שתף קטע נבחר

ממשיכים בעיצומים: מחר - שביתה בתיכונים של רשת אמי"ת

על רקע המחלוקת עם ארגון המורים באשר להסכם השכר החדש של המורים, הודיע ארגון המורים כי ישבית ביום א' את הלימודים בכ-60 תיכונים של רשת אמי"ת

 

גם מחר יהיו כיתות ריקות מתלמידים (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
גם מחר יהיו כיתות ריקות מתלמידים(צילום: מוטי קמחי)

ארגון המורים ממשיך לנקוט בעיצומים על רקע אי ההסכמות במשא ומתן מול משרד האוצר על הסכם השכר החדש עם המורים והערב הודיע כי ישבית מחר (יום א') את הלימודים בכל התיכונים של רשת אמי"ת - כ-60 במספר. "הארגון שומר לעצמו את הזכות לנקוט בכל האמצעים העומדים לרשותו ובכל היקף שיידרש. בהתאם להתפתחות המו"מ נחליט על הצעדים הבאים", נמסר מהארגון.

 

כזכור, ביום שלישי השבית ארגון המורים את כלל התיכונים ברחבי הארץ. ביום רביעי לא נערכו לימודים בתיכונים בחיפה, אשדוד, עכו ואילת, ולמחרת הושבתו הלימודים בתיכונים בירושלים, תל אביב ובאר שבע.

 

המורים שובתים בשל חוסר הסכמות במשא ומתן על הסכם השכר החדש. "השביתה יכולה להסתיים גם בעוד שבועיים וגם בעוד חודש. כל יום נקבל את ההחלטה מה לעשות ביום שלמחרת", אמר השבוע יו"ר ארגון המורים רן ארז באולפן ynet.

 

 

הטענות של ארז מופנות למשרד האוצר. "את האוצר לא מעניינים הנכים, הזקנים, ניצולי השואה וגם לא החינוך. הם לא מבינים שעתיד המדינה הוא בחינוך", אמר ארז, שתקף גם את שר החינוך נפתלי בנט. "יש לו שלושה שרים בממשלה. יש לו שמונה חברי כנסת שיכולים להצביע והוא כרגע יושב בטריבונה. הוא רוצה שקט, אבל הוא צריך לעשות מאמצים, ואנחנו לא מרגישים אותם. אנחנו מצפים שהוא יתערב כי למעשה פקידי האוצר הפכו להיות אלה שמנהלים את מערכת החינוך". 

 

כיתה ריקה בתיכון לאמנויות בירושלים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
כיתה ריקה בתיכון לאמנויות בירושלים(צילום: גיל יוחנן)

שביתה הייתה השבוע גם בתיכונים באילת (צילום: מאיר אוחיון) (צילום: מאיר אוחיון)
שביתה הייתה השבוע גם בתיכונים באילת(צילום: מאיר אוחיון)

הרקע לשביתה הוא משא ומתן בין ארגון המורים למשרד האוצר על הסכם שכר חדש לעובדי ההוראה. הסכם השכר "עוז לתמורה" הסתיים בדצמבר 2016, ומאז למעשה מתקיים משא ומתן בין הצדדים על הסכם שכר חדש. לטענת ארז, המשא ומתן מתנהל בעצלתיים כבר כמה חודשים. לדבריו, משרד האוצר הציע בפעם הראשונה העלאה של 30 שקלים ברוטו בלבד לשכר המורים הוותיקים ו-300 שקלים ברוטו לשכר המורים החדשים. בהמשך שינה את הצעתו ל-60 שקלים ברוטו לשכר המורים הוותיקים, אז ארז דחה את ההצעה.

 

"למורים עם ותק של שמונה ומעלה אנחנו רוצים תוספת של 800-600 שקל בחודש", אמר ארז השבוע. "קחו בחשבון שמשרד האוצר מתפאר בכך שיש הכנסות בלתי צפויות של 20 מיליארד שקל. הוא לא נותן לנכים, לא נותן למורים, לא נותן לאף אחד. לכן יש לו כסף. 50 אחוז מהמורים החדשים עוזבים את מערכת החינוך אחרי ארבע שנות לימוד".

 

יו"ר מועצת התלמידים הארצית, יובל חלביה, הביע השבוע את תמיכתו בשביתת המורים: "אנחנו לא ציפינו לשביתה בצורה כזו, אבל אנחנו מבינים את המחאה של המורים, אנחנו תומכים בהחלטת ארגון המורים על העיצומים האלה. מערכת חינוך טובה תלויה בין היתר גם בתנאי העסקה טובים ושכר הולם למורים. עם זאת, כתלמידים אנחנו מקווים שהיום לאחר הדיון יהיו תוצאות טובות ונוכל להמשיך את לימודינו כרגיל. מצפה לנו עוד תקופת מבחנים נורא קשה, חייבים למצוא פתרון כמה שיותר מהר".

 

משרד האוצר מסר בתגובה לעיצומי המורים שהיו במהלך השבוע החולף: "מזה כמה חודשים מנהל משרד האוצר מו"מ ודיאלוג עם המורים במטרה לשפר את תנאי העסקתם של מורים בתחילת דרכם. יודגש כי מורים אלו מרוויחים כשליש ממורים ותיקים, פער מהגבוה ביותר במדינות ה-OECD אשר הולך וגדל. ארגון המורים מסרב לצמצם פער זה ובמקום זה נוקט בצעדים כוחניים. מספר רב של הצעות בעניין זה הונחו על שולחנו של ארגון המורים שדחה את כולן. צר לנו שארגון המורים בוחר לפגוע בתלמידי ישראל חרף דיון ענייני בהצעות שעל הפרק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר אוחיון
העיצומים נמשכים
צילום: מאיר אוחיון
מומלצים