שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    התחליף לפיתה: ארוחה בתוך קערה
    קערת סושי מפורק, קערת אורז עם בקר, קערת דגים נאים מהוואי או קערת בריאות עם גוג'י ברי ושיבולת שועל - קערות האוכל שהגיעו מהמטבחים האסייתים יספקו לכם ארוחה קלילה, משביעה ומזינה שאפשר לאכול בישיבה, בעמידה ואפילו תוך כדי הליכה בשוק הכרמל

     

    Everybody loves bowls. קערת "ביבימבאפ" עם כל טוב ב"דיאגו סאן" (צילום: אנטולי מיכאלו)
    Everybody loves bowls. קערת "ביבימבאפ" עם כל טוב ב"דיאגו סאן"(צילום: אנטולי מיכאלו)
       

    הכריך והפיתה היו במשך שנים האלטרנטיבה האולטימטיבית לסועדים ממהרים ורעבים, שחיפשו אוכל מהיר ומשביע שאפשר לזלול על הדרך, אך מגמת המזון הבריא שהשתלטה על העולם, לצד קצב החיים שרק עולה ועולה - הביאו לדרישה לפיתרון שישמש תחליף לפיתה המנחמת. כאן נכנסו לתמונה קערות אוכל, שהפכו לכוכב במסעדות ובדוכנים אסייתים ברחבי הארץ. וכן, גם אצלנו.

     

    כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

    מתכון לסלט פפאיה

    הסודות של צפון תאילנד

    תבשיל תרד הודי

     

     (  )

    קערות שנחתו בארץ הישר מיפן לפני פחות משנה ונקראות Don Bowls. מדובר בקערת אורז שיכולה להגיע עם מבחר סוגי בשר ותוספות נוספות, הנערמות זו לצד זו או זו מעל זו, כשאת תחתית הקערה מרפד האורז.

     

    בין המנות שנמצאות בקטגוריה הזו אפשר למצוא את מנת ה-Oyako Don - קערת אורז עם עוף וביצה, כמו גם את קערת ה-Chashu Don שמכילה בשר לבן ואת קערת ה-Gyu Don שמורכבת מתבשיל בקר. למרות שהמנות הללו עלולות להישמע כמו עוד מנה אסייתית, מדובר במאכל יפני מעודן ומינימליסטי בצורת ההגשה שלו, כפי שרק אוכל יפני יכול להיות.

     

    Okasan - Japanese Home Food

    מנמי היא יפנית שהגיע לארץ לפני שנה, ובמסעדה הצנועה שלה בשוק הכרמל בתל אביב היא מגישה אוכל יפני ביתי או כפי שהיא מכנה זאת - "אוכל של אימא".

     

    התפריט מציע בסך הכל שש מנות, מתוכן שלוש קערות אורז: מנת gyu-don עם תבשיל בשר בקר (35 שקלים), oyako-don שהוא תבשיל עוף עם ביצה מקושקשת (40 שקלים) ו-chashu-don שהוא בשר לבן בבישול ארוך ברוטב סויה (45 שקלים).

     

    קפאח יחיה 1 תל אביב, ‏050-6708123‏, ראשון-חמישי 18:00-11:00, שישי 17:00-11:00, לא כשר

     

    YATAI

    גם בשוק אלנבי-רוטשילד אפשר למצוא קערות אורז יפניות שמוגשות במקום שמוקדש כולו לראמן בורגר. זהו דוכן אוכל רחוב יפני, ובתפריט שלו תמצאו מחלקה שלמה של "דון בורי" שהיא מנת אורז בקערה עם תבשיל מעל.

    כל טוב בקערה. Don Bowls בדוכן YATAI שבשוק אלנבי-רוטשילד (צילום: יח"צ)
    כל טוב בקערה. Don Bowls בדוכן YATAI שבשוק אלנבי-רוטשילד(צילום: יח"צ)

    מבחר המנות שמציעים כאן כוללות את גיודון (48-38 שקלים) שהוא תבשיל בקר עם ירקות ובצל; טופו דון (44-30 שקלים); טריאקידון עם נתחי פרגית צרובים (45 שקלים) ויאקיניקודון (48 שקלים) - נתחי בקר צרובים במרינדת יאקיניקו.

     

    שוק אלנבי-רוטשילד אלנבי 111 תל אביב, 054-2399960, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

     

    Bunz

    בדוכן החדש של השף רועי סופר, מגישים מגוון וריאציות של לחמניות באן מאודות וקערות אורז. תוכלו להזמין כאן קערת אורז יסמין תאילנדי עם פטריות, טופו וסויה; קערת אורז עם תבשיל גולדן קארי - דג בקארי ירוק וגם קערת אורז עם בטן חזיר צלויה או עם עוף מאסאמן. מחיר הקערות נע כאן בין 49-45 שקלים (47 שקלים).

     

    הרצל 17 תל אביב, 03-9297075, ראשון-רביעי 01:00-12:00, חמישי-שישי 03:00-12:00, שבת 01:00-12:00, לא כשר

     

     (  )
       

    הקערות הראשונות שנחתו כאן היו קערות הצ'יראשי, שהופיעו לפני כשנתיים במסעדות ברחבי הארץ. הן הציעו סושי מזן חדש שטרם הכרנו - סושי מפורק. משמעות המילה צ'יראשי ביפנית היא "מפוזר", ומנת הצ'יראשי כשמה כן היא - קערה שכוללת את כל מרכיבי הסושי שבמקום להידחק לתוך רול, הונחו בצורה יפה בתוך קערה.

     

    מנת צ'יראשי משביעה יותר מרול של סושי, ולרוב מכילה אורז דביק (אותו סוג שמשתמשים בו להכנת סושי), פרוסות סשימי של טונה או סלמון, סלט אבוקדו, רוטב יוזו, מלפפונים חתוכים, ג'ינג'ר כבוש, טוביקו (ביצי דגים), שומשום שחור וקרעי אצות פריכות. מזלפים קצת רוטב סויה מלמעלה, מוסיפים טיפ טיפה וואסאבי וצוללים לתוך הקערה עם צ'ופ סטיקס.

    כמו סושי, אבל בקערה. צ'יראשי של דיינינגס (צילום: אנטולי מיכאלו)
    כמו סושי, אבל בקערה. צ'יראשי של דיינינגס(צילום: אנטולי מיכאלו)
      

    היפנים נוהגים לאכול את הצ'יראשי מדי יום, ואילו את הסושי המגולגל הם שומרים לאירועים מיוחדים. עבור הסועד הישראלי, שסושי מגולגל הוא רק נשנוש עבורו, צ'יראשי היא מנת סושי משביעה הרבה יותר, זאת על אף ששניהם מורכבים מאותם מצרכים בדיוק.

     

    Ya-pan

    השף יובל בן-נריה ("טאיזו") מגיש מנה נהדרת של צ'יראשי ביפנית החדשה שלו.

     (צילום: יפית שמחה)
    (צילום: יפית שמחה)

    יש בה אורז סושי, סלמון, טונה, אונגי, איקורה (ביצי סלמון), טוביקו, טמאגו, עלי שיסו ומלפפון, והשילוב של הכל יחד יוצר בפה מערבולת של טעמים מושלמים. מחיר: 92 שקלים (בתפריט הצהריים המנה מגיעה עם מנה ראשונה לבחירה באותו המחיר).

     

    נחמני 26 תל אביב, 03-6487796, ראשון-שבת 16:30-12:30, 23:30-18:00, לא כשר

     

    דיינינגס

    השף כריס גולדינג מכין ב"דיינינגס" את מנת הצ'יראשי המעודנת, האנינה והמדוייקת ביותר. מדובר בצ'יראשי בסגנון Donburi יפני מסורתי, שמגיעה בקערת אורז יפני דביק ומעליו מונחים להם חזרת טרייה, דגים ופירות ים טריים, בהתאם לשלל העונתי המקומי והמיובא. המנה מעוטרת בעשבי תיבול ופרחים, בשביל הסטייל. מחיר המנה - 140 שקלים.

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    נחמני 25 (מלון נורמן) תל אביב 03-5435444, ראשון-שבת 15:00-12:00, 23:30-18:00, לא כשר

     

    ג'ירף

    ברשת ג'ירף מציעים מספר וריאציות של המנה: עם סלמון (42 שקלים), עם טונה (47 שקלים) או טבעונית, שבה את הדג מחליפות פטריות שיטאקה מתקתקות ולצידן ג'ינג'ר כבוש, בטטה, גזר ומלפפון (38 שקלים).

    הראשונה לייבא את הצ'יראשי לארץ. צ'יראשי סלמון של רשת "ג'ירף" (צילום: לין לוי)
    הראשונה לייבא את הצ'יראשי לארץ. צ'יראשי סלמון של רשת "ג'ירף"(צילום: לין לוי)

    בסניפי הרשת

     

    Amama

    ב"אממה" שברמת החייל מגישים מנת צ'יראשי עשירה במיוחד הכוללת סלמון, טונה, לוקוס, סקאלופ, שרימפס ואונאגי, טקוואן, פטריות שיטאקה, קינשי, טמאגו, מלפפונים פריכים, במבוק, שורש לוטוס, איקורה וטוביקו כתום. מחיר המנה הוא 68 שקלים, ואין סיכוי שהיא לא תשביע אתכם לחצי יום לפחות.

    אין סיכוי שתישארו רעבים אחריה. מנת הצ'יראשי של Amama (צילום: טל ציפורין)
    אין סיכוי שתישארו רעבים אחריה. מנת הצ'יראשי של Amama(צילום: טל ציפורין)

    הברזל 34 (רמת החייל) תל אביב, 03-7781101, ראשון-שבת 01:00-12:00, לא כשר

     

     (  )

    קערה נוספת שהפופולריות שלה רק צוברת תאוצה מהרגע שעלתה לישראל לפני קצת יותר משנה, היא קערת ה-Poke שמקורה בהאווי. Poke הוא סלט דג נא שמוגש בהוואי כמנה ראשונה או כמנה עיקרית, והמרכיב העיקרי בה הוא דג טרי נא.

     

    בארץ המקור אפשר למצוא מנות כמו Toko Poke עם טונה ואת מנת ה-heʻe poke עם דיונון, שנחשבת למנה המסורתית של הדייגים. מכיוון שבדרכה לישראל ה-poke הספיקה לכבוש את ארצות הברית (בין 2016-2014 כמות המסעדות שהתמחו במנת poke הוכפל ברחבי ארצות הברית, ובמיוחד בלוס אנג'לס) היא קיבלה מאפיינים של street food וספגה השפעות מודרניות בצורת תוספות כמו אבוקדו, פטריות, בצל מטוגן, רוטב טריאקי, כוסברה, רוטב סרירצ'ה ועוד.

     (צילום: גליה אבירם)
    (צילום: גליה אבירם)

    יש למנת הפוקי גם גרסה קוריאנית הנקראת "ביבימבאפ" (Bibimbap), ולמרות שבארץ היא פחות נפוצה, זוהי אחת ממנות הדגל של המטבח הקוריאני המורכבת מקערת חרס לוהטת אליה נכנסים אורז פושר, ירקות ומעל בשר טחון וביצה טרייה המתבשלים מחום הקערה.

