שתף קטע נבחר

תגלית חדשה, בעיר האבודה שטבעה בים התיכון

ספינות טרופות ומטבעות זהב נמצאו מול חופי מצרים, באזור העיר תוניס-הרקליון - שנחשפה בקרקעית הים 1,300 שנה אחרי טביעתה

 

 

הממצאים שנחשפו ליד אלכסנדריה ()
הממצאים שנחשפו ליד אלכסנדריה

ספינות טרופות וחפצי אומנות מרהיבים נמצאו בעיר האבודה שטבעה בים התיכון. ארכאולוגים במצרים גילו שרידים של שלוש ספינות וחפצי אומנות עתיקים מדהימים בקרקעית הים התיכון סמוך לאלכסנדריה. באותו אזור התגלתה לפני 16 שנה העיר תוניס-הרקליון, ששקעה במי הים התיכון לפני כ-1,300 שנה.

 

בעיתון המצרי "אל-אהראם" דווח כי הממצאים מהתקופה הרומית נחשפו באבו קיר, 20 ק"מ מזרחית לאלכסנדריה. הם התגלו בחפירות באזור על ידי המחלקה לארכאולוגיה תת-ימית במצרים ביחד עם מכון הארכאולוגיה התת-ימית האירופי.

 

 
"הראש המלכותי" שהתגלה בחפירות ()
"הראש המלכותי" שהתגלה בחפירות

בפוסט בפייסבוק ציין ד"ר מוסטפה ואזירי, מזכ"ל המועצה המצרית העליונה לעתיקות, כי המומחים בטוחים שיאתרו בקרוב ספינה טרופה רביעית, זאת מפני שגילו קורות עץ גדולות ושרידי כדים שככל הנראה היו על אותה ספינה.

 

עם החפצים שחשפו החוקרים נמנים "ראש מלכותי" מפוסל מקריסטל, שאולי מסמל את הגנרל הרומי המפורסם מרקוס אנטוניוס. בנוסף נמצאו ליד אבו קיר שלושה מטבעות זהב שמתוארכים לימיו של הקיסר אוגוסטוס, ששלט בשנים 27 לפני הספירה ל-14 לספירה.

 

לפי ואזירי, נמצאה באזור גם סירה מקודשת, שבה מוצג האל הפרעוני אוזיריס. תוניס-הרקליון, שם התגלתה הספינה ושרידים נוספים, התקיימה מהמאה ה-12 לפני הספירה ועד שקיעתה במימי הים התיכון במאה השישית או השביעית לספירה.

אחד ממטבעות הזהב שנמצאו ()
אחד ממטבעות הזהב שנמצאו

שנים ארוכות היא נחשבה לאגדה - אבל ב-2001 נחשפה העיר שטבעה. בחפירות נמצאו פסלי אבן בגובה של כחמישה מטרים שעיטרו את המקדש המרכזי בעיר, 64 ספינות טרופות ולמעלה מ-700 עוגנים וגם סרקופגים שהכילו מומיות.

 

איתור הספינות הטרופות מצטרף לתגליות ארכאולוגיות אחרות במצרים השנה, והדבר צפוי לחזק מעט את תעשיית התיירות במדינה, שהתקשתה להתאושש מפיגועי דאעש ומפיצוץ המטוס הרוסי בסיני.

 

בתחילת החודש נחשפו במדינה שרידים של גימנסיום עתיק מהתקופה ההלניסטית, ככל הנראה מלפני 2,300 שנה. שבוע לפני כן גילו מדענים תא חבוי בתוך הפירמידה הגדולה של גיזה ולפני חודש התגלו שרידיו העתיקים של מקדשו של המלך רעמסס השני באתר הארכאולוגי אבו סיר שבקרבת קהיר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים