: "הכי כואב שבת 3 ראתה הכול"

שר האוצר כחלון ביקר במקלט של ויצו לרגל אירועי היום הבינלאומי למאבק באלימות נגד נשים. "חשבתי שכל הנשים הנשואות חיות ככה", סיפרה לו אחת השוהות במקום. כחלון: "הגברים הם אלה שצריכים להיות כאן, לא אתן"

 

 

ג' שוהה במקלט ויצו לנשים מוכות בירושלים כבר תשעה חודשים. היא הוותיקה ביותר במבנה שחודש באחרונה. אמש (יום ד'), בעת ביקורו של שר האוצר משה כחלון במקום לרגל אירועי היום הבינלאומי למאבק באלימות כלפי נשים, סיפרה לו ג' כי "הייתה אלימות פיזית מאוד קשה. הילדה שלי ראתה הכול והיא הייתה בת 3, זה הכי כואב לי".

 

"אימא חוטפת מכות". הילדים שמאחורי האלימות במשפחה

 

השר כחלון קבע במקום מזוזה, ערך בו סיור ושוחח מלבד עם השוהות במקום גם עם הצוות. "אני תמיד אמרתי שהגברים הם אלה שצריכים להיות במקלט", ציין שר האוצר בדברי הסיכום במפגש. "אני לא מבין למה אתן צריכות לחשוש מהם. הגברים צריכים להיות בפנים ואתן בחוץ".

במקלט לנשים מוכות בירושלים (צילום: גל ארבל) (צילום: גל ארבל)
במקלט לנשים מוכות בירושלים(צילום: גל ארבל)

כחלון לצד העובדות במקלט לנשים מוכות (צילום: גל ארבל) (צילום: גל ארבל)
כחלון לצד העובדות במקלט לנשים מוכות(צילום: גל ארבל)

נכון לעכשיו שוהות במקלט שמונה משפחות. ג', הוותיקה כאמור במקום, סיפרה: "הגעתי לכאן כי הרבה שנים סבלתי מאלימות ולא ידעתי שזאת אלימות. חשבתי שאני לא יודעת איך להתנהג. רק כשהגעתי לעובדת סוציאלית הבנתי, חשבתי שכל הנשים הנשואות חיות ככה. רק כשהבת שלי גדלה וגם היא התחילה לסבול מזה - הבנתי שצריך להיפרד. הבנתי שאו שאפרד ממנו חיה או בצורה אחרת".

 

היא אמרה עוד: "התחלתי לפחד שאני נמצאת במקום הכי מסוכן וקשה. הכי כואב היה על הילדה. אחר כך הגעתי לפה, קיבלתי הרבה אהבה ואוזן קשבת. הבת שלי עוברת טיפול, אבל אין לי ביטחון. כשאני יוצאת מפה אני לא יודעת מה מחכה לי. אני מפחדת שהבת שלי תהיה ההמשך שלי".

 

"האלימות רק התחזקה אחרי הלידה" 

פ', שאף היא שוהה במקלט, אמרה: "לפני שש שנים באתי לכאן בהריון בחודש שמיני. אחרי חודש ילדתי כאן. אחרי הלידה אמרו שיש לילדה מום בלב, פחדו שהיא תמות. אחרי חודש חזרתי לבעלי כי לא היה לי ביטוח רפואי. חשבתי שעדיף שאני אמות ולא היא, הייתי צריכה לבחור בין שתינו. האלימות רק התחזקה וחזרתי לכאן שוב. המקום הזה הוא כמו המשפחה שלי, עזרו לי ואני מנסה לשכוח את מה שעברתי".

 

באירוע הערב נכח גם ד' (26), ששהה במקלט בילדותו. "אימא שלי, אחי ואני היינו פה במשך שנה", סיפר. "בשביל אימא שלי זו הייתה שנת מנוחה - זה היה המקום הנכון בזמן הנכון. המקום הזה ידע לקבל אותה, להכיל אותה לתמוך בה כלכלית ונפשית ונתן לה את הכוחות לתת לנו מה שהיינו צריכים. סוף סוף היה לי על מי להישען. היו שנים של פחד בהתחלה, בעיקר מהלא נודע. הרבה אנשים עזרו לנו להתמודד עם התהליך".

 

גילה אשרת, יו"ר ויצו ישראל, אמרה לשר כחלון: "אני יודעת שהנושאים האלה קרובים ללבך. אני מעריכה נשים שהיה להן את האומץ לקום ולעשות את התהליך הזה. היום אנחנו מטפלים בעיקר בקורבנות. אתה שר חברתי, תמיד היית כזה, אתה שר שמוביל שינויים. בואו יחד עם כל המשרדים ונוביל שינוי".

 

שר האוצר אמר בתגובה לדברי אשרת: "ביקרתי כאן לפני חמש שנים כשהייתי שר הרווחה. לפני שנתיים, כשר רווחה, הרמתי טלפון לזהבה גלאון ושאלתי מה היא צריכה כדי לעזור לנשים מוכות שישתקמו. העברתי 10 מיליון שקל כדי שתצאו החוצה ויהיה לכם קצת יותר מאפשר. אנחנו כמדינה צריכים לעשות הכול כדי למגר את האלימות, גם בעזרתכם ויצו ועמותות אחרות כמובן. נמשיך ללוות ולסייע כמה שניתן".

 

במקביל, בניין עיריית תל אביב-יפו הואר הערב בכיתוב "משנות את הכללים" לקראת יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים. מדובר בחלק מקפיין של ארגון נעמת, אשר במסגרתו נפרסו מודעות בכ-800 תחנות אוטובוס ברחבי הארץ.


פורסם לראשונה 22/11/2017 22:58

 

בהכנת הידיעה השתתף אמיר אלון
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גל ארבל
במקלט לנשים מוכות
צילום: גל ארבל
מומלצים