     

    דייגו סאן

    בבר האוכל התל אביבי, מקדישים קטגוריה שלמה בתפריט לארוחה בקערה שנקראת Everybody loves bowls. בין היתר, תמצאו שם מנה של פוקי סלמון עם נתחי סלמון נא, אצות וואקמה, אדממה, אבוקדו, מלפפון, שומשום ואפונת וואסבי ברוטב סויה מתוקה וג'ינג'ר (56 שקלים). קערה נוספת וייחודית שלא כדאי לפספס היא מנת האטריות הוויאטנמית שמורכבת מאטריות שעועית, אצות וואקמה, מלפפונים, כרוב סגול, עגבניות שרי, בצל ירוק, בצל סגול, כוסברה, נענע, ג'ינג'ר וצ'ילי עם שרימפס על הפלנצ'ה ברוטב מתקתק (58 שקלים). 

    קערת פוקי סלמון  (צילום: בן פלחוב)
    קערת פוקי סלמון (צילום: בן פלחוב)

    בנוסף, מגישים כאן את הקערה שתנחם אתכם בימי החורף הקרים - "ביבימבאפ" שמוגשת סיר אבן קוריאני לוהט עם המון ירקות, צ'ילי קוריאני, נתחי אנטרקוט בסויה, שום וג'ינג'ר (אפשר להחליף בטופו) ומעל הכל ביצת עין (64 שקלים).

    קערת האטריות הוויאטנמית (צילום: בן פלחוב)
    קערת האטריות הוויאטנמית(צילום: בן פלחוב)

    המשביר 2 תל אביב, 03-5531557, ראשון-חמישי 24:00-18:00, שישי-שבת 24:00-12:00, לא כשר

     

    Poke

    בר הפוקי הראשון שנפתח בארץ, ובו מגישים קערות שמכילות את כל הרכיבים של המנה לבחירתו החופשית של הסועד: בתחילה נכנס לתוך הקערה אורז פושר (לבן או מלא) אותו אפשר להחליף בקייל או בעלי חסה. אחר כך אפשר לבחור בין טונה, סלמון או דג יומי משתנה ומעליו להוסיף ירקות ורטבים מיוחדים כמו רוטב וואסבי ואבוקדו או רוטב טרטר.

    הרכבנו לבד. קערת פוקי ב-Poke  (צילום: יח"צ)
    הרכבנו לבד. קערת פוקי ב-Poke (צילום: יח"צ)

    קערת פוקי עם סלמון תעלה לכם 38 שקלים, על קערת פוקי עם טונה תשלמו 44 שקלים, פוקי עם דג לבן יעלה לכם 40 שקלים ועל פוקי טבעוני, שבו את הדג מחליפים טופו או פטריות בתחמיץ, תשלמו 34 שקלים. למי שמתקשים להרכיב לבד וחוששים מבחירת המרכיבים הנכונים, מציעים כאן גם תפריט עם מנות poke מובנות (44-34 שקלים).

     

    אבן גבירול 20 תל אביב, 03-9094066‏, ראשון-חמישי 23:30-12:00, שישי 16:00-12:00, לא כשר

     

    פוקישופ

    מקום נוסף שמגיש קערות poke, אבל בגרסה הכשרה שלהן. גם כאן, בדומה לבר שלמעלה, בוחרים לבד את כל המרכיבים ומעליהם מזלפים רטבים. מלבד האורז הלבן והמלא, יש גם כאן אפשרות להרכיב את בסיס המנה מעלים ירוקים או מקינואה, ובגזרת הדגים תמצאו סלמון (42 שקלים), טונה (48 שקלים) וישנה גם אפשרות לערבב בין השניים בקערת פוקי אחת (45 שקלים).

    בגרסה הכשרה. קערת פוקי בפוקישופ (צילום: לין לוי)
    בגרסה הכשרה. קערת פוקי בפוקישופ(צילום: לין לוי)
     

    אבן גבירול 69 תל אביב, 03-6590220‏, ראשון-חמישי 23:30-11:30, שישי 14:30-11:30, שבת 01:00-19:00, כשר

     

    הופונו-פונו

    כאן משלבים בין בר קוקטיילים לא שגרתי ואוכל רחוב טרופי בצורת poke. ההבדל בין "הופונו פונו" לשאר המקומות שמגישים פוקי, הוא שכאן לוקחים את המנה צעד אחד קדימה: הבסיס כמעט זהה לשאר מנות הפוקי ומורכב מאורז, קינואה או אטריות שעועית, לאחר מכן מצטרפים דג, טופו או אצות וואקמה ולסיום - ירקות. מלבד כל אלה, מנת הפוקי כאן מכילה גם ג'ינג'ר כבוש ובוטנים, אננס ופירות עונתיים אחרים. בגזרת הרטבים תמצאו כאן סאטה בוטנים, רוטב שום-לימון, צ'ילי חריף או פסטו שמכינים במקום.

     

    על קערת פוקי דגים תשלמו כאן 40 שקלים, פוקי אצות או טופו יעלה לכם 33 שקלים ופוקי עם ירקות - רק 28 שקלים.

     

    רמב"ם 26 תל אביב, 058-7631111, ראשון-שבת 01:00-08:00, לא כשר

     

    אסיה מוניקה

    שף המסעדה, דניאל זך, מגיש כאן תפריט פוקי הכולל כמה מנות שמכילות, בין היתר, קולרבי, גזר, מלפפון, בצל, ממרח גוואקמולה, פירות עונתיים, צנונית, נבטים, קייל, אצות וואקמה, ריחן וסומסום ורטבים כמו סויה, מירין, ווסאבי, ג'ינג'ר, יוזו לימוני ושמן שומשום. הבסיס של המנה יכול להיות אורז עגול לבן, אורז מלא או מיקס חסה והדג שיככב במנה הוא סלמון (52 שקלים) או טונה (67 שקלים).

     

    ישנה כאן גם האפשרות לקבל מנה שכוללת חצי טונה וחצי סלמון (59 שקלים), וגם מנה טבעונית עם טופו מטוגן (49 שקלים). את כל המנות מקשטים טוביקו או בוטנים, בשביל הקראנצ'יות. 

     

    הרקון 2 הוד השרון 09-7465353, ראשון-שבת 23:30-12:00, לא כשר

     

     (  )

    קערות נוספות שפוגשים יותר ויותר היום בישראל הן Buddha bowls - הלהיט התורן בקטגוריית מזון הבריאות. מדובר בקערת בודהה המורכבת ממזונות לא מעובדים ומדושנת בכל הרכיבים החיוניים לארוחת בריאות צבעונית ומגוונת שמתאימה לכל שעות היום.

     

    אין מתכון אחד לקערת הבודהה, אך היא חייבת להכיל חמישה מרכיבי בסיס: ירקות מבושלים, צלויים או טריים; דגנים מלאים; חלבון בצורת דגים או בשר בקערה הרגילה, וטופו בקערה הטבעונית; גרעינים או אגוזים; עלים או נבטים ורוטב, שמטרתו לאחד את כל המרכיבים המזינים לכדי מנה טעימה אחת.

     

    Urban shaman

    נעמי בוביס ולאודי סהר (נטורופט שמתמחה בטיפול בתזונה), מכינים בביתם מיצים לניקוי הגוף וגם כמה וריאציות של Buddha bowls, המוגשות בתוך קערות קוקוס ייחודיות.

    לבריאות! קערת Buddha של urban shaman (צילום: לין לוי)
    לבריאות! קערת Buddha של urban shaman(צילום: לין לוי)
     

    קערות הסופרבולס (36 שקלים) שהם מציעים כוללות קערת אסאי אורגנית שכוללת זרעי צ'יה, אגוזי מלך, קוקוס, גוג'י ברי ועוד; קערת power lunch, שהיא למעשה לקערה חמה המכילה חלבון צמחי, דגן מלא, תבשיל של מאש מונבט וירקות שורש (44 שקלים).

