שתף קטע נבחר

מה דעתכם על מצב הקשישים בישראל?

בישראל חיים בין 400 ל־450 אלף מבוגרים שצריכים לבחור בין מזון לתרופות. יצאנו לבדוק מה אתם חושבים על המצב העגום הזה ומה הפתרונות שאתם מציעים. צפו

בשיתוף נשיאות הארגונים העסקיים

 

בישראל חיים כיום כמיליון מבוגרים בני 65 ומעלה. כשמצבם של 45% מהם - בין 400 ל־450 אלף נפש - הוא מתחת לקו העוני או קרוב אליו. יצאנו לבדוק מה אתם חושבים על המצב העגום הזה ומה הפתרונות שאתם מציעים.

צפו 

 

"מצב הקשישים הולך ורק מחמיר, כי אין להם מה לאכול, פשוט מאוד", אומר אזרח מודאג. "צוחקים עליהם בקצבה של 1600 ש"ח בחודש. ההוצאות שלהם כמעט 10,000 עם התרופות שהם לוקחים, אז מה נשאר?".

 

עמית דביר המתגוררת בדרום תל אביב, מספרת שהיא עושה שנת שירות באזור. "יצא לי לראות לא מעט קשישים שהם לא במצב שהייתי רוצה שסבא וסבתא שלי יהיו. מצב של עוני, איך אגיד את זה, זה לא מצב שנעים לראות כל כך"

 

"המצב של הקשישים לא טוב. למה? כי הקיצבה של הזקנים מאוד מאוד נמוכה וזה קשה לחיות עם משכורת כזאת, אחרי שאתה קונה תרופות וקונה חשמל ומים ומשלם, לא נשאר לך כלום".

 

מה צריך לעשות כדי לעזור לקשישים?

"הקיצבאות של הקשישים מאוד מאוד נמוכות, צריכים לתת להם יותר", אומר קובי. "זה אנשים שסך הכל נתנו כל החיים שלהם למדינה והמדינה לא מחזירה להם בחזרה".

 

"צריך לעזור להם, צריך שהמדינה תקום ותעזור לקשישים האלה, תתן להם יד ותושיט להם יד", מוסיפה דולב מקונן אבוטבול."לדבריה צריך צריך לשנות את כל הגישה לקשישים. "לא מכבדים את הקשישים, אין כבוד, בתורים, באוטובוסים, בכל המצבים האלה. אני באמת באמת באמת מקווה שיעזרו להם ואני איתם, אני גם לא רוצה לראות את סבתא או את סבא שלי במצבים כאלה".

 

המעסיקים נרתמו למען הקשישים

שרגא ברוש - נשיא התאחדות התעשיינים, יו"ר נשיאות הארגונים העסקיים ואחד מיוזמי וממובילי תוכנית "מזדקנים בכבוד" – הציג בשבוע שעבר את התוכנית לנשיא ראובן ריבלין. אל התכנית נרתמו ארגוני המעסיקים, שלאחר קבלת דוח מוועדת מומחים שהזמינו, בראשה עמד פרופ' איתן ששינסקי, החליטו לפעול. הדרך: הגדלת ההפרשות לכל עובד ב־0.36%. המשמעות: הם יוציאו כסף מכיסם, והוא יועבר לקופה ייעודית בביטוח הלאומי לצורך הגדלת הקצבאות לזקנים שאינם מגיעים לסכום המינימום הנדרש למחיה בכבוד, סכום שנקבע בדוח המומחים.

 

על פי דוח הוועדה, הסכום שנדרש למחיה בכבוד, לבעלי דיור, הוא 7,780 שקל לזוג קשישים ו־4,668 שקל ליחיד בחודש. על פי תוכנית "מזדקנים בכבוד" של ארגוני המעסיקים, הפרשותיהם יסתכמו בכ־1.5 מיליארד שקל בשנה, בשאיפה שהממשלה תשלים סכום זהה וכך יוכלו כל הזקנים שזקוקים לכך לזכות בקצבה שתאפשר להם מחיה בכבוד.

 

בשיתוף נשיאות הארגונים העסקיים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים