שתף קטע נבחר

העתיד כאן: שיטור והצלה דור 4.0

ניהול זירת שריפה בסיוע משקפי מציאות רבודה, מערכת שתזהה חשודים פוטנציאלים וגם רשת שתפעל בשעת חירום. החידושים של מוטורולה סולושינס

בשיתוף מוטורולה

 

הקידמה נוסח כחול לבן, לא פוסחת גם על מי שאמון על שלומו של הציבור הישראלי. זה עלול להישמע דמיוני, אך היום שבו ניהול זירת שריפה יבוצע בסיוע משקפי מציאות רבודה, ומערכת שמבוססת על בינה מלאכותית תזהה חשודים פוטנציאלים - לא רחוק. התערוכה השנתית של מוטורולה סולושינס, חושפת בפנינו את הטכנולוגיה שעתידה להיות חלק בלתי נפרד מחיי השגרה של כל אחת מאיתנו.

 

 

רבים מייחסים את המובילות הטכנולוגית של מדינת ישראל, "הסטארט אפ ניישן", לאסונות שלימדו אותנו דבר מה. 70 שנים של פיגועים, מלחמות, ואסונות טבע הפכו את המדינה הקטנה למעצמה טכנולוגית בעלת שם עולמי. בשנים הקרובות, אנו עתידים לצפות במהפכה טכנולוגית בניהול זירות אזרחית בקרב כוחות הביטחון, שאמונים על שלום הציבור. "ביטחון ציבור חכם יותר", הוא שמה של התערוכה השנתית של חברת מוטורולה סולושינס שנפתחה בשבוע שעבר, ומספקת הצצה אל העתיד הלא רחוק של כל אחד מאיתנו.

  

לעתים קיים קושי להטמיע טכנולוגיה מתקדמת בגופים מסורתיים, כמו מכבי האש שמנהלים זירות מרוכבות ואמונים על חיי אזרחים. את טכנולוגיית המציאות הרבודה, ששימושה מזוהה יותר עם צרכי בידור, ארכיטקטורה לימוד ופנאי, הסבה חברת מוטורולוה סולושינס כפתרון יעיל לניהול זירת אש. בשיתוף חברת מייקרוסופט, פיתחו במוטורולה משקפי מציאות רבודה עבור לוחמי אש, המאפשרים לראות הדמיה של המצב בתוך אזור השריפה, ולהיות בקשר רציף עם כוחות הביטחון בחוץ.

 

לדעת מה הכבאים עושים ומה מצבם ()
לדעת מה הכבאים עושים ומה מצבם

 

"בעזרת המשקפיים אפשר לראות את הכבאים שלנו, את התזוזה שלהם בתוך הזירה, את הדופק שלהם, ואת מה שהם רואים בעזרת מצלמה", מספרת סיוון בכרך, מפתחת תוכנה בצוות חדשנות. את היעילות שעתיד המוצר לספק לאנשי השטח היא מתארת. "זה העתיד, מכיוון שבעזרת המשקפיים למנהל זירת האש יש מבט על על המתרחש. הוא יכול לראות בדיוק מה שכל כבאי רואה, וזה יסייע בפיקוד על הזירה", היא מוסיפה.

 

רשת תקשורת לשעת חירום

לא אחת, בזמן אירוע רב נפגעים הרשת הסלולרית או הרדיו קורסים כתוצאה מעומס יתר של משתמשים באזור הזירה. כוחות השיטור וההצלה, שמשתמשים באמצעים מתקדמים הדורשים תקשורת סלולרית מוצאים עצמם ללא יכולת לתקשר בזירה מורכבת. מערכת LTE, הנותנת כיסוי מלא באזורים או מצבים ללא קליטה בכלל, מבקשת לפתור בעיה זו. "כשכוחות הביטחון מגיעים לזירה, עליהם להדליק את המערכת, ובעזרת הסמארטפונים שלהם, אפשר להעביר שיחות, סרטונים, תמונות ולסמן את הזירה על המפה בזמן אמת", מתאר דני צדוק, ארכיטקט ראשי בפתרונות IOT CTC.

 

פיתוחים טכנולוגים לכוחות הביטחון ()
פיתוחים טכנולוגים לכוחות הביטחון

 

את העוזרת האישית "סירי", המבוססת על טכנולוגית בינה מלאכותית, כולנו מכירים ממכשירי האפל האישיים. בחיי היום יום שלנו, סירי מספקת תשובות על מזג האוויר בחוץ, מחייגת לאנשי הקשר ויכולה גם לתאם לנו פגישות. מערכת ה"סירי" של כוחות הביטחון שהוצגה בתערוכה, תאפשר מתן פקודה קולית להפעלה של ניידות משטרה מרחוק, פתיחה וסגירה של שערים ואף תסייע ליעל את עבודתם של ארגונים אזרחיים כמו מקורות. "נניח שאני עובדת בחברת מקורות, וקיבלנו קריאת מתחנת שאיבה. כשאני בדרך לתחנה, בעזרת מערכת ה"סירי", אני כבר בודקת מה היא רמת הכלור, כך שאדע יותר פרטים על התקלה באתר. היתרון של המערכת, היא שידו של הטכנאי יכולות להיות פנויות לעסוק בדברים החשובים כמו לבדוק את המשאבה, במקום להשקיע בחיפוש כפתורים בעת הגעה לתחנה", אומרת דורית קלינגר, מפתחת תוכנה בקבוצת IOT.

 

"יש פה בעצם שילוב בין טכנולוגיות שמיועדות להיטמע בטווח הקרוב של שנה עד שנתיים, ויש מוצרים שאמורים להיטמע בעוד כחמש שנים. לצורך העניין, משקפי המציאות הרבודה שראיתם היום, יכולות להיות חלק ממערך הכיבוי בעוד ארבע שנים. לעומת זאת, הדור הרביעי החכם והנייד, יכול לשרת כבר היום את כוחות השיטור וההצלה", מסכם טל גילאור, מוביל תחום החדשות מרכז הפיתוח מוטורולה סולושינס.

 

בשיתוף מוטורולה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים