שתף קטע נבחר

סגן נשיא ארה"ב: "טראמפ שוקל ברגע זה איך ומתי תעבור שגרירות ארה"ב לירושלים"

בטקס לשחזור ההצבעה באו"ם בכ"ט בנובמבר אמר מייק פנס: "הקונגרס והממשל הביעו את רצונם. הנשיא בוחן זאת עכשיו". טראמפ אמור להחליט אם לחתום בימים הקרובים על הצו המעכב את העברת השגרירות לירושלים

 

 

האם נושא העברת השגרירות האמריקנית לירושלים חוזר לסדר היום? סגן נשיא ארה"ב מייק פנס, שהשתתף היום (ג') בטקס באו"ם לציון 70 שנה להצבעה על חלוקת ארץ ישראל בכ"ט בנובמבר 1947, אמר לנוכחים: "הקונגרס והממשל הביעו את רצונם להעביר את השגרירות. בזמן שאנו מדברים הנשיא בוחן איך ומתי להעביר את שגרירות ארה"ב מתל אביב לירושלים".

 

סוגיית מיקום השגרירות עלתה שוב עם בחירותו לפני שנה של דונלד טראמפ לנשיאות ארה"ב. חרף ציפיות שפיתחו בירושלים, ולמרות הביקור שלו בישראל האביב האחרון, בתחילת יוני חתם הנשיא על הצו המעכב את העברת השגרירות מתל אביב לירושלים - כפי שנהגו לעשות כל הנשיאים לפניו פעמיים בשנה. הפעם הבאה שבה יידרש טראמפ לחתום על הדחייה היא בתחילת דצמבר - ככל הנראה בסוף השבוע הקרוב.

שגרירות ארה"ב בתל אביב (צילום" AFP) (צילום
שגרירות ארה"ב בתל אביב(צילום" AFP)
 

סגן הנשיא מייק פנס, היום באירוע. מאחור: השגריר הישראלי דני דנון (מימין) וראש הקונגרס היהודי העולמי, רון לאודר (צילום: שחר עזרן) (צילום: שחר עזרן)
סגן הנשיא מייק פנס, היום באירוע. מאחור: השגריר הישראלי דני דנון (מימין) וראש הקונגרס היהודי העולמי, רון לאודר(צילום: שחר עזרן)

הבית הלבן הסביר אז בהודעה רשמית מטעמו כי הנשיא טראמפ החליט לדחות את העברת השגרירות "כדי לתת סיכוי להסכם שלום בין ישראל לפלסטינים". על פי ההודעה, "השאלה היא לא האם להעביר את השגרירות - אלא מתי".

 

משלחת ישראל לאו"ם בשיתוף עם הקונגרס היהודי העולמי שיחזרו את החלטת כ"ט בנובמבר 1947. האירוע נערך באולם המקורי שבו התקבלה ההחלטה על סיום המנדט הבריטי והקמת שתי מדינות עצמאיות בארץ ישראל – מדינה יהודית ומדינה ערבית (תוכנית החלוקה). האולם עוצב בהתאם למראהו המקורי מאותו יום - משולחנות העץ ועד הבמה ומפת העולם על הקיר. באירוע השתתפו עשרות שגרירים ודיפלומטים, בהם נציגיהן של 33 המדינות שהצביעו בעד החלוקה.

 

לצד פנס, שהיה אורח הכבוד, השתתפו שגריר ישראל באו"ם דני דנון, נשיא הקונגרס היהודי העולמי רונאלד לאודר ושר התחבורה והמודיעין ישראל כ"ץ.

 

בנאומו באירוע אמר פנס: "לעם היהודי יש זכות למדינה בארץ אבותיהם. לכבוד הוא לי לחגוג את האומץ וההתמדה והאמונה של העם היהודי שהפך את ההצבעה הזאת לאפשרית. הנשיא ביקש ממני להיות כאן ולהביע את הערכתנו לכל מי שתומך בישראל. הוא שלח אותי לכאן עם מסר פשוט, שתחת הממשל שלנו אמריקה תמיד תעמוד לצד ישראל.

 

"מה שקרה ב-1947 היה כנראה המאורע הכי היסטורי שהתרחש כאן. זוועות השואה הראו לעולם שהביטחון של העם היהודי לא יובטח ללא מדינה עצמאית וריבונית המסוגלת להגן על עצמה. זכותה של ישראל להתקיים היא מובנת מאליה ולא מוגבלת בזמן. ישראל לא נזקקה להחלטה כדי להתקיים. הם הפכו את המדבר לגן, מחסור לשפע, וחלום עתיק למציאות.

 

"אנחנו תומכים בישראל כי המטרה שלה היא המטרה שלנו. הערכים שלה הם הערכים שלנו. המאבקים שלה הם המאבקים שלנו. הממשל מחויב להביא סוף סוף שלום לקונפליקט. כמו שטראמפ אמר: אנחנו רוצים שישראל תחיה בשלום ובחודשים האחרונים עשינו התקדמות משמעותית. דונלד טראמפ לעולם לא יתפשר על הביטחון של המדינה היהודית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
סגן הנשיא מייק פנס, היום באו"ם
צילום: AFP
מומלצים