     

    03-7521102‏, לא כשר

     

    Superfood Boutique

    הבוטיק החמוד הזה שממוקם מול מתחם "הבימה", הוא מיזם משותף של אביבית כהן (ארז), נטורופטית ומומחית לרפואה טבעית ולצמחי מרפא, ושל דושי לייטרסדורף ("דלאל"). הקונספט ב"סופרפוד בוטיק" הוא אוכל בריא שמוכן באריזות טייק אווי שמונחות על מדפים, כשכל מה שעליכם לעשות זה רק להגיע למקום ולשלוף את המנה שתפסה את עיניכם. צורת ההגשה הזו נועדה לשנות את התדמית של האוכל הבריא, שנתפס לעיתים כמסובך, ולהפוך אותו לשגרתי ויום יומי גם עבור מי שאין לו זמן לבשל בבית או לשבת במסעדה.

    הכי בריאותי שיש. Superfood Boutique  (צילום: מיכל חדני)
    הכי בריאותי שיש. Superfood Boutique (צילום: מיכל חדני)

    על מנת להקל עליכם את הבחירה, התפריט מחולק לארבע קטגוריות: relax, energy ,glow ו-detox, כשבכל קטגוריה יש ארוחת בוקר, סמודי, רול, כריך, סלט ומנת צהריים מבושלת שמוגשת קרה ומוכנה לאכילה בתוך קערה.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
     

    בין היתר תמצאו כאן קערת ברזל אסייתית (45 שקלים) שמגיעה עם אטריות אורז אסור, עלים ירוקים, פטריות שמפיניון, אדממה, קרם גזר, מיסו וג'ינג'ר; קערה בודהיסטית (45 שקלים) עם חומוס קראנצ'י, קארי, ירקות שורש, סלט עלי רוקט, קינואה לבנה ויוגורט קוקוס; וגם קערת "לאב סלק" (45 שקלים) עם חומוס מעדשים וסלק, פלאפל מכוסמת טבעית, סלט מלפפונים ונבטים ו"טאקו" שמגיע בדמות עלה חסה שעוטף את כל הטוב הזה.

     

    מרמורק 10 תל אביב, 03-688-6779, ראשון-חמישי 21:30-08:00, שישי 17:00-08:00, לא כשר

     

    קפה לואיז

    ברשת המסעדות של "קפה לואיז" השיקו לאחרונה תפריט power bowls שכולל ארוחה יצירתית בקערה, המשלבת בין כל המרכיבים החיוניים לגוף.  

    קערת indian powerbowl. "קפה לואיז" (צילום: יח"צ)
    קערת indian powerbowl. "קפה לואיז"(צילום: יח"צ)
     

    בין היתר, תמצאו שם מנות כמו israeli powerbowl שכוללת ירקות, קינואה לבנה ושחורה, טחינה אורגנית וביצת עין; מנת indian powerbowl עם תבשיל גרגירי חומוס ואזוקי, ירוקים, עגבניות שרי, יוגורט קארי וביצה קשה; irish powerbowl עם קוואקר, חלב שקדים וסילאן ורוטב פירות יער, בננות, גוג'י ברי, צ'יה, חמוציות ואגוזים; Mexican power עם נתחי פרגית, תבשיל קינואה לבנה ושחורה, גואקמולי ופרוסות נפוליטוס (קקטוס) כבוש; וגם מנת Sea power עם קוביות בורי וכרובית מעל תבשיל מג'דרה עם צ'אטני בצל. מחיר הקערות הוא כ-35 שקלים.

    קערת irish powerbowl. "קפה לואיז" (צילום: יח"צ)
    קערת irish powerbowl. "קפה לואיז"(צילום: יח"צ)
     

    בסניפי קפה לואיז

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "התחליף לפיתה: ארוחה בתוך קערה"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: גליה אבירם
    ארוחה בקערה. מנת פוקי במסעדת "אסיה מוניקה"
    צילום: גליה אבירם
    מומלצים