שתף קטע נבחר

"העמק": הורים לפג שנפטר יפוצו ב-1.3 מיליון שקל

בית המשפט פסק כי הורים לפג שנפטר מזיהום בבית חולים העמק יפוצו ב-1.3 מיליון שקלים. בפסק הדין נקבע כי הרופאים כשלו כשלא התייעצו עם רופא מומחה, ניהלו תיעוד רפואי רשלני ולא הובאו לעדות בשל החשש שיחזקו את טענות התובעים

שירותי בריאות "כללית" תפצה הורים לפג שנפטר 17 ימים לאחר לידתו בבית חולים "העמק" בעפולה. התינוק, אשר נולד בשבוע ה-27 להיריון, נפטר מזיהום. השופטת ורדה מרוז מבית המשפט המחוזי בלוד קבעה כי הרופאים התורנים של "העמק" התרשלו בכך שלא התייעצו עם רופא מומחה לאחר שמצבו של הפג החל להתדרדר.


התינוק נולד בחודש אוגוסט 2011 אחרי טיפולי פריון ארוכים שכללו הפריה חוץ גופית. לאחר לידתו טופל הפג באנטיביוטיקה כחלק מהטיפול המקובל למניעת זיהומים ביילודים שנולדו בטרם עת. כשבוע לאחר לידתו החל להידרדר מצבו של התינוק בעקבות הידבקות בחידק הקלבסיאלה.

 

 

תיעוד רפואי לקוי ורופאים שלא הובאו לעדות. ביה"ח העמק (צילום: שרון צור) (צילום: שרון צור)
תיעוד רפואי לקוי ורופאים שלא הובאו לעדות. ביה"ח העמק(צילום: שרון צור)

 

ההידרדרות במצבו של התינוק החלה בשעות הערב. רק למחרת בבוקר נלקחה תרבית דם מהתינוק, שלאחריה ניתן לו טיפול אנטיביוטי תוך ורידי, טיפול שלמרבה הצער לא הציל את חייו. שישה ימים נלחם הפג בזיהום, עד שנפטר.

 

ההידרדרות במצבו של התינוק הייתה בזמן שבמחלקה נכחו רופאים תורנים בלבד. הרופאים התורנים, כך טענו הורי הפג, נמנעו מלפנות במהלך הלילה להתייעצות עם רופא בכיר, דבר שעיכב את מתן הטיפול האנטיביוטי לתינוק. לטענת ההורים, מתן הטיפול בשלב מוקדם יותר היה משפר באופן משמעותי את סיכויו של הפג לשרוד את הזיהום.

 

"לא בכדי נקבעה חובת היוועצות עם רופא בכיר בחוזר המנהל הכללי", קובעת השופטת מרוז בפסק דינה, "על דעת כל המומחים, ההיוועצות עם רופא בכיר היא אבן דרך בדרכו של הרופא המתמחה. זו חובה ראשונית, בסיסית, אשר אי קיומה מהווה הפרה של חובת הזהירות כלפי המטופל, קל וחומר כשמדובר בפג קטן ושברירי".

 

"היוועצות עם רופא בכיר - אבן דרך בדרכו של מתמחה" (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
"היוועצות עם רופא בכיר - אבן דרך בדרכו של מתמחה"(צילום: shutterstock)

 

"אי זימון הרופאים לעדות - מהלך יזום ומכוון"

התיעוד הרפואי של מצבו של התינוק, כך קבע בית המשפט, היה לוקה בחסר. "העיון ברשומה הרפואית מלמד כי הרשומה מולאה בשטחיות וברשלנות ואין בה כדי לשקף את מהלך ההידרדרות במצבו של התינוק", מבקרת השופטת בפסק דינה.

 

בבית חולים "העמק" גם נמנעו מזימון הרופאים התורנים לעדות בבית המשפט, על אף היותם עדים חיוניים לבירור הטענות. "שתיקתם הרועמת של הרופאים התורנים ודלותה של הרשומה הרפואית עומדים לרועץ לטענות ההגנה.

 

"על פניה, עולה מהרשומה הרפואית כי לא ננקטו פעולות חשובות ומהותיות כדי להביא לתינוק מזור. בכך כשלו הרופאים והפרו את חובת הזהירות שהם חבו לתינוק", פוסקת השופטת מרוז ומתארת כי אי זימונם לעדות היה "מהלך יזום ומכוון, שהונע מהחשש שמע גרסותיהם יחזקו את גרסת התובעים".

 

בית המשפט העמיד את סכום הפיצויים שניתן להורים בגין הרשלנות על סכום של 1.3 מיליוני שקלים. 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מתן האנטיביוטיקה לפג התעכב
